Александер Бетс

Нашиот систем за бегалци не функционира. Еве како можеме да го поправиме.

830,286 views • 18:09
Subtitles in 24 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Еден милион бегалци пристигнаа во Европа годинава- вели Александер Бетс,-и „нашиот одговор, искрено, беше беден.“ Бетс ги проучува принудните миграции, невозможните избори на семејствата, помеѓу камповите, урбаната сиромаштија и опасните, илегални патувања кон сигурноста. Преку неговиот прониклив говор тој нуди четири начини како да го промениме нашиот однос кон бегалците со цел тие да можат да придонесат во новите средини. „ Бегалците не мора да бидат нужен товар“, вели Бетс. „Тие се човечки суштества со вештини, таленти и стремежи, способни да придонесат-ако им дозволиме.“

About the speaker
Alexander Betts · Social scientist

Alexander Betts explores ways societies might empower refugees rather than pushing them to the margins.

Alexander Betts explores ways societies might empower refugees rather than pushing them to the margins.