LjubljanaEd

x = independently organized TED event

Theme: Napake, priložnosti, pasti in uspešne zgodbe

Ljubljana, Slovenia
October 7th, 2012

About this event

Prirejamo prvi slovenski TEDx dogodek, posvečen izobraževalnim tematikam: TEDxLjubljanaEd (Ed = Education). Odvil se bo 7. oktobra 2012 ob 17. uri v veliki predavalnici Fakultete za upravo v Ljubljani. Nastopajoči govorniki bodo delili zgodbe o uspehu in izzivali prevladujoče paradigme. Rdeča nit: želja po spremembah, ki omogočajo razvoj znanj za prihodnost. Obenem bomo odkrivali tudi napake in pasti, ki izvirajo iz globoko zakoreninjenega sistema izobraževanja, ki ga naša družba pozna že stoletja. Dogodek bo zanimiv za vse, ki verjamete, da je kvalitativna nadgradnja izobraževalnega sistema v Sloveniji možna, potrebna in z eno nogo pravzaprav že med nami.

Confirmed Speakers

 • Jaroslav Berce
  Naravoslovec, sedaj profesor na področju družboslovja, ki se rad ukvarja z borilnimi veščinami. Ali je kultura tisti šum ozadja, ki ovira in zavira spremembe?
 • Mojca Orel
  Učiteljica kemije in organizatorka srečanj ter izobraževanj. O učiteljih v vlogi učencev in o viziji izobraževanja prihodnjih generacij.
 • Blaž Zupan
  Pedagog, raziskovalec, podjetnik. Transformacija izobraževalnega sistema s podjetnostjo in designom ali kako še pred diplomo narediti svoj prvi start-up (ali dva).
 • Mojca Stojkovič
  Razredna učiteljica in plesna vaditeljica. Učinek ustvarjanih gibov in masaže otrok v rani mladosti se bo čutil še dolgo.
 • Matija Pretnar
  Asistent, matematik in računalničar z žilico za inovativne prijeme. O tem, zakaj prepisovanje ni problem, omejenem dosegu e-učenja in ostalih algoritmih.
 • Tina Puncer
  Navdušena ekonomistka, ki uči ravnanja z denarjem. Energetska prevetritev finančne slike za osnovnošolce in srednješolce.
 • Saša Divjak
  Informatik in profesor, ki je poleg številnih generacij, nad računalništvom navdušil tudi sina in vnuka. Na sproščen način o pomembnih stvareh.
 • Slava Suhač
  Dolgoletna učiteljica, ki se je zares našla v svetovalni vlogi izven sistema. Odkrivanje pravega potenciala mladih je njen največji potencial.
 • Igor Pauletič
  Podjetnik, svetovalec, e-strokovnjak in oče osnovnošolke. Kje se je izgubil stik med elektronsko redovalnico in učitelji?
 • Tinka Podjavoršek
  Razmišlja kot filozof, dela kot kmet, veseli se kot otrok. V Sloveniji je ljubezen, ključ do nje so otroci – tudi v radostnih šolah kot je Eliza.

Additional Links

Venue and Details

Fakulteta za upravo
Gosarjeva ulica 5
Ljubljana, 1000
Slovenia

Event Type (what is this?) Education

This event occurred in the past.
See more TEDxLjubljanaEd events »

Organizer 123631

Alenka Bizjak
Kranj, Slovenia

View Profile »

Organizer 161900

Katarina Bizjak
Maribor, Slovenia

View Profile »