Al Vernacchio:
Seksit i nevojitet nje metafore e re. Ja njera…

TED2012 · 8:21 · Filmed Mar 2012
Watch next...
Julia Sweeney: It's time for "The Talk"
arrow

Share this idea

1,803,566
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Për disa arsye, thotë mesuesi Al Vernacchio, metaforat e perdorura për të folur për seksin në SHBA vijnë të gjitha nga bejzbolli - rezultati, te marrësh bazën e parë, etj. Problemi është, se kjo e kornizon seksin si një konkurs, me një fitues dhe një humbës. Në vend të kësaj, ai sugjeron një metaforë të re, një që është më shumë me kenaqesite e përbashkëta, diskutimet dhe marrëveshjet, përmbushjes dhe kënaqësise. Le të flasim për ... pica.

Sexuality educator
In his 12th-grade Sexuality and Society class, Al Vernacchio speaks honestly and positively about human sexuality. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

226 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.