Brian Goldman

Брајан Голдман: Лекарите прават грешки. Можеме ли да прозбориме за тоа?

1,323,702 views • 19:28
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Секој лекар прави грешки. Но, Брајан Голдман вели дека медицинската култура на порекнување (и срам) ги спречува лекарите да зборуваат за тие грешки или да ги применат за учење и за подобрување. Кажувајќи случки од неговата долга практика, тој ги повикува лекарите да започнат да зборуваат за своите грешки.

About the speaker
Brian Goldman · Physician, broadcaster

Brian Goldman is an emergency-room physician in Toronto, and the host of CBC Radio’s "White Coat, Black Art."

Brian Goldman is an emergency-room physician in Toronto, and the host of CBC Radio’s "White Coat, Black Art."