Allan Savory

Ален Сејвори: Како да се озеленат светските пустини и да се сопрат климатските промени

4,229,667 views • 22:19
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

"Дезертификација е фенси збор кој опишува пасиште кое се претвора во пустина", го започнува Ален Сејвори својот моќен говор. И застрашувачки, ова се случува на две третини од светските пасишта, забрзувајки ја климатската промена и предизвикувајки хаос во традиционалните општества кои зависат од тие пасишта. Сејвори го посветил својот живот на напорот да го сопре овој процес - и неговата работа до сега покажува дека постои еден изненадувачки фактор кој може да ги заштити пасиштата и дури да ги поврати во живот опустошените предели.

About the speaker
Allan Savory · Grassland ecosystem pioneer

Allan Savory works to promote holistic management in the grasslands of the world.

Allan Savory works to promote holistic management in the grasslands of the world.