Ендрју Соломон:
Депресија, тајната која ја делиме

TEDxMet · 29:21 · Filmed Oct 2013
Watch next...
Andrew Solomon: Love, no matter what
arrow

Share this idea

6,744,054
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

"Спротивноста на депресијата не е среќата, туку виталноста, и токму виталноста се одлеваше од мене во тој момент." Во говор кој е еднакво елоквентен и поразителен, писателот Ендрју Соломон ве води во најмрачните делови на неговиот ум, во годините кога се борел со депресија. Борба која го поттикнала да замине на просветлувачко патување низ светот за да интервјуира други луѓе со депресија — само за да открие дека колку повеќе зборувал, толку повеќе луѓето му ги кажувале своите приказни. (Снимено на TEDxMet.)

Writer
Andrew Solomon writes about politics, culture and psychology. Full bio
This talk was presented to a local audience at TEDxMet, an independent event. TED editors featured it among our selections on the home page.

Discuss

758 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.