Ендрју Јун

Три причини зошто можеме да победиме во борбата против сиромаштијата

1,181,279 views • 13:14
Subtitles in 26 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Половина од бројот на сиромашните во светот имаат нешто заедничко: тие се мали земјоделци. Во овој просветлувачки говор, активистот Ендрју Јун објаснува како неговата групација One Acre Fund, им помага на овие земјоделци да се избават од сиромаштијата со тоа што им доставуваат земјоделски услуги за одржлив живот кои се применуваат ширум светот. Почнуваме со недоверба на почетокот на говорот дека гладта и сиромаштијата можат да се победат за да на крај да ја разбереме тежината на најголемиот проблем во светот.

About the speaker
Andrew Youn · Anti-hunger activist

With One Acre Fund, Andrew Youn is transforming African agriculture by helping farmers overcome the obstacles that hobble their harvests.

With One Acre Fund, Andrew Youn is transforming African agriculture by helping farmers overcome the obstacles that hobble their harvests.