PlatonSchool
x = independently organized TED event

Theme: A Changing World

This event occurred on
April 10, 2016
11:00am - 2:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Glyka Nera, Attiki
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Platon School
Eleftheriou Venizelou
Glyka Nera, Attiki, 15354
Greece
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Platon­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alexandra Pappa

M.Sc. Environment and Resource Management Public Awareness coordinator at MOm/Hellenic Society for the study and protection of the monk seal
Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Νομική Αθήνας, άρχισα να εργάζομαι σε δικηγορικά γραφεία και δικαστήρια για περίπου δύο χρόνια. Η αγάπη μου όμως για το περιβάλλον και δη το θαλάσσιο ήταν τέτοια που το 2014 πήγα στο Άμστερνταμ, για να κάνω Μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση. Όταν επέστρεψα από την Ολλανδία πήγα να δω την Ανδριάνα, την ορφανή Μεσογειακή φώκια που είχε η MOm στην περίθαλψη εκείνο το διάστημα. Λόγω του ότι ήμουν από τις πιο ενθουσιώδεις εθελόντριες της MOm επί πολλά χρόνια η ομάδα της MOm με κράτησε κοντά της και από το Νοέμβριο του 2015 είμαι Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του κοινού στη MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Andreas Antoniou

Research Associate, School of Civil Engineering, National Technical University of Athens, Greece
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, ΕΔΙΠ Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ. Συγγραφέας περισσότερων από 35 ερευνητικών δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, καθώς και διεθνή συνέδρια με κρίση κειμένου. Βασικός εισηγητής σε διεθνή σεμινάρια σχετικά με τη γεωτεχνική μελέτη επιμήκων κατασκευών (αγωγοί φυσικού αερίου, πετρελαίου κλπ). Συμμετοχή σε επιστημονικές ομάδες με αντικείμενο τη σύνταξη κανονιστικού πλαισίου θεμάτων γεωτεχνικής σεισμικής μηχανικής στην ενδοχώρα (onshore) και στη θάλασσα (offshore) σχετικών με αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου.Από το 2005 εκπόνηση γεωτεχνικών μελετών για αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και αγωγούς φυσικού αερίου.

Dimitra Tserkaki & Smaragda Skoulou

Ονομάζομαι Δήμητρα Τσερκάκη, είμαι Χημικός και εθελόντρια στη Greenpeace από το 2004. Τα τελευταία 4 χρόνια συντονίζω την συνάντηση για την εισαγωγή των νέων εθελοντών στην ομάδα της Αθήνας και είμαι υπεύθυνη για τη δημιουργία του μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου εθελοντών. Τους τελευταίους μήνες είμαι ένα από τα μέλη της συντονιστικής ομάδας των εθελοντών της οργάνωσης στην Αθήνα. Ονομάζομαι Σμαράγδα Σκούλου. Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών, μεταφράστρια και κειμενογράφος. Είμαι εθελόντρια στη Greenpeace εδώ και τρία χρόνια. Έχω αναλάβει το στήσιμο, την οργάνωση και τον συντονισμό πολλών εκδηλώσεών μας, είμαι εκπαιδεύτρια και γράφω για τη θαλάσσια οικολογία στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο εθελοντών. Εδώ και τρεις μήνες είμαι μία από τους τρεις συντονιστές της εθελοντικής ομάδας της οργάνωσης στην Αθήνα.

Elli Papadopoulou

H Έλλη Παπαδοπούλου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει επικεντρώσει την καριέρα της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Έχει ειδικευτεί στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών για έργα κι επενδύσεις «πράσινης επιχειρηματικότητας» και στη διαχείριση περιβαλλοντικών και κοινωνικών έργων, με ευρωπαϊκή ή εθνική χρηματοδότηση. Έχει συνεργαστεί με φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ΚΑΠΕ, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Οργανισμός Αθήνας και ο Δήμος Πειραιά, με εταιρείες όπως ο Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ και ο Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, καθώς και με πλήθος περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η ΑΝΙΜΑ και η MΟm.

Evgenia Kriekouki

Platon IB World School (IB Diploma Student)
Platon IB World School (IB Diploma Student)

Georgios Theodoridis

Communication Officer of the Environmental NGO "Callisto"
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και συνέχισε τις σπουδές του στην Οικολογική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Έχει δουλέψει σαν street fundraiser για την Greenpeace και το WWF, και σαν σύμβουλος νοικοκυριών για ζητήματα κατανάλωσης ενέργειας, στην Αγγλία και την Σκωτία. Από το 2014 εργάζεται στην Καλλιστώ ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας . Γράφει δελτία τύπου, οργανώνει εκδηλώσεις και εκστρατείες ενημέρωσης, υποστηρίζει τις εθελοντικές δράσεις και το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Καλλιστώς.

Helen Kritikopoulos

Platon IB World School (IB Diploma Student)
Platon IB World School (IB Diploma Student)

Konstadinos Abeliotis

Associate Professor, School of Environment, Geography and Applied Economics - Harokopio University
Ο Κωνσταντίνος Αμπελιώτης είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός. Σήμερα υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η περιβαλλοντική αξιολόγηση κύκλου ζωής προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις του οικιακού χώρου.

Konstantina Kostoula

Environmental Education & Volunteer Programme Coordinator
Η Κωνσταντίνα Κωστούλα είναι Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Εθελοντών στο MEDASSET. Το MEDASSET είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ. Στόχος του είναι η μελέτη και η προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο μέσω της επιστημονικής έρευνας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Konstantinos Spentzaris

Platon IB World School (IB Diploma Student)
Platon IB World School (Diploma Student)

Marianna Psaradeli

Βιολόγος, Ερευνητής πεδίου, με εξειδίκευση στις Πρώτες βοήθειες, Περίθαλψη και Νεκροψίες θαλάσσιων θηλαστικών καθώς και την μελέτη και παρακολούθηση άγριων πληθυσμών. Συνεργάτης και μέλος του Δικτύου Εκβρασμών του Αρίων.

Mavika Iliou

Μητέρα του Άρη στο Νήπιο, με ανώτατες σπουδές στο Management. Εργάζεται 23 χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς, από τα οποία τα τελευταία 6 ως Headστις Εργασίες Green Banking της Περιβαλλοντικής Τραπεζικής. Με νέο πλέον όραμα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από τη θέση αυτή, έχει στόχο με την ομάδα της, την Ανάπτυξη της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.

Stamatis Skamberdonis

Ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης είναι εκπ/κός στην Α/Θμια εκπ/ση. Ασχολείται χρόνια με την περιβαλλοντική εκπ/ση και είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Ήταν από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία του προγράμματος Οικολογικά Σχολεία το 1994 και τώρα είναι αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Thanos Belalidis

Τα τελευταία 25 χρόνια ο Θάνος Μπελαλίδης είναι εστιασμένος στο να ανακαλύπτει νέους τρόπους με τους οποίους θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου βιώσιμου κόσμου. Σήμερα είναι ένας αποτελεσματικός project manager, με σημαντική εμπειρία στο cause related marketing, ο οποίος σχεδιάζει και συντονίζει ολοκληρωμένα έργα κοινωνικής συνεισφοράς καθώς και έργα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μαζί με τον Αλέξανδρο Δεληγιάννη ίδρυσαν την Ομάδα Σύμπραξις, μια εταιρεία με 15 χρόνια εμπειρία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την εξεύρεση πόρων, την εξειδικευμένη επικοινωνία και διαχείριση έργων κοινωνικής συνεισφοράς. Η Ομάδα Σύμπραξις έχει υποστηρίξει περισσότερα από 250 περιβαλλοντικά και κοινωνικά έργα αξίας 25.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από 100 εταιρείες, 7 έγκριτα Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά από και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Theodore Visvikis

Platon IB World School (IB Diploma Student)
Platon IB World School (IB Diploma Student)

Zoe Kyrkos

Platon IB World School (IB Diploma Student)
Platon IB World School (IB Diploma Student)

Zoe Marioly

Platon IB World School (IB Diploma Student)
Platon IB World School (IB Diploma Student)

Zoe Papazekou

Platon IB World School (IB Diploma Student)
Platon IB World School (IB Diploma Student)

Organizing team

Vasiliki
Papadopoulou

Athens, Greece
Organizer

Panagiotis
Lyberopoulos

Athens, Greece
Co-organizer