NoviSadWomen
x = independently organized TED event

Theme: Između očekivanja i realnosti

This event occurred on
December 2, 2012
4:00pm - 8:00pm CET
(UTC +1hr)
Novi Sad
Serbia

TEDxWomen is a TEDx event organized by the Paley Center for Media that focuses on women and women’s issues. TEDxWomen type events are TEDx events hosted around the live webcast of TEDxWomen, and also feature local speakers. Our event is called TEDxNoviSadWomen and is one of many TEDx events happening around the globe between November 30th and December 1st that will expand on the ideas brought up at TEDxWomen.

Po prvi put ove godine, u Srbiji i Novom Sadu održava se prenos sa događaja TEDxWomen iz Vašingtona, praćen programom prve TEDxNoviSadWomen konferencije.

Filozofski fakultet
Dr Zorana Đinđića 2
Novi Sad, 21000
Serbia
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Novi­Sad­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aleksandra Izgarjan

Vanredni profesor na odseku za Anglistiku, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Na osnovnim i master studijama drži kurseve iz američke književnosti XIX veka, savremene američke književnosti, afroameričke književnosti i američke kulture i istorije. Predaje i na master i doktorskim studijama u Centru za rodne studije, ACIMSI, Univerziteta u Novom Sadu. Oblasti istraživanja: američka književnost, ženska književnost, afroamerička književnost, azijskoamerička književnost, rodne studije i multikulturno obrazovanje. Govoriće o prikazivanju rodnih uloga u bajkama i njihovom uticaju na formiranje istih u ranom periodu detinjstva, kao i kako se to može promeniti na bolje.

Gordana Čomić

Po struci je diplomirani fizičar. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu je radila sve do 1999. kao asistent na predmetu Fizika. Od 2006. je predsednica Foruma žena Demokratske stranke. Aktivistkinja je ženskog pokreta i “Ženske političke mreže” od 2000. godine. Govoriće o nametnutim arhetipovima ženskog identiteta u privatnom i javnom životu.

Organizing team

Ivana
Korom

Organizer

Dejan
Radeka

Co-organizer
 • Jelena Ačanski
  Program team
 • Tijana Gaćinović
  Program team
 • Milana Trbović
  Hosting
 • Aleksandar Korom
  Video production, communications
 • Aleksandar Oparnica
  Production manager
 • Srđan Dokmanović
  IT and visuals
 • Dragan Selaković
  Design and branding