Budapest
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 20, 2013
3:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Budapest, BU
Hungary

We aim to raise awareness of the importance of sustainable cities and, within this area, sustainable transportation. We intend to find out how people imagine an ideal city and show, through our presenters, that this idea is achievable. Through the presentations we stress the importance of sustainability, environmental protection and local value creation. We aim to raise the question of what we can do in order for our cities (like Budapest) to be more healthy and pleasant living spaces in the not too distant future.

Design Terminal
Erzsébet tér
13
Budapest, BU
Hungary
Event type:
TEDxCity2.0 (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budapest events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Smilo David

Építészhallgató, az Építész Szakkollégium elnöke. Az egyetem megkezdése óta óta blogol az építészetről. Számos folyóiratban publikál építészeti témájú írásokat, többek között a hg.hu-n a 6b.hu-n és a Magyar Narancsban. Szerkesztője és műsorvezetője a hetiBeton építészeti rádióműsornak a Tilos rádióban. Bármi, ami eszébe jut az építészettel kapcsolatban, azt rögtön el is mondja. Éppen ezért az épített terek szavakra válthatóságáról, az építészeti írásról fog beszélni, amit ajánl mindazoknak, akik életük során jártak már épületben.

Nevelős Orsolya

Krajcsó Nelli

A Slow Budapest alapítója, vallja, hogy egyensúly nélkül nincs siker. Az egyensúlyhoz pedig lelassulás nélkül nem juthatunk el. Az előadásában arról fog beszélni, hogyan hozhat minőségi javulást mindenki életébe a szabadon választott lelassulás, reagálva a mai modern társadalmak problémájára: a túlhajszoltságra, a túlpörgésre és arra, hogy sokan kiüresedettnek érzik az életünket. Mindezt nem rébuszokban, hanem konkrétumokkal alátámasztva fogja bemutatni.

Organizing team

Arpad
Budahazy

Budapest, Hungary
Organizer

Krisztina
Szörnyi

Budapest, Hungary
Co-organizer