IstanbulUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Yeni Başlangıçlar / Fresh Start

This event occurred on
April 22, 2017
10:00am - 4:00pm +03
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

Konuşmalarımızı izlemek için: https://www.youtube.com/playlist?list=PLsRNoUx8w3rOxejuVmULZoi-v4OWvDK3H

https://www.flickr.com/photos/151684478@N02/

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi
Zeytinoğlu Cad. No: 16 Akatlar
Istanbul, İstanbul, 34335
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Istanbul­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Naç

"Duvarları Yıkan Öğretmen" Ahmet Naç Ahmet Naç öğretmenlik mesleğine Siirt’in bir köyünde başladı. 5 yıl orada çalıştı. Daha sonra ise İstanbul Esenler’deki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na tayin oldu. Ahmet Naç, Manchester Salford Üniversitesi’nin eğitim süreçleri ile ilgili 3 yıl süren bilimsel araştırmasını inceledi. Buradan aldığı ilhamla, nasıl daha iyi bir eğitim modeli oluşturabilir diyerek yola koyuldu. İdealist öğretmen Ahmet Naç, sınıfta ders anlatırken alışılagelmiş yöntemlerin dışına çıkıyor. Ahmet Naç, dersleri öğrencilere sevdirmek için rap müzikle ders işliyor, okul bahçesinde öğrencileriyle resim atölyeleri gerçekleştiriyor, onları 1. sınıfta basketbol ve tenis ile tanıştırıyor. Sınıfı dört duvarın dışına taşıyarak öğrenmeyi keyifli bir hale getiriyor. Ahmet Naç bir öğretmen olarak eğitimde yaşanan sorunlara bahaneler üretmedi. Ders işleme yöntemleri açısından yeni bir yöntem geliştirdi. Hem eğitim dünyasında, hem de çocukların geleceğinde unutulmayacak kocaman bir fark yarattı.

Alper Metin

Küçüklüğünden beri okuduğu kitapların etkisiyle gezme hayalini kuran Alper Metin; tek başına, tursuz, rezervasyonsuz, özgürce seyahat ediyor. Genellikle az gidilen ülkeleri tercih eden Alper Metin; hayatında hiç Roma'ya gitmedi ama Küba’nın turist geçmeyen kasabalarına, Ermenistan’ın virajlı yollarına, Moğolistan’ın ıssız bozkırlarına gitti. İsrail’in Necef Çölü’nde dolaştı, Finlandiya'da kamp kurdu. Minsk’teki Sovyet mimarisini, Filistin’deki Arap mimarisini gördü, Kuzey Kore‘de dünyanın en büyük gösterisine tanıklık etti. Kimi zaman ıssız Gobi Çölü'nde kum fırtınası yüzüne vurdu, kimi zamansa Çin Seddi'nde yağmura yakalandı. 53 farklı ülkeye giden Alper Metin, hiçbir zaman gittiği ülkelerden pişman olmadı ve küçüklük hayallerini gerçekleştiren başarılı bir gezgin oldu.

Bahadır Erdem

Avukatlığı ile birlikte aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalında öğretim üyeliği ve uluslararası tahkim hakemliği yapan Prof. Dr. Bahadır Erdem, hali hazırda birçok uluslararası ticari uyuşmazlıkta ICC hakemliği görevini de sürdürmektedir. Aynı zamanda Erdem/Erdem Hukuk Bürosunun kurucu ortağıdır. Prof. Dr. Bahadır Erdem, Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Uluslararası Enstitü’nün (UNIDROIT) Yönetim Konseyine Türkiye'den seçilen ilk resmi üyesidir. 2004–2010 yıllarında Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. 27.11.2007 tarihli ve 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun’un, 2000 yılından beri başlayan tüm hazırlık çalışmalarında bulunmuş, kanunun bazı hükümlerini kaleme almış ve Adalet Bakanlığı Komisyonu Üyesi olarak 5718 sayılı Kanun’un kabul edilmesine kadar görev yapmıştır. Hukukun çeşitli alanlarında, akademik ve pratiğe yönelik birçok makale kaleme alan değerli konuşmacımızın eserleri ulusal ve uluslararası hukuk dergilerinde yayımlanmıştır. Bu çalışmalarının yanında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Milletlerarası Özel Hukuk, Kanunlar İhtilafı, Uluslararası Bireysel Davalar, Uluslararası Fikri Mülkiyet Hukuku, Türk Vatandaşlık Hukuku ve Yabancılar Hukuku dersleri vermektedir.

Erbuğ Keskin

Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Prof. Dr. Erbuğ Keskin, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Cerrahisi üzerine yaptı. 1993-94 yılları arasında Fransa'da, Hopital Debrousse’ta Pediatrik Üroloji alanında çalıştı. 1998 yılında Çukurova Tıp Fakültesi'nde profesörlüğe atanan Keskin, 2001’de aynı fakültenin dekanı seçildi. 2010 yılından bu yana İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Kliniği'nde görevini sürdürmekte ve bilim dalı başkanlığını yürütmektedir.

Mehmet Yapar

'Kırmızı Bisikletim', 35 yaşında, kendini köy okullarını yenileme ve ağaçlandırma projelerine adamış, binlerce takipçisi olan ölümsüz bir gönüllü. Hepimiz onu Instagram üzerinden paylaştığı kırmızı bisikletli fotoğraflarından tanıyoruz. Edindiği kırmızı bisikletle İstanbul'u gezmeye başladı. Gitmediği yer, çıkmadığı yokuş, gezmediği bahçe kalmayınca İstanbul sınırlarının dışına çıktı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına ülke genelinde ihtiyaçları olan köy okulları için kampanyalar başlattı, ilaçlarını temin edemeyen arkadaşımız Ozan için yardım topladı. Gittiği her yere mutlaka kırmızı bisikletini de götüren Mehmet Yapar, ölümsüz olmanın sırrını bulduğuna inanıyor ve bunu yaymak için çalışmalar yapıyor.

Savaş Arapoğlu

İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Savaş Arapoğlu, 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünden mezun olduktan sonra 2011 yılına kadar akademik hayatına Boğaziçi Üniversitesi’nde devam etmiştir. 2011 yılından beri İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Savaş Arapoğlu, akıcı ve anlaşılır ders anlatımı ile öğrencileri tarafından Türkiye’de fiziği en eğlenceli şekilde anlatan hocalardan biri olarak kabul edilmiştir. Sicim teorisi, gravitasyon, kozmoloji ve daha birçok alanda çalışmaları bulunan Arapoğlu, genç araştırmacılara ilham kaynağı olan etkileyici bilimsel çalışmalarının yanı sıra hayata dair kazandırdığı bakış açıları ile de öğrencilerin gönlünde taht kurmaya devam etmektedir.

Simay Dinç

Women in Games Türkiye Kurucusu Türkiye'nin ilk Oyun Yapımcıları ve Geliştiricileri Derneği Oyunder'in yönetim kurulu üyesi ve Women in Games Türkiye'nin kurucusu.Yapımcısı olduğu Recontact:Istanbul, Apple tarafından 2015 yılı Türkiye'den en iyi mobil oyun seçildi. Los Angeles New Media Film Festivalinde en iyi application kategorisinde ilk sırayı aldı.Sosyal etkiye inanan girişimci Simay Dinç, Türkiye’nin ilk yaratıcı girişimcilik köyü 'Small Village Small World' projesini oluşturdu.Bilim insanlarının, Sanatçıların ve Girişimcilerin bir arada çalışacağı KIRAARTHANE'nin kurucu ortağı. Simay, sadece kendi girişimleri üzerinde çalışmıyor, girişimleri ve girişim fikirleri olan insanlara da yardım ediyor.Kadın girişimciliğine fırsat tanıyan ve kadın liderliğindeki şirketlere yatırım yapan Arya Women's Investment Platform'un Medya lideri.Simay, aynı zamanda Rising Tide Europe’da Melek Yatırımcı olarak yer almakta ve yaratıcı endüstrilere yatırım yapmakta.

Organizing team

MERVE
ÇAKMAKCI

İstanbul, Turkey
Organizer

Ekin
Topuz

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Dogan Yildiz
    Production
  • Nahide Kerim
    Operations