David Byrne

Дејвид Брн: Како архитектурата и помогна на музиката да еволуира

1,218,358 views • 16:00
Subtitles in 30 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Со развитокот на кариерата Дејвид Брн преку настапување во CBGB стигна до Карнеги Хол. Тој го поставува прашањето: Дали местото ја чини музиката? Од тапани под отворено небо до оперите на Вагнер и арена рок, истражува како контекстот ја турка музичката иновација.

About the speaker
David Byrne · Musician, artist, writer

David Byrne builds an idiosyncratic world of music, art, writing and film.

David Byrne builds an idiosyncratic world of music, art, writing and film.