Baneasa
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 2, 2021
Bucharest, București
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Șoseaua București-Ploiești 42D
Bucharest, București, 061443
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Baneasa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adi Iliescu

Adi Iliescu are 25 de ani, practica motorsportul de la varsta de 4 ani si din 2015 a fost trainer de conducere defensiva si sportiva in Academia Titi Aur. Pe plan sportiv, Adi a obtinut pana in prezent 7 titluri de campion national la diferite clase si grupe din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta, iar in 2020 a devenit campion national la clasa Nat11 in Campionatul National de Raliuri.

Adina Manea

Adina Manea este din 2007 directoarea organizației Tineri pentru Tineri, ONG care de peste 20 de ani se implică în mod activ în elaborarea, dezvoltarea și implementarea programelor de creștere a accesului adolescenților și tinerilor la educație și servicii de calitate în sănătate sexuală și reproductivă, realizate într-o manieră bazată pe știință și pe drepturile omului, cu participarea tinerilor. Din 1998, primul an de studenție la Facultatea de Psihologie – UITM, a devenit voluntar (educator) în cadrul organizației pe care acum o conduce, crescând și fiind continuu preocupată de modalitățile prin care aceste programe pot contribui în mod real la creșterea calității vieții adolescenților și tinerilor români.

Adrian Asoltanie

Sunt Adrian, trainer, speaker si antreprenor de aproape 20 de ani si pana la 45 de ani am facut cam toate prostiile financiare. Am descoperit pe propria piele și pe propriul buzunar că, de fapt, există doar câteva metode de a produce și înmulți banii dar există nenumărate metode de a-i pierde. Mi-am dat seama că lipsa de educație financiară este extrem de scumpă atât din punct de vedere financiar dar și emoțional și relațional. Petrecem aproximativ 80% din timpul nostru treaz într-o relație cu banii: să-i producem, să-i cheltuim, sa-i economisim, sa-i investim... Cu toate astea nimeni nu ne învață cum să gestionăm această resursa atât de importantă astfel încât noi să fim stăpânii banilor noștri și nu invers. Am pus în cartea Dragă, unde-s banii? și în prezentările pe care le susțin toate lecțiile scumpe personale, experiența celor 7 ani de cursuri și miile de oameni care au participat la ele. Convingerea mea este că educația financiară este despre viață, nu despre bani.

Alex Trăilă

Alex Trăilă este un consultant de film român, expert în politici publice, cu o experiență de peste 10 ani în industria cinematografică. Este licențiat în imagine de film și certificat în producție creativă, aspecte juridice și de finanțare sectoriale. Între 2006 și 2016, a deținut compania de producție de film Steppenwolf Film, spre final îndreptându-se spre o implicare activă în platformele B2B dedicate realizatorilor de film din sud-estul și estul Europei locuind astfel în Sarajevo, Varșovia și Berlin. Alex a inițiat #FEEDback (Film Eastern Europe Dialogue), platforma think tank ce a abordat viitorul politiciilor publice în audiovizualul Europei de Est, a fost membru al consiliului de administrație al Centrului Național a Cinematografiei (CNC), consilier al Ministrului Culturii pe domeniul cinematografiei și între 2017-2021 a fost consultant afaceri europene și relații externe pentru Centrul Național a Cinematografiei. În prezent se află la Strasbourg, în calitate de expert politici publice în audiovizual în cadrul EURIMAGES - Fondul cultural al Consiliului Europei. Este lector asociat la Universitatea Națională de Teatru și Film ”I.L. Caragiale” București și doctorand cercetând Filmul european în era politicii comunitare post 1989. Este membru al Academiei Europene de Film, fellow Aspen Institute Romania și allumna al Aspen Initiative for Europe.

Alex Zamfir

Alex Zamfir este un bucureștean de 44 ani. Este soțul Iuliei, tatăl lui Mark și de câțiva ani creatorul jocurilor THE FUNNY BRAND cu ajutorul cărora încearcă să îi ajute pe oameni să se conecteze mai bine cu oamenii dragi în timp ce se joacă și se distrează. Cel mai mult îi place să-i asculte pe alții spunându-și povestea vieții. Când vine vorba să și-o povestească pe a sa, el spune că o face cu mult umor. Iar apoi recunoaște că acest lucru nu a fost demonstrat niciodată până acum.

Alexandra Damascan-Armegioiu

I am the leader of an international medium size oil and gas company, for which I have been working for the last 14 years+. I am a woman working in a man’s world, in a country where oil and gas has over 160 years of good tracking records and world wide premiers.

Alexandru Șeremet

De aproape 20 de ani, Alex este PR pentru diverse mărci de automobile, din care pentru ultimii 15 ani pentru BMW şi MINI. A început să lucreze aici din studenţie, când nu avea carnet de conducere. Între timp a descoperit că maşinile au în spate multe poveşti şi eroi, iar istoria automobilului este o continuă sursă de inspiraţie. Poveştile le împărtășește la Concursul de Eleganţă de la Sinaia, în articole din diverse reviste şi, în general, oricui se opreşte să îl asculte. În aventura lui corporatistă, a lucrat la multe proiecte care s-au hrănit şi din lumea poveştilor industriei. Poate cel mai important este Racing MIMI Evo – primul MINI electric de competiţie din istorie. Aici a înţeles prima dată ce înseamnă lupta pentru a da 100%, 101%, 102%… şi tot mai departe. Asta pentru că în lumea sportului căutarea optimizării pentru fiecare secundă în minus nu se termină niciodată.

Alina Anghel

Fondator al uneia dintre primele agenții media de pe piața reputației de angajator din România și apoi a încă unei agenții de strategie de brand; creatoare a 2 comunități profesionale; fondator al primului manifest social de anvergură națională împotriva discriminării de vârstă în procesul de angajare din România.Din 2008 a construit proiecte și echipe inovatoare, oferind către peste 200 de corporații din 20 de industrii resursele necesare pentru creșterea reputației afacerii și a celei de angajator, prin campanii interne și externe de experiență de brand.Pasionată de mecanismele funcționalității și de creșterea durabilă în organizații, consideră pragmatismul, cercetarea, datele concrete și încrederea în oameni drept baza oricărei strategii de succes. Ea vă va spune, chiar și după mai bine de un deceniu, că încă se vede ca un profesionist de marketing și vânzări, care a avut norocul să creeze o mulțime de proiecte cu o mulțime de profesioniști și oameni extraordinardinari.

Amalia Veringă

Amalia Veringă este autorul seriei „Diversificarea modernă”, o colecție de cărți dedicate diversificării alimentației bebelușilor și fondatorul unei comunități care își propune să schimbe modul în care vedem viața de părinte.

Anca Tătaru

Eu sunt un vesnic entuziast voluntar pentru diverse cauze in care cineva crede cu ardoare :) Sunt doar unul singur dintre reprezentantii initiativei civice Capace cu suflet, un proiect foare graitor despre ceea ce inseamna "forta lui impreuna".

Andra Pintican

Andra este People Advocate și își dorește ca românii să își redefinească relația cu munca. Este convinsă că muncim acum nesănătos și asta ne afectează atât pe noi, cât și generațiile ce vin. Exprimarea standardelor de muncă și transparentizarea relațiilor de colaborare sunt două dintre subiectele ei favorite în comunitatea creată pe LinkedIn. Visează și lucrează la o lume în care toți muncim conform identității noastră în companii centrate pe oameni.

Andreea Piștea

Sportivă paraşutistă de mai bine de 26 de ani, Andreea a primit în iulie 2021 titlul de Maestru Emerit al Sportului. Are peste 2300 de salturi la activ şi nenumărate recorduri şi premii mondiale, europene şi naţionale obţinute la disciplinele Formaţii mari în cădere liberă şi Skydiving 4-way. De altfel, unul dintre cele 12 recorduri Mondiale FAI obţinute la prima dintre disciplinele menţionate a fost introdus şi în Cartea Recordurilor Guinness. Andreea este şi Instructor de parașutism cu autorizații speciale SL (static line) și AFF (accelerated freefall).

Anya Irimie

Persoana care daca nu te vede ca zambesti va face orice pentru a-ti vedea fericirea pe chip. Extrem de ambitioasa, cateodata putin prea incapatanata. Genul de om care nu va renunta niciodata la un vis, il va indeplini indiferent de consecinte. Eunoia type of thinking. Daca iti place sa visezi cu ochii deschisi vom fi cei mai buni prieteni

Claudiu Jojatu

Co-founder și strategy consultant @Milk & Cookies Studio și la Viatadefreelancer.ro. Absolvent de Zootehnie, fost violoncelist, pilot de curse amator, radio host la Radio Tananana. Self-made-not-there-yet billionaire în căutarea libertății de a lucra de oriunde din lume, cu clienții în care cred și care au un impact pozitiv în piață.

Cosmin Dominte

Cosmin Dominte este un artist multi fațetat. Este actor, muzician și campion național slam poetry. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București (UNATC). Munca lui în domeniul actoriei se întinde de la piese de teatru independente și producții la cele mai mari teatre din țară, precum Teatrul Național București sau Teatrul L.S. Bulandra, pâna la filme seriale și filme de lung metraj, inclusiv producții internaționale și de Hollywood. În lumea muzicii i se mai spune și JAZZ 8 și este unul dintre membrii fondatori ai label-ului independent SickSound Crew și membru fondator al trupei The Bridge Committee. Când vine vorba despre poezie este primul ambasador al spoken word-ului din România. După ce a câștigat campionatul național de slam poetry în 2013 și apoi a reprezentat România, în același an, la campionatul mondial din Paris, unde și-a adjudecat un loc în top 10 mondial, a dezvoltat alături de ziarul Gândul primul serial slam poetry devenit viral, numit #GÂNDURI, apoi seria “Din Vorbe Îți Deschidem Ochii” pe Smart Radio iar actualmente vine cu rimele, în fiecare vineri dimineață, în matinalul de la Kiss FM.

Cosmin Răileanu

Cosmin Răileanu este antreprenorul care a pus bazele primului market network în domeniul materialelor de construcții din România: Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro. Brandul a fost fondat în 2014 cu scopul de a revoluționa comerțul clasic cu materiale de construcții și s-a dovedit a fi un model de business de succes care pune accent pe mulțumirea clienților de pretutindeni. A fost prezent de două ori la Imperiul Leilor. Prima apariție a fost în 2020 când a fost refuzat și nimeni nu a crezut în viziunea și planurile sale. Anul acesta a decis să se prezinte din nou în fața leilor cu o investiție progresivă. De data aceasta au fost plăcut surprinși de evoluția Vindem-ieftin.ro și a primit 3 oferte din partea lor.

Ioana Chicet-Macoveiciuc

Ioana Chicet-Macoveiciuc este jurnalistă, autoare de carte și de blog și coordonatoare de colecții de carte în cadrul Editurii Univers. Are până în prezent 32 de titluri publicate, 5 pentru adulți și 27 pentru copii. Din 2007 scrie pe blogul personal, PrintesaUrbana.ro, despre copilărie, vindecare, viața de familie și educarea pozitivă. A fondat și administrează mai multe comunități de părinți cu scopul de a le oferi sprijin pentru o mai bună relație cu sine și cu copiii lor. Organizează evenimente de lectură pentru copii și de informare pentru părinți, găzduiește dialoguri live cu specialiști pe pagina de FB Printesa Urbană, promovează la radio, TV și în presa scrisă comunicarea și cooperarea cu copiii ca principală metodă de educare. Coordonează pentru Editura Univers colecția de parenting “Educație cu blândețe” și colecția de carte pentru copii Unicorn (care include 140 de titluri publicate). Ioana are 41 de ani, trăiește în București, este mama Sofiei (9 ani) și a lui Ivan (7 ani).

Ioana Dumitrache

Antreprenoare, blogger și susținătoare a femeilor în călătoria spre acceptare și iubire sine. A început să scrie pe blog în 2011 despre subiectele care o pasionau la momentul acela din domeniul frumuseții și încă din primul an de blogging și-a dat seama că asta vrea să facă în continuare, așa că trebuie să găsească o modalitatea de a-și transforma pasiunea în job. Și a reușit în doar un an să obțină primul proiect plătit pe blog, devenind primul beauty blogger remunerat din România. Nu doar că a deschis un nou drum, dar și-a ajutat colegele din comunitatea de beauty blogging să-și construiască un rate card și le-a ajutat în negocierile cu agențiile. Spune despre ea că unul dintre marile ei talente este să-și transforme pasiunile în job și se bucură că de-a lungul anilor și-a dat voie să meargă în direcțiile lor. S-a specializat ca make-up artist profesionist educând un talent nativ care se manifesta prin pictură și a reușit să profeseze mulți ani, apoi a fost atrasă de social media și și-a construit niște comunități solide pe Facebook și Instagram, a fost atrasă de video și a pornit un canal de YouTube unde se filma și își edita singură videoclipurile. Simte că s-a reinventat de foarte multe ori în decursul a aproape 12 ani și se mândrește că mereu s-a dus în direcția în care a condus-o sufletul ei. De doi ani de zile, chiar în pandemie, și-a lansat propriul brand de haine cu măsuri de la 36 la 54 pentru că toate femeile merită să se îmbrace frumos indiferent de siluetă. Cel mai mult îi place să scrie, să creeze haine și să ajute și să susțină femeile să se, descopere, să se exprime autentic și să se iubească mai mult. Oamenii din jur îi spun mereu că e o curajoasă și că a riscat mult, dar ea simte că cea mai sigură rețetă pentru a câștiga un pariu este să îți urmezi inima pentru că ea te pune pe drumul tău și îți arată care era menirea ta în viață. Motivația ei este amintirea bunicii sale, născută fără drept de vot. Ea crede că istoria nu trebuie uitată niciodată. Viziunea ei despre lume este egalitatea și echitatea pentru toată lumea și dacă ceea ce se întâmplă la nivel internațional acum ne învață ceva este că nu trebuie să renunți niciodată la vigilență atunci când vorbim despre libertăți și drepturi fundamentale.

Lucian Mircescu

Specializat în politici publice și puternic pasionat de sport, a încercat să le împletească pe cele două de-a lungul parcursului său profesional. Printre experiențe de lucru la UNICEF sau la Parlamentul European, a ajuns să prezideze la Bruxelles Grupul de lucru Sport la Consiliul UE, din partea Președinției Române, dar și să fondeze acum 10 ani Aurora Băicoi, un club de rugby pentru copii, în orașul său natal, cu o puternică agendă socio-educațională. Crede cu tărie că sportul poate să amelioreze calitatea vieții, dar este preocupat de dezorientarea României în acest domeniu. Lucian va propune deci o discuție despre reașezarea sportului între interesele de zi cu zi ale românilor, plecând în special de la lecțiile învățate la firul ierbii, la Aurora.

Lucian Negoiță

Primul psihoterapeut cu dizabilitate motorie acreditat de Colegiul psihologilor, cu multiple formări în țară și în străinătate, printre care psihoterapii cognitiv-comportamentale, hipnoză, psihoterapii sistemice pentru cuplu și familii, dr. Lucian Negoiță și-a făcut o misiune din a contribui la vindecarea emoțională a celor care trec prin traume. Este profesor asociat al Universităților Ovidius din Constanța, Alexandru Ioan Cuza din Iași și al Universității Spiru Haret din București, fondatorul Emotion Center - clinică de psihoterapie și dezvoltare personală, al platformei de psihoeducație și dezvoltare personală HepicHub și al Centrului de Practică în Mindfulness. A creat primul și cel mai performant mentorat în psihoterapie din România, precum și Școala de Vară Introducere în Psihoterapie, unde deschide cunoștințele din cabinet către publicul larg. În cei peste 15 ani de practică, a însoțit peste 5.000 de persoane pe drumul schimbării și evoluției personale.

Mădălina Pavăl

Mădălina Pavăl este o cântăreață româncă, stabilită în București. Muzica ei este interpretată de un ansamblu acustic live care explorează fuziunea groove-urilor moderne cu instrumentele clasice și tradiționale. Stilul muzical se află la intersecția fină între clasic și tradițional, viu și acustic. După o serie de colaborari cu artiști reprezentativi ai culturii alternative autohtone, Mădălina și-a lansat primul ei album în 2019 “Oamenii se fac dor”. În 2020, Mădălina Pavăl scoate în lume un nou videoclip, “Vino pân’ la București”, un cântec despre începuturi, despre schimbări și despre cât de important este să îți găsești locul și drumul care te va duce acolo. În 2022 Mădălina Pavăl Live Orchestra a lansat albumul ROIESC, un demers atent curatoriat de producatorul și artistul Alexei Turcan. Au adunat 12 muzicieni pe scenă si așa cum o spune însăși denumirea sa (a roi – roiesc), prin intermediul fiecărui element component, începând de la melodii și continuând cu identitatea vizuală, mesajele cheie, videoclipuri, activări și evenimentele asociate, albumul își propune să antreneze în jurul său o dezbatere despre amprenta culturală și tot ceea ce ne reprezintă. Vocea și versurile sunt inspirate de vechile rădăcini și tradiții românești, cu structura și sensibilitatea tipice peisajelor sonore cinematografice și muziciile lumii.

Oana Coantă

De când mă știu fac lucrurile altfel pentru că așa mi-a plăcut. Sunt om de PR & jurnalist devenit bucătar și asta ajută când scornesc rețete pentru că știu să le povestesc frumos. Conduc un bistro mic care există de 22 de ani și care are renumele că face lucrurile puțin altfel. Ce e cel mai fain e că, dacă sunt binedispusă și am ocazia, știu cum să ajut oamenii să iasă din rând, să nu se uite în gura lumii, să facă extra miles fără să ezite.

Olivia Vereha

Holding a background in communication and user experience design, Olivia dedicates her time since 2016 to coordinating the product team at Code for Romania. Having a passion for technology and the ways in which digital solutions can shape and better everyday life, Olivia’s objective is to profoundly understand human interaction in the digital landscape. With a strong focus on usability, problem solving, efficiency and simplification, from large to small, from chaos to functional, her biggest challenge is to bring the optimal solutions to problems in all public service areas.

Rodica Obancea

Are o viață profesională de peste 20 de ani dedicată dezvoltării organizaționale, învățarii personale și colective. Crede în impactul pozitiv pe care îl poate avea munca în echipă în a crea valoare, bunăstare pentru toți cei implicați și reziliență, atat în mediile profesionale cat și în cele personale. Și-a început cariera în învățămant, apoi a mers către mediul corporatist în aria de resurse umane și, începand cu anul 2007 activează ca și coach profesionist pentru lideri și echipe de leadership și antreprenor în serie, din 2016. A creat organizații și comunități precum GreatHRs – incubator de proiecte cu impact în piața muncii, Angajez 45+ singura campanie socială de comunicare la nivel național, care adresează combaterea crizei forței de muncă prin promovarea incluziunii și eliminarea criteriului de vârstă din procesul de selecție și recrutare, Viitorul Meu – magazin online dedicat soluțiilor viabile în managementul carierei, Performant Company – companie dedicată performanței organizaționale sustenabile, Liderologia – platformă de resurse și inspirație în leadership ce se adresează comunității de lideri din Romania.

Simona Antonescu

Și-a dorit dintotdeauna să fie scriitoare, dar pentru că înţelegea că aceasta nu este o meserie care să-i asigure o independenţă financiară, a pendula între mai multe idei care păreau a avea legătură cu pasiunea ei: învăţătoare, profesoară de limba română, avocat sau ziarist. Dintre cărțile pe care le-a scris, cea mai cunoscută este Fotograful Curții Regale, cea care a chinuit-o cel mai mult până acum este Hanul lui Manuc, iar cea mai recentă este În umbra ei, publicată anul trecut la Editura Polirom. Nu a renunțat la jobul din timpul zilei care continuă să-i asigure un confort material, dar mai ales contactul permanent cu oamenii, ceea ce pentru un scriitor este esențial.

Simona Voicescu

Absolventă a Facultății de Drept, cu un masterat în Drept Internațional și Comunitar, a lucrat timp de 20 de ani în crearea de politici publice, strategii naționale și programe incluzive pentru categoriile vulnerabile din România, incluziunea cetățenilor români de etnie romă și a femeilor și copiilor victime ale violenței de gen. Motivația ei este amintirea bunicii sale, născută fără drept de vot. Ea crede că istoria nu trebuie uitată niciodată. Viziunea ei despre lume este egalitatea și echitatea pentru toată lumea și dacă ceea ce se întâmplă la nivel internațional acum ne învață ceva este că nu trebuie să renunți niciodată la vigilență atunci când vorbim despre libertăți și drepturi fundamentale.

William Tyner

William Tyner is a documentary filmmaker. As a Fulbright-National Geographic Digital Storytelling Fellow, he traveled to Romania to explore the emerging civic technology movement through the lives of the members of Code for Romania. William has also worked as a user experience researcher for organizations including Code for America, Google, Facebook, and the San Francisco Mayor's Office of Civic Innovation. William studied Cultural Anthropology at Wesleyan University in Connecticut.

Organizing team

Alina
Marcu

Bucharest, Romania
Organizer

Cristina
Dumitriu (Ursu)

Bucharest, Romania
Co-organizer