Debrecen
x = independently organized TED event

Theme: a TE generációD

This event occurred on
October 15, 2016
2:00pm - 7:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Debrecen, Hajdú-Bihar
Hungary

A 2016-os, immár ötödik TEDx rendezvényünk Debrecenben az előadók üzeneteit a GENERÁCIÓ témára fűzi fel. Állandóan változó világunkban minden generáció előtt újabb kihívások állnak, míg vannak olyan kérdések, melyek generációról generációra állandóak, mindenki keresi a saját válaszát rá. Összegyűjtve az előadók üzeneteit, amiket érdemes terjeszteni, három olyan gondolat körvonalazódott, ami akár fiatalabb, akár idősebb generációról legyen szó, akár a múltban, akár a jelenben, akár a jövőben gondolkozunk fontos és mindig segítségünkre van. Ezek a FIGYELEM, a KAPCSOLATOK és a NYITOTTSÁG, az idei TEDxDebrecen három felvonásának vezérszálai.

Vojtina Bábszínház
Kálvin tér 13.
Debrecen, Hajdú-Bihar, 4026
Hungary
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Debrecen events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmed Ehab

Ahmed Ehab is an Arab Egyptian born & raised in Qatar. A youth leader, trainer, poet & activist in the community regarding youth efforts, education & anti-corruption. He is a Global Youth Ambassador at World at School initiative that launched in 2013 working with UN to make education the number one priority through campaigns and leading initiatives in the society. He is the co-founder of Corruption Free Society initiative, the best initiative in the Middle East and North Africa for anti-corruption 2015 according to Transparency International. He was one of the former representatives of Global Change Makers network, was in leading position of the creation of Time Bank project that got the prize of best Youth Project in the state of Qatar 2011. Something interesting about Ahmed that he is former karate champion.

Anett Julianna Kádár

Kádár Anett Julianna tanulmányait tizenöt évesen kezdte a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának előkészítő tagozatán. Később itt és a BTK Olasz szakán diplomázott. Jelenleg a DE BTK doktorjelöltje. Számos díj és elismerés birtokosa, munkái rendszeresen jelennek meg hazai és külföldi szakmai fórumokon. Fő kutatási területei az irodalmi-zenei kapcsolatok és az olasz-magyar kulturális kapcsolatok vizsgálata. Junior Templeton Mentorként fiatal tehetségeket segít kibontakozásukban.

Éva Kopócs

Kopócs Éva bölcsészkarrierjét adta fel azért, hogy főállású újrahasznosító alkotó legyen. Az újrahasznosítás, annak is „repurposing” ága, amikor meglévő tárgyaknak teljesen új felhasználási célt találnak, Éva egész gyerekkorát átitatta. Ötévnyi tanítás és három fiúgyermek érkezése után, 2012-ben létrehozta egyszemélyes vállalkozását Maminvent néven, amivel valójában gyermekkori álmait és tevékenységeit folytatta magasabb szinten.

Gusztáv Vágvölgyi

Vágvölgyi Gusztáv - Pabló. Tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, coach. Teoretikus természetű ember vagyok, hiszek abban, hogy a dolgok természetének megértése hozzásegít ahhoz, hogy a gyakorlatban is működővé fejlesszük az olyan szubjektívnek látszó dolgokat, mint a közösségi minőség. Szervezetfejlesztőként tapasztaltam, hogy minden, de tényleg minden :) szervezeti probléma visszavezethető az emberi kapcsolatok minőségére, ezért serénykedek jelenleg is a közösségi vállalkozás, mint szervezeti modell kidolgozásán.

Judit B. Molnár

B. Molnár Judit vagyok, mentálhigiénikus, transzperszonális pszichológiai terapeuta, gastrocoach. Két fiúgyermek édesanyja. Gyermekkoromban – pedagógus szüleim révén - megtapasztaltam a szociális hátrányokkal élő emberekben rejlő értékeket. Megéreztem, hogy az ember több annál, mint amit az „első ránézés” sugall. Így vált érdeklődésem középpontjává az ember, s ami mögötte, illetve „benne” van. A Debreceni Egyetemen szerzett végzettségem a lelki egészség fenntartása útján indított el. Az évek azonban ráébresztettek, hogy a megelőzés nincs benne az emberek mindennapjaiban. Ahhoz, hogy igazán segíteni tudjak, tudásomat mélységében és szélességében is bővíteni kellett. Így jutottam el gastrocoachinghoz is, amely a táplálkozás és a lélek összefüggéseit tárja fel, és sokkal több információval gazdagít az emberről, mint azt „első ránézésre” bárki is gondolná.

Marianna N. Csikós

N. Csikós Marianna. Óvó néni vagyok, óvodapedagógus… több mint 10 éve. Debrecenben születtem, és itt élek a családommal. Szívügyem a gyermeki kreativitás, a játék- és a képességfejlesztés. Elkötelezetten szerkesztem az ovoneni.blog.hu közösségi oldalt, ahol az országban és a határon túl élő pedagógusokkal közösen motiváljuk és segítjük egymást.

Márta Bálint

Bálint Márta még nem múlt el 30 éves, de már bejárta a világot, egy svájci cég igazgatójaként bekerült a Forbes legsikeresebb magyar fiataljai közzé, és most azt csinálja, amit mindig is akart: segít másokon saját social startup-ján, a CoGoodwill-on keresztül, amire Richard Branson is felfigyelt.

Szilárd Strenner

Strenner Szilárd vizuális folyamatsegítő, facilitátor. Közel húsz éve dolgozom az alkalmazott művészetek és a humán fejlesztés különféle területein, miközben trénerré, tanácsadóvá és szervezeti vezetővé is váltam.

Viktória Tóth

Tóth Viktória a debreceni Amerikai Kuckó vezetője és EducationUSA tanulmányi tanácsadó. A Debreceni Egyetemen végezett angol-történelem szakon. Két évet tanított angol nyelvet, szociálisan hátrányos helyzetű, középiskolai diákoknak. Tanult az Egyesült Államokban az Észak Karolinai Egyetem greensboro-i kampuszán. Kisgyermek kora óta vonzza az Egyesült Államok kultúrája, ember- és életszemlélete. Az Amerikai Kuckót olyan helynek tartja, ahol jól érzi magát, és szárnyalhatnak a gondolatai, a gondolatokat pedig tettekké formálhatja. „Azt akarjuk, hogy azok a tehetséges fiatalok, akik hozzánk jönnek ötleteikkel, elképzeléseikkel, szárnyakat kapjanak.”

Zoltán Jónás

Jónás Zoltán. Közlekedésmérnök, településmérnök. Tizenöt éve foglalkozom közlekedéssel. Eleinte elhivatottságból, majd hivatásszerűen is, hiszen immár 10 éve a MÁV Zrt.-nél dolgozom. Kezdetben mérnök gyakornok majd, mint pályalétesítményi mérnök, vasúti pályafenntartással és pályadiagnosztikával foglalkoztam. Jelenleg a Területi Igazgatóság irányító szervezetében informatikai (térinformatika, vállalatirányítás) rendszerekhez kapcsolódó üzemeletetési és fejlesztési feladatokat végzek.

Organizing team

Judit
Katonane Kovacs

Debrecen, Hungary
Organizer