GündoğduKoleji
x = independently organized TED event

Theme: Sınırlar - The Borders

This event occurred on
March 25, 2017
10:00am - 2:00pm +03
(UTC +3hrs)
Adana, Adana
Turkey

Sınırlar - The Borders
"Sınırın bilincine varmamız için o sınırın ötesinde ne olduğunu bilmemiz gerekir." Hegel

Evrende sınır ve son yoktur. Evrende her şey sınırsız ve sonsuz olarak değişir ve dönüşür. Sınır ölçü anlamında kullanılırsa evrende her şeyin bir sınırı olur.
Sınırlılık ile sınırsızlık karşıt ve birbirini yok eden kavramlar değil, bağımlı ve birbirini içeren kavramlardır.
Evrenin tümüyle bilinmesi, sonsuzun sona ermesi olurdu. Evren sonsuzdur. Demek ki bilgisi de sonsuz.
2010'lu yılların sonuna yaklaşmaktayız. Her şeyin bir sınırı var mıdır? Sınır nasıl çizilir? Sınırlar aşılırsa neler olur? gibi soruların cevaplarını hem bilimde hem yasalarda hem de beynimizde arıyoruz.

Gerçekten sınırlar var mı? Yok mu?

#Sınırlar #Borders

Adana Gündoğdu Koleji
Huzurevleri, Turgut Özal Blv. 21-1
Adana, Adana, 01360
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gündoğdu­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Balca Yücesoy

Yazar
Bir zaman doğmuş, bir miktar yaşamış, bir miktar çalışmış ve hala çalışmakta olan birisi. Bunları nerede ve nasıl yaptığını boş verin. Bir çocuk annesi, dünyanın bir yerlerinde hala yaşamakta olan, ne olursa olsun yazmak isteyen ama adına yazar denince utanan ve burnu kaşınan birisi! Asla gülümsemekten vazgeçmeyen, ağlarken bile kahkaha atabilen bir manik, bir depresif. Siz bunları nerede ve nasıl yaptığını gerçekten boş verin! Yılları, yolları, işleri, yaşananları merak etmeyin! Adını bilin yeter... Adı: Balca. Bir sonbahar günü, elinde ve yüzünde birer ben'le doğdu. Hayatı, ilk tanıştığı kişilere adının anlamını açıklamakla geçti... Balca: "bal gibi." Dünyası bir arı kovanı. İçinden, dünyaya 'la la la la la laaaaaaaaa' ezgileri çıkan minicik bir arı kovanı.

Buğra Ayan

Mühendis-Yazar
Konuşmacımız, Mühendis ve Yazar olan konuşmacımız, 1989 Erzurum doğumludur. 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olup Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2013'te Milli Savunma Sistemleri ARGE Başkanlığı'nda mühendis olarak göreve başlayan Ayan, 2015 ten beri Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı'nda Uzman olarak göreve devam etmektedir. Yaklaşık 10 yıldır internet üzerine çalışmalar yapan konuşmacımızın İnternet Sırları (2009), APPInventor ile Mobil Uygulama Geliştirme (2015) , Sosyal Ağlar Tarihi (2016) isimli 3 adet kitabı bulunmaktadır. Konuşmacımız, 2017 yılında "Hayalimdeki Robot" isimli sosyal sorumluluk projesini kurgulayan Ayan, projeyle 81 ilden 3.000 çocuğun video çekerek Hayalindeki Robotu anlatmasını sağlamıştır. Projeye katılan çocuklar ile yeni bir teknoloji hareketi tasarlamaktadır.

Cem Saraç

YouTuber
Konuşmacımız, Fen ve Anadolu Liselerinde okuduktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi / Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi / Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine eğitimini sürdürmekte olan konuşmacımız, alanıyla ilgili Mark Price, Ben Tristem, Edwin Diaz'dan eğitim aldı. 2013 ten itibaren YouTube’da “İçerik Üreticisi” olarak çalışmaktadır. 4 yılda “Garbarius” isimli YouTube kanalında 85 milyon üzeri izlenme ve 500.000’i aşkın takipçi sayısına ulaştı. Türkiye’de yeni bir sektör haline gelen dijital içerik üretiminde; birçok markayla, reklam ve sponsorluk konusunda çalıştı. Uluslararası alanda ileri gelen şirketlerle beraber reklam çalışmalarını halen sürdürmekte ve YouTube üzerinde, eğlence/oyun kategorilerinde videolar üretmektedir. Cem Saraç aynı zamanda bağımsız olarak kendi ekibiyle beraber, yazılım ve oyun geliştirme üzerine projelerde çalışıyor.

Emir Çaygökçe

Öğrenci - Sporcu
Günün en genç konuşmacısında sıra. 2001 yılında Adana'da doğdu. Gazi İlk Öğretim Okulunu bitirdi. Adana Gündoğdu Anadolu Lisesi'nde 10. sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdürüyor. 2014 yılından bu yana dövüş sporlarıyla ilgilenen konuşmacımız 2015 yılından itibaren dövüş sporlarının yeni bir kolu olan Wushu müsabakalarına çıkıyor. 2015 yılında İller Arası Şampiyona ve Bölge Şampiyonalarında birer birincilik, 2016 yılında İller Arası şampiyonalarda iki defa birincilik, Bölge Şampiyonalarında bir birincilik, 2017 yılında İller Arası Şampiyonalarda birincilik, Liseler Arası Wushu Şampiyonasında Birincilik, Wushu Türkiye Şampiyonasında üçüncülük elde etti. "Bundan sonra yapılacak olan turnuvalara katılarak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim." diyen Emir, Wushu Balkan Şampiyonası için Türk Milli Takımına çağırılacak adaylar arasındadır. O bir madalya canavarı Emir Çaygökçe alkışlarla aramızda.

Fırat Uzer

Fütürist, Psikolog
Konuşmacımız bu yıl sonunda Psikolog unvanı alacak bir fütürist olmakla birlikte İzgören Akademinin kendisini insanlara adamış gönüllü bir eğitmenidir. Yurdumuzun birçok bölgesinde kişisel gelişim eğitimleri vermekte, dergi ve gazetelere yazılar yazmaktadır. Konuşmacımız bir Adana sevdalısı olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak çalışmaktadır. Bir gün, aşkla dolu insanların, sınırları aşarak sevgi dolu bir dünya yaratmasını sağlayabilmek için mücadele eden konuşmacımız, Özel Ortopedia Hastanesi Hastane Direktörü olarak iş yaşamında yer almakta ve yarına sınırları aşan, sevgi dolu Berkem ve Ahmet Berk adlı iki çocuk kazandırmaya çalışmaktadır.

Funda Şen

Akademisyen
Konuşmacımız, 2014 yılından beri İstanbul Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. İstanbul Sosyal Medya Derneği’nin başkan yardımcısıdır. 24 Yıl Boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Uzman Rejisör olarak görev yapan konuşmacımız, TSK için yapılmış 1600 belgesel ve eğitim filmlerinin yönetmenliğini üstlenmiştir. Düşler Akademisi’nin ilk film atölyesi eğitmenidir. Bu görevde 2 yıl boyunca engelli ve dezavantajlı gençlere gönüllü olarak sinema ve televizyon eğitimleri vermiştir. Bu proje kapsamında 2 adet kısa film çalışması vardır. YouTube iş ortağıdır. Dijital iletişim, markalaşma, kişisel reputasyon yönetimi, konusunda eğitim ve seminerlere tüm yurt genelinde devam etmekte olan Funda Şen iki kız annesidir.

Kübra Ulutaş

TV Program Yapımcısı, Haber Müdürü
Konuşmacımız, Erciyes Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon Yayıncılığı Bölümü mezunu. Profesyonel meslek yaşamından önce değişik sektörlerde çalıştı. Mesleğine Line TV'de muhabir olarak başladı. 2011 yılında kent haberleri ve televizyon haberciliği dalında uzmanlaşmak için Bursa merkezli birçok haber takibi ve canlı yayınlar yaptı. Sonrasında editörlük, haber şefliği, istihbarat şefliği görevlerinde bulundu. Uzmanlık alanı habercilik olup 2015 yılı itibariyle program yapımcılığı ve yayıncılığı, video içerik geliştirme, program kurgusu gibi alanlara yöneldi. Gazete ve meslek örgütlerinde yılın 'en iyi haber', 'en iyi program','en iyi sabah kuşağı programı' kategorilerinde ödüllere layık görüldü. Bakanlık ve farklı sosyal kuruluşlar tarafından 'topluma katkı' ödülleri aldı. Sayısız röportaj ve yayına imza attı. Halen Line TV Haber Müdürlüğü görevini yürütmekle birlikte, medya kurumu içinde farklı sorumluluklar da almaktadır. Sayın Kübra Ulutaş'ı sahneye davet ediyorum

Mert Umut Özkaynak

TEMSA İnovasyon ve Pazarlama Müdürü
1996 yılında Tarsus Amerikan Lisesinden mezun oldu. Makine Mühendisliği ve Malzeme Mühendisliği lisans derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ), MBA derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi’nden, Yüksek Mühendis derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi’nden ve diğer Yüksek Mühendis derecesini Lehigh Üniversitesi’nden (ABD) almıştır. Mert Umut Özkaynak İTÜ, George Washington Üniversitesi ve Lehigh Üniversitesinde akademik araştırmalar yapmak amacıyla bulunmuştur. 2005 yılında Arge mühendisi olarak TEMSA ’da başladığı kariyerine Arge, Ürün, Üretim, Planlama, Sipariş Yönetimi, Pazarlama, İş Geliştirme alanlarında devam etmiştir. Mert Özkaynak TEMSA ’da Pazarlama ve İnovasyon Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

Onur Soğuk

Öğretmen, OSH Radyo Kurucusu
1981'de Sivas'ta doğdu. İlk , orta ve lise öğrenimini Sivas'ta tamamlayıp üniversite öğrenimi için Mersin'e geldi. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren konuşmacımız Halen Silifke'de özel bir lisede edebiyat öğretmenliği yapmaktadır. Onur Soğuk evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.

Osman Tekin

Bilgisayar Yüksek Mühendisi
Konuşmacımız, 1976'da Adana da doğdu. Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Ağ Güvenliği Yüksek Lisansına sahip olup Doktorasına devam etmektedir. Bilişim Teknolojileri, yazılım ve web tasarımı uzmanı olan konuşmacımız 2001 deki Dünyanın ilk Türkçe URL (i-dns) Sistemlerinin Mimarıdır. İş yaşamına 1996 da başlamış, sonrasında Yakın Doğu Üniversitesi Bilgi İşlem Dış İlişkiler Müdürlüğü yapmıştır. Halen iş yaşamını 2 Adam Yazılım ve Teknoloji Ltd. şirketinde şirket ortaklığı ile sürdürmektedir.Konuşmacımızın, alanındaki eğitimciliği yanında, makaleleri, tübitak projeleri, pek çok web tasarımı ile kurumsal ölçekli bilgisayar ve ağ güvenliği uygulamaları vardır. Bir süre KKTC'nde seçimlerin bilgisyar destekli gerçekleşmesi projesini yürütmüş olan konuşmacımızın çalışmaları yazılı ve görsel ulusal medya kuruluşlarında yer bulmuştur.

Sema Aydın

Girişimci İş Kadını
1975 İzmir doğumlu olan konuşmacımız, TÜGİAD -Ege Şb. II. Dönem Bşk. Yrd. Uluslararası İlişkiler Komite Bşk. K.Yunanistan Türk Yunan Ticaret Odası Türkiye Bşk. Yrd. Yapmıştır. Türkiye Temsilcisi olup extreme sporlar, araba, hız, deniz tutkunu ve amatör ressamdır. Aynı zamanda bir İzmir sevdalısı olan Aydın biri kız iki çocuk annesidir.

Simay Dinç

OYUNDER Yönetim Kurulu Üyesi, Girişimci İş Kadını
Konuşmacımız Türkiye'nin ilk Oyun Yapımcıları ve Geliştiricileri Derneği Oyunder'in yönetim kurulu üyesi ve Women in Games Türkiye'nin kurucusudur. Yapımcısı olduğu Recontact: İstanbul, Apple tarafından 2015 yılı Türkiye'den en iyi mobil oyun seçildi. Los Angeles New Media Film Festivalinde en iyi app kategorisinde ilk sırayı aldı. Konuşmacımız, Türkiye’nin ilk yaratıcı girişimcilik köyü Yenicarohori projesini oluşturdu. Bilim insanlarının, Sanatçıların ve Girişimcilerin bir arada çalışacağı KIRAARTHANE'nin kurucu ortağı. Konuşmacımız, girişimleri ve girişim fikirleri olan insanlara da yardım ediyor. Kadın girişimciliğine fırsat tanıyan ve kadın liderliğindeki şirketlere yatırım yapan Arya Woman's Investment Platform'un Medya lideri. Simay Dinç, aynı zamanda Rising Tide Europe’da Melek Yatırımcı olarak yer almakta ve yaratıcı endüstrilere yatırım yapmaktadır.

Organizing team

İlhami Serdar
Karaman

Adana, Turkey
Organizer