Youth@ATA
x = independently organized TED event

Theme: Make a Difference

This event occurred on
February 18, 2017
2:00pm - 6:30pm +03
(UTC +3hrs)
Seyhan, Adana
Turkey

What is your reason to live? Is it enuogh to live a simple and aimless life for you? Do you sometimes feel that something is missing in your life? What are you waiting for to change your life? Are you ready to make a difference?

TED Adana Koleji
Tapantepe Yolu, Seyhan/Adana, Türkiye
Seyhan, Adana, 01200
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­A­T­A events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Buğra KAVUNCU

Yönetici
BASF Yapı Kimyasalları Türkiye Genel Müdürü ve BDT Ülkeleri Pazar Yöneticisi. Buğra Kavuncu 2006 yılından bu yana BASF bünyesinde çalışmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Deniz ORHUN

Şef
4 Ağustos 1974, Ankara doğumlu ziraat mühendisi, şef, yemek yazarı, sunucu, işkadını ve yapımcı. Ankara Universitesi, Ziraat Mühendisliği bölümü, London College MBA, Kendall College USA’ de Gastronomi/aşçılık eğitimi almıştır. Tetra Pak, Novartis, Merck Sharp & Dohme, Four Seasons Chicago’da çalışmış, İsveç, Dubai ve Brezilya’ya çeşitli görevlerle gitmiştir. Chicago Uluslararası Mutfak Festivali’nde Türkiye’yi temsil etmiş ve birincilik ödülü kazanmıştır. Toplam 800 bölüm yemek programı sunuculuğu ve yapımcılığını yapmış 2008’den beri kurucusu ve şefi olduğu Klemantin Açık Mutfak Fırın ve Pastaevi’ni işletmektedir. Bir çok ünlü isme hizmet etme onuruna ulaştığı gibi Beyaz Saray ve T.C. Cumhurbaşkanlığı ‘nda konuk şef olarak görev almıştır. Food Time adlı dergiye yazdığı yazılarla yeni nesile ip uçları verme heyecanını yaşamaktadır.

Engin ESKİDUMAN

Yönetici
1973 Ankara doğumlu olup TED Ankara Koleji ve Uludağ Ün. İktisat mezunudur. Bankacılık kariyerine Teftiş Kurulu Bşk.Yrd.’lığı, Perakende Bankacılık Grup Müdürlüğü gibi çeşitli pozisyonlar sonrasında kariyerine 2009 yılından buyana Denizbank Çukurova Bölge Müdürü olarak devam etmektedir. Atletizm, Triatlon, Kano ve Binicilik dallarında lisanslı müsabık sporcudur.

Erkcan ÖZCAN

Bilim İnsanı
Lisans eğitimini 1995-1999 arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik dallarında tamamlayan Doç. Dr. Erkcan Özcan, deneysel parçacık fiziği üzerine olan doktora derecesini ise Stanford Üniversitesi’nden aldı. 2006-2010 döneminde University College London adına önce Londra’da, daha sonra İsviçre’deki CERN araştırma merkezinde çalıştı. 2011 başında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü kadrosuna katılan Özcan, halen Boğaziçi CERN ATLAS takımının liderliğini de sürdürmektedir.

Esra ÖZ

Köşe Yazarı
Bilim insanı olmak için aldığı biyoloji eğitimini, sağlık haberciliğinde avantaja dönüştürüyor. Haberciliğe bakışı daha önce yapılmamışı yapmak olduğu için hayata keşfetmek için bakıyor. Türkiye’deki ilk sağlık blog yazarı olan Öz, Sağlık Bakanlığı Sosyal Medya hesaplarının kurulumu ve yönetiminde danışmanlık yaptı. Farklı AB projelerinde Medya İletişim Koordinatörü olarak çalışıyor. TRT’de radyo programı hazırlayıp sundu, sağlık haber sitelerinde genel yayın yönetmenliği yaptı. Milliyet Gazetesi Pembe Nar Sağlık Köşe yazarı, Sağlık ve İnsan Dergisi Yayın Editörü, Kids&Gourmet Dergisi Köşe Yazarı ve Rekabetçi Sektörler Programı Medya İletişim Koordinatörüdür. Kokuyla Keşfet, Sağlık Haberlerine Farklı Bakış isimli kitapları Türkiye’de alanlarında ilk olma özelliği taşıyor. Sağlık Okuryazarlığı ve Beynimiz Nasıl Çalışır? İsimli kitaplarda bölümler yazdı. Öz, sağlık haberciliğinde uzmanlaşma gerektiğini savunuyor.

Fatmanur ERDOĞAN

İletişim Danışmanı
İstanbul Pozitif Psikoloji Akademisi’nin kurucu direktörü. İletişim danışmanı. Uluslararası şirketlerin birleşme ve satın alma dönemlerinde Kurumsal İletişim departmanlarını yenilikçi yaklaşımlarla kurdu. “Yaşam Kalitesi-Wellbeing” odaklı sürdürülebilir gelişim stratejileri geliştirdi ve globalde uyguladı. Dijital dönüşüm süreçlerindeki stratejik iletişim çalışmalarıyla, Türkiye’de ilklere imza attı. Amerika, Singapur ve Norveç’te uluslararası şirketlerin marka yönetimi ve pazarlama stratejilerine yön verdi. Türkiye’nin ilk kariyer ve yönetim blogu kariyeryolculugu.com’u kurdu. Hürriyet Daily News’te girişimcilik üzerine köşe yazarlığı yaptı. “Beyaz Yakalı Girişimci” adlı kitabı 2013 yılında yayınlandı.

Gökhan GÜNDEM

Akademisyen
1972 yılında Kars’ta doğdu, ortaöğrenimini Adana’da bitirdi, 1994 senesinde Uludağ Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünden mezun oldu. Sırasıyla, TSKB, IMKB ve NOMURA Securities de Yatırım uzmanı, Portföy yöneticisi ve Kurumsal Finansman Bölümü yöneticiliği yaptı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İşletme Bölümünden Birincilikle Yüksek lisans derecesi aldı. NOMURA Securities Ortadoğu ve Doğu Avrupa Yatırımlarını yönetti. 2001 yılında reel sektöre geçiş yaparak SFC Entegre Orman Ürünlerinde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2003 yılında yine İstanbul Universitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İşletme Bölümünden Doktora derecesini aldı. 2004 yılından beri THY, KIZILAY, İPEKYOL, DAMAT, DIŞ TİCARET MÜŞTEŞARLIĞI, TARİŞ, BJK SPOR KLUBÜ, İTKİB,UİB,BTSO, TÜSİAD, GARANTİ BANKASI, İMKB, BDDK, EVTEKSSAN, ULUSOY gibi birçok kuruma danışmanlık ve eğitim vermektedir. Ayrıca Haliç, Kadir Has, İstanbul Üniversitesi gibi kurumlarda öğretim üyeliği yapmıştır.

Masis Aram GÖZBEK

Müzisyen
1987 İstanbul doğumlu. 2004 yılında, Radyo Boğaziçi’nin düzenlemiş olduğu, 6. ‘Battle of the Bands’ yarışmasında grubuyla birincilik ödülünü aldı. 2005’te KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nda, yapmış olduğu düzenlemeyle 3.lük ödülü aldı. 2005-2007 yıllarında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda görev aldı. 2007-2011 yılları arasında BÜMK Caz Korosu’nun şefliğini üstlendi. ‘Dante’nin Son Günü’ isimli eseri, 3. Genç Besteciler Şenliği’nde seslendirildi. Çok sesli koro için çeşitli düzenlemeler ve besteler yaptı. Düzenlemeleri başta Boğaziçi Caz Korosu tarafından olmak üzere birçok yerde seslendirildi. Bestelerinden ‘Alive’ ile 2011’de Avusturya’nın Graz kentinde düzenlenen Dünya Korolar Şampiyonası’nda ‘Dünya Şampiyonluğu’na, ‘Alive II’ ile 2012’de Cincinnati, ABD’de düzenlenen 7. Dünya Koro Olimpiyatları’nda altın madalyaya layık görüldü.

Onur ATAMAN

Müzisyen
Caz ve Rock Gitaristi, kompozitör, prodüktör ve eğitimci Onur Ataman müziğe 7 yaşında piyano dersleri alarak başladı. 1995 yılında kabul edildiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı bitirdikten sonra 2001 yılında Lahey’deki Hollanda Kraliyet Konservatuarı Caz Gitar Bölümü’ne ilk Türk müzisyen olarak kabul edildi. 2006 yılında Hollanda hükümeti tarafından üstün yetenekli öğrencilere verilen “top talent” bursunu almaya hak kazandı. Lisans ve master eğitimini ‘’onur’’ derecesi ile bitiren sanatçı daha sonra Hollanda’da Leiden Üniversitesi ve Belçika Ghent’te Orpheus Instute’de iki yıl doktora eğitimine devam etti. Doktora eğitimi boyunca İngiltere’de Royal College of Music ve Oxford Music Faculty’de caz müziğinin Türk Müziği ile entegrasyonu ve emprovizasyon üzerine araştırmalarda bulundu. 2015 yılından itibaren Türkiye’nin ilk eğitim ve kültür kanalı olan Motto Web TV’de programlar yapan Onur Ataman halen Ataman Müzik Atölyesinin de kurucusu ve yöneticiliğini yapmaktadır.

Osman SINAV

Yapımcı / Yönetmen
1956 yılında Burdur’da doğdu.1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü bitiren Sınav, tekstil tasarımıyla da ilgilendiği için 1977’de aynı okulun Uygulamalı Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Dizaynı bölümüne kaydoldu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Sinema Televizyon Enstitüsü’nde de eğitim gören Sınav, 1979 yılında mezun oldu. Profesyonel iş hayatına Man Ajans’ta metin yazarı olarak çalışmaya başlayarak atılan Sınav, reklamcılık kariyerine daha sonra 1980 ve 1984 yılları arasında Grafika Lintas isimli ajansta devam etti. Metin yazarlığının yanı sıra creative grup başkanlığı görevini de yürüten Sınav, 1984 yılında Sinegraf Film Yapım/Yönetim Ltd. Şti.’ni kurdu. Yazdığı 500’e yakın reklam filmi ve kampanyayla uzun soluklu reklamcılık tecrübesine 1987’de son noktayı koyan Sınav, artık sadece sinema projeleri üzerine yoğunlaşmak istiyordu.

Zerrin TÜFEKÇİ

Diş Hekimi
1970 yılında Ankara’da doğan Zerrin Tüfekçi , ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1987 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1992 yılında mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra 1993 yılında muayenehanesini açarak serbest diş hekimi olarak çalismaya başladı. Ekip çalismasinin önemini ve çalismalara katkısını görerek 1995 yılında Evrensel Ağız ve Diş Sağlığı Limited Şirketini kurdu. 1995 yılında Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezinin düzenlediği kursa katılarak Temel Eğitim Sertifikası aldı ve bitirme tezini Avrupa Topluluğu ve Diş hekimliği Entegrasyonu üzerine verdi. 2007 yılında Estetik Dişhekimliği Akademisi İmplantoloji çalışma grubunun sertifikasyon programını tamamladı. 2011 yılında Almanya’da Aachen Üniversitesinde Laser Mastership programını ve 2015 yılında İtalya’da İmplant Master’ı tamamladı. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünden mezun oldu.

Organizing team

Can
SERDAR

Ankara, Turkey
Organizer