LjubljanaEd
x = independently organized TED event

Theme: Napake, priložnosti, pasti in uspešne zgodbe

This event occurred on
October 7, 2012
5:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Ljubljana, 061
Slovenia

Prirejamo prvi slovenski TEDx dogodek, posvečen izobraževalnim tematikam: TEDxLjubljanaEd (Ed = Education). Odvil se bo 7. oktobra 2012 ob 17. uri v veliki predavalnici Fakultete za upravo v Ljubljani. Nastopajoči govorniki bodo delili zgodbe o uspehu in izzivali prevladujoče paradigme. Rdeča nit: želja po spremembah, ki omogočajo razvoj znanj za prihodnost. Obenem bomo odkrivali tudi napake in pasti, ki izvirajo iz globoko zakoreninjenega sistema izobraževanja, ki ga naša družba pozna že stoletja. Dogodek bo zanimiv za vse, ki verjamete, da je kvalitativna nadgradnja izobraževalnega sistema v Sloveniji možna, potrebna in z eno nogo pravzaprav že med nami.

Fakulteta za upravo
Gosarjeva ulica 5
Ljubljana, 061, 1000
Slovenia
Event type:
Education (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ljubljana­Ed events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Jaroslav Berce

Naravoslovec, sedaj profesor na področju družboslovja, ki se rad ukvarja z borilnimi veščinami. Ali je kultura tisti šum ozadja, ki ovira in zavira spremembe?

Mojca Orel

Učiteljica kemije in organizatorka srečanj ter izobraževanj. O učiteljih v vlogi učencev in o viziji izobraževanja prihodnjih generacij.

Blaž Zupan

Pedagog, raziskovalec, podjetnik. Transformacija izobraževalnega sistema s podjetnostjo in designom ali kako še pred diplomo narediti svoj prvi start-up (ali dva).

Mojca Stojkovič

Razredna učiteljica in plesna vaditeljica. Učinek ustvarjanih gibov in masaže otrok v rani mladosti se bo čutil še dolgo.

Matija Pretnar

Asistent, matematik in računalničar z žilico za inovativne prijeme. O tem, zakaj prepisovanje ni problem, omejenem dosegu e-učenja in ostalih algoritmih.

Tina Puncer

Navdušena ekonomistka, ki uči ravnanja z denarjem. Energetska prevetritev finančne slike za osnovnošolce in srednješolce.

Saša Divjak

Informatik in profesor, ki je poleg številnih generacij, nad računalništvom navdušil tudi sina in vnuka. Na sproščen način o pomembnih stvareh.

Slava Suhač

Dolgoletna učiteljica, ki se je zares našla v svetovalni vlogi izven sistema. Odkrivanje pravega potenciala mladih je njen največji potencial.

Igor Pauletič

Podjetnik, svetovalec, e-strokovnjak in oče osnovnošolke. Kje se je izgubil stik med elektronsko redovalnico in učitelji?

Tinka Podjavoršek

Razmišlja kot filozof, dela kot kmet, veseli se kot otrok. V Sloveniji je ljubezen, ključ do nje so otroci – tudi v radostnih šolah kot je Eliza.

Organizing team

Alenka
Bizjak

Kranj, Slovenia
Organizer

Katarina
Bizjak

Maribor, Slovenia
Co-organizer