METUAnkara
x = independently organized TED event

Theme: Gelgitlere Karşı

This event occurred on
December 25, 2016
Ankara, Ankara
Turkey

TEDxMETUAnkara’nın “Gelgitlere Karsı” olarak belirlenen temasında kusatıcı faktörlerin yıldırıcı gücüne karsı cesaret bulmayı amaçlamaktayız.

Alanında uzman kisiler tarafından verilecek fikirlerle karsımıza çıkabilecek zorluklar hakkında bilgi sahibi olmak ve hayattaki gelgitleri asarak onları birer fırsata dönüstürebilmenin pesindeyiz.

Bu sebeple zorluklara direnme ve basarıya ulasma arzusu TEDxMETUAnkara’da islenecek temel unsurdur.

KKM
Middle East Technical University
Cankaya
Ankara, Ankara, 06800
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­M­E­T­U­Ankara events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adil Oran

ODTÜ Gimer Müdürü
ODTÜ İktisat Bölümü mezunu Adil Oran Texas Tech University’de finans yüksek lisansını ve doktorasını tamamlamıştır. Şu an ODTÜ İşletme Bölümünde öğretim üyesi ve ODTÜ GİMER Girişimcilik Merkezi Direktörü olarak görev yapan Adil Oran; ODTÜ, Ankara ve Türkiye girişimcilik ekosistemlerinin gelişmesi için çalışmaktadır. İşletme, ekonomi, muhasebe ve ekonomik durum analizi gibi konularda eğitim vererek şirketlerin büyümesi ve verimliliğini artırması konularında danışmanlık sunmakta ve borsa, fiyat hareketleri gibi konularda araştırmalar yapmaktadır.

Banu Onaral

Bilim İnsanı
Banu Onaral, Drexel Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesinde ve Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde H.H. Sun Kürsü Profesörüdür. Biyomedikal Mühendislik doktorasını 1978’de Pennsylvania Üniversitesi’nden alan Prof. Dr. Onaral, Elektrik Mühendisliği BSEE (1973) ve MSEE (1974) diplomalarını da Boğaziçi Üniversitesi’nden aldı. 1998 yılında Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesini kurdu ve 2014 yılına kadar yönetti. Ocak 2015’den itibaren ‘Küresel İnovasyon Ortaklıkları’ Rektör danışmanlığı görevini yüklendi.IEEE Engineering in Medicine and Biology Society ve American Association for the Advancement of Science (AAAS)’da Fellow ve American Institute for Medical and Biological Engineering (AIMBE)’de Kurucu Fellow ünvanını kazandı. Dünya çapında en çok sayıda biyomedikal mühendisi biraraya getiren Engineering in Medicine and Biology Society’nın başkanlığını yaptı.

Bayram Tekin

Fizikçi
ODTÜ Fizik Bölümünün İleri Fizik sınıfını 3 yılda bitirdi. Ardından Minnesota Üniversitesinde Yüksek Enerji Fiziği ve Kütle Çekim üzerine doktora yaptıktan sonra, önce Oxford Üniversitesinde, sonrasında Brandeis Üniversitesinde ikişer yıl araştırmacı olarak çalıştı ve ders verdi. Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Yetenekli Genç Bilimci Ödülünü ve TÜBITAK Bilim Teşvik Ödülünü almış olan Bayram Tekin, ODTÜ’de yılın eğitimcisi seçilmiştir. Uluslararası düzeyde 70’ten fazla makalesi ve bir kitabı, Gravitasyon Teorisi’nde kendi adı ile anılan, literatüre girmiş formülleri vardır. 2004 yılından beri ODTÜ Fizik Bölümünde ders vermekte olan Bayram Tekin, ODTÜlülere fiziği sevdiren hoca olarak da tanınmaktadır.

Burcu Karadağ

Neyzen
Lisansını İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarında, yüksek lisansını ise Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlamıştır. Okul yıllarından itibaren konserler vermeye başlayan Karadağ, 2001 yılında, TRT’nin arşivinde bulunan, Klasik Türk Musikisi repertuvarının en seçkin eserlerinden oluşan bir solo albüm oluşturmuştur. 2013’te bir kadın ney icracısı tarafından yayınlanmış ilk albüm olan NEYZEN adlı albümü ve ney eğitimi ile ilgili yazmış olduğu “Meşkte Ney Eğitimi” adlı kitabı yayımlandı. Şu sıralar kendi grubu olan “Karadağ Ensemble” ile konserler vermeye devam etmektedir.

Çağla Büyükakçay

Milli Tenisçi
Türk tarihindeki en genç kadın milli tenisçi olan Çağla Büyükakçay, 2013 Akdeniz Oyunları’nda hem teklerde hem de çiftlerde Türk tenisinin ilk altın madalyalarını kazanmıştır. Ayrıca, Grand Slam oynamaya hak kazanan ilk Türk kadın tenisçi olan Çağla Büyükakçay, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanıp olimpik seviyede Türkiye’yi temsil eden ilk Türk tenisçi olarak kayıtlara geçmiştir. 2016 TEB BNP Paribas İstanbul Cup WTA Turnuvası'nın finalinde Karadağlı rakibi Danka Kovinic’i üç sette deviren Çağla Büyükakçay, Türkiye'ye ilk WTA şampiyonluğunu kazandırmış ve Türk tenisinin en büyük başarısına imza atmıştır. Aynı zamanda, Dünya sıralamasında ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi olmuştur.

Levent Ülgen

Tiyatro Oyuncusu
ODTÜ Fizik Bölümünü bitirdi ve Ankara Halk Tiyatrosuna, daha sonra Ankara Sanat Tiyatrosuna katıldı. Bu sırada Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim görme hakkını kazandı. Tiyatro yaşantısına çeşitli oyunlarda çok farklı rollerle devam etti. Mezuniyetinin ardından Devlet Tiyatroları bünyesinde oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaya başladı. 2002’de ‘En Son Babalar Duyar’ dizisinde oynadığı ‘Hallederiz Kadir’ karakteriyle ülke çapında tanınan Levent Ülgen, sivil toplum kuruluşlarının projelerinde aktif rol oynamaktadır.

Mehmet Auf

Moderatör
Motivasyonel konuşmacı, eğitimci, senarist, yazar ve oyuncu olan Mehmet Auf, ODTÜ Makina Mühendisliğinde lisansını, California Polytechnic State University’de Yapay Zeka konusunda yüksek lisansını, ODTÜ İşletme Bölümünde MBA’ini tamamladı. Kariyerine ODTÜ İşletme Bölümünde öğretim görevlisi olarak başlayan Mehmet Auf, 120.000’den fazla katılımcıya davranış bilimleriyle ilgili eğitimler verdi. “Çocuklar Duymasın” ve “En Son Babalar Duyar” dizilerinde senaryo danışmanı, senarist ve oyuncu olarak görev aldı.

Ozanser Uğurlu

Psikolog
ODTÜ Psikoloji Bölümünü bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi Psikoloji Bölümlerinde öğretim üyeliği yaptı. Gençlerbirliği, Manisaspor ve Türkiye Futbol Federasyonunda psikolog olarak çalıştı. Radikal, Sabah, Star gazeteleri ve çeşitli dergilerde köşe yazıları yazdı, okur sorularını cevapladı, Radyo ODTÜ’de ve TRT Ankara Radyosunda programlar yaptı. Kurucusu olduğu “Mutluluk Enstitüsü” ile birlikte hayata meydan okumak isteyen, tutku, anlam ve duyguyla yoğrulmuş bir hayat için bireylere yol göstermeye devam etmektedir.

Rüştü Asyalı

Tiyatro Oyuncusu
Türk sinemasındaki Keloğlan rolüyle bilinen Rüştü Asyalı, tiyatroyla lise yıllarında katıldığı kurslar sayesinde tanıştı. Tiyatro eğitimini Ankara Devlet Konservatuvarında alan sanatçı, Ankara Radyosu’nda dinleyicilerinin beğenisini kazanması üzerine sinemaya yöneldi. 1970 yılından beri Devlet Tiyatroları’nda oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaktadır. “Atatürk Anlatıyor” adlı belgeselde Atatürk’ü canlandırmasıyla da bilinen Rüştü Asyalı, 12 yıldır Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde diksiyon, spikerlik ve sunuculuk, seslendirme, oyunculuk eğitimleri vermektedir.

Umutcan Duman

Evreka Ceosu
2015 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Daha önce de ESTIEM (Avrupa Endüstri Mühendisliği ve İşletme Öğrencileri) dahilinde eğitimler vermiş, StajUp.com ve Conection Raiser şirketlerinin kuruculuğunu yapmıştır. Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellow Programı’nın bir üyesidir. Kendisi şu an üç arkadaşıyla kurduğu “Evreka” adındaki şirketin CEO’su ve kurucu ortagıdır.

Organizing team

Bilge
Demirkoz

Ankara, Turkey
Organizer

Volkan
Genç

İzmir, Turkey
Co-organizer