Lleida
x = independently organized TED event

Theme: 108 mirades per a un món canviant

This event occurred on
June 7, 2019
Lleida, Lleida (ca)
Spain

In the fourth edition of TEDxLleida we want to explore different perspectives through the ideas of our speakers. 8 speakers will share their vision of a valuable idea. This, at the same time, "will speak" with the personal look of each one of the 100 attendees to the event. Precisely this is the magic and richness of looks.

Listening and diversity allow the dialogue to emerge; the only way to approach and even transform the look to see with other thoughts and reflect with other eyes.

At TEDxLleida we will look from the heart, sincerity, empathy, innovation and learning.

A human, individual and collective look, for a present and future world in constant movement.

La Panera
Plaça de la Panera, 2
Lleida, Lleida (ca), 25002
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Lleida events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alba Alfageme

Psicòloga i feminista
L’Alba Alfageme i Casanova és dona, mare, feminista i psicòloga i ha centrat la seva vida professional i personal en la lluita i defensa dels drets de les dones. Ha crescut gaudint de la vida, però alhora havent de fer front a experiències complexes i difícils pel sol fet de ser dona, el que l’ha portat a augmentar el seu compromís en la lluita contra el masclisme. Ha col·laborat amb diverses ONG en l’àmbit dels drets de les dones i concretament en la lluita contra la violència masclista i sexual en diferents indrets del món, com el Salvador, Brasil i Índia entre altres. Ha treballat al Departament d’Interior coordinant polítiques públiques de seguretat en l’àmbit de l’atenció a les víctimes. Imparteix docència en diferents graus i màsters universitaris en l’àmbit de la victimologia i l’atenció psicològica en situacions d’emergència. És supervisora de diferents equips de professionals que treballen en l’àmbit de la violència i consultora en temes de gènere. .

Coral Regí

Professora de biologia
Coral Regí neix i viu a Barcelona. És biòloga de formació i fa més de 30 anys que es dedica a la docència; dóna classes de biologia. Li agrada ser docent, acompanyar als alumnes en el procés d’aprenentatge i compartir experiències amb ells mentre aprenen plegats. És la Directora de l’Escola Virolai de Barcelona i l’interessen els temes vinculats a la transformació, el lideratge, la gestió i la qualitat educativa així com la innovació i els processos d’avaluació. Li agrada la vida associativa i participativa de la ciutat i forma part de diversos organismes entre els que destaquen el Consell Escolar de Catalunya, en l’àmbit de les persones de prestigi. Col·labora amb diferents iniciatives vinculades a la transformació educativa com són Fundació Bofill, Escola nova 21, Fundació Aspen, EduCaixa o UNESCO.

Jèssica Cortés

Estudiant del cicle formatiu d'Auxiliar d'Infermeria
La Jèssica Cortés és una jove estudiant del cicle formatiu d'Auxiliar d'Infermeria. És una apassionada del motociclisme i li agrada reflexionar sobre el món de l'esport. Creu que l'esport femení serà visible o invisible en funció de la mirada i la intenció de cada persona. Perquè la societat som tots!

Kalu Mollel

Founder of the Maasai Women Relief Organization
Kalunze Mollel was born and raised in the Maasai Tribe in the area of Simnajiro, Manyara in Tanzania. He experienced all traditions and ways of living of the Maasai by himself. Through his school education in the City of Arusha and many years of working in tourism he met a lot of people with different lifestyles and started to realize many difference between good and life-destroying traditions in his tribe. Then he founded the Organization Maasai Women Relief where he is fighting for the rights and changes in his tribe about traditions and behavior that is bringing much suffering and pain especially to the women.

Lily Brik

Artista urbana
Lily Brik s’autodefineix com a "street artist"; artista urbana. En els quatre anys que porta en actiu ha participat en diferents festivals, i destaca el Festival de Cheste, la primera edició del Festival de Penelles “Gargar” i el Múrcia Street Art Project. Els seus murals es troben repartits per tota Catalunya i altres regions d’Espanya. Ha participat en diferents projectes internacionals que l’han a portat a Alemanya, Gàmbia, França (projecte Hotel 128) i Holanda (a la seu de l’E.S.A -Agència Espacial Europea- i a La Haia). Properament participarà en dos grans festivals a Suècia i França. Durant 2018 s’ha introduït en el circuit de les galeries i ha inaugurat una exposició individual de 30 obres a l’Espai Cavallers de Lleida.

Marc Marzenit

Enginyer d'àudio, compositor i deejay
Marc Marzenit és enginyer d’àudio, compositor, deejay i productor musical. La seva carrera artística l'ha portat a actuar en més de 30 països, i ha aconseguit una prestigiosa carrera internacional. És fundador de la plataforma educativa Aulart.com i és professor del Màster en Música i So per a Experiències de l’Entreteniment en la Universitat de Barcelona ENTI-UB. També és co-fundador i impulsor de projectes científic-artístics guardonats internacionalment com “Zero Gravity Band” i “My Artificial Muse”. Gràcies a la seva àmplia carrera professional i la seva experiència en l’educació és conegut per connectar amb facilitat en les diferents masterclass que imparteix pel món, on s’ha caracteritzat per expressar-se amb molta naturalitat, professionalitat i sinceritat.

Marta Grañó

Consultora en Innovació i Iniciativa Emprenedora
Marta Grañó és consultora en Innovació i Iniciativa Emprenedora. Professora col.laboradora a ESADE. Llicenciada en ADE i MBA per ESADE. Màster en Direcció i Gestió Ambiental per la UB. Màster en Auditoria i Control de Gestió per la UdL. Formadora certificada en diferents metodologies d’Innovació. Doctoranda investigadora en la branca científica d’Economia de l’Educació. Compagina l’activitat docent a ESADE, la Universitat Europea de Madrid i la UdL com a professora i tutora en assignatures d’ Emprenedoria, amb el seu treball com a Consultora en Innovació per a grans empreses. La seva visió personal és que “la Innovació està en les persones” i que cal desenvolupar aquesta capacitat d’innovar, amb conscienciació i aplicant metodologies específiques. Col.labora amb diferents mitjans de comunicació i institucions. Ha publicat 3 llibres: “¡Vamos! Cómo aplicar la iniciativa emprendedora en la empresa y en la vida", “Crea tu propia empresa” i “Cómo pasar la primera auditoría”.

Rafael Roman

Enginyer de software
Rafael Roman és enginyer de software per vocació, hacker per interès, corredor i amant dels esports d’aventura. Aficionat de la millora contínua, sigui online o offline, i sempre provant noves tecnologies a l’ordinador o sota l’aigua. Als 15 anys, quan vivia en un un poble del Brasil, va desmuntar el seu primer ordinador i es va adonar que tot el que hi havia allí algú ho havia fet, i ell podia fer-ho també. La fascinació per aquest descobriment el va fer perseguir aquest camí i, avui, 16 anys més tard, després de treballar en diferents empreses i projectes, el seu codi s’executa diàriament en tots els continents per milers de persones. Membre actiu de la comunitat tecnològica de Lleida, actua com a mentor informal de projectes de màster a la Universitat de Lleida, on ajuda a nous talents a planejar i executar els seus projectes. Imparteix xerrades sobre tecnologia amb freqüència a través de la plataforma MeetUp i en trobades i conferències.

Organizing team

Montse
Peraire

Lleida, Spain
Organizer
  • Albert Calzada Ribalta
    Marketing/Communications
  • Anna Iglesias Arrojo
    Marketing/Communications
  • Jordi Pla
    Operations
  • Ricard Pons Pes
    Curation
  • ROGER BOSCH BATLLE
    Partnerships/Sponsorship
  • Rosa Prats Novau
    Operations