Carolyn Steel

Керолин Стил: Како храната ги обликува нашите градови

1,014,274 views • 15:40
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во град со големина на Лондон, секојдневно се сервираат 30 милиони оброци. Но, од каде доаѓа сета таа храна? Архитектот Керолин Стил зборува за магијата потребна за секојдневното снабдување со храна на еден град и ни покажува како древните патишта на храната го обликувале модерниот свет.

About the speaker
Carolyn Steel · Food urbanist

Food is a shared necessity — but also a shared way of thinking, argues Carolyn Steel. Looking at food networks offers an unusual and illuminating way to explore how cities evolved.

Food is a shared necessity — but also a shared way of thinking, argues Carolyn Steel. Looking at food networks offers an unusual and illuminating way to explore how cities evolved.