Iasi
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 14, 2016
10:00am - 6:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Iasi, Iași
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Central Library
Strada Păcurari 4
Iasi, Iași, 700511
Romania
See more ­T­E­Dx­Iasi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alex Galmeanu

What I’m good for: Photography, Videography & visual stuff Date of birth: Bucharest, Romania, October 29th, 1978 First picture taken: Bucharest, April 1992 First picture published: Bucharest 1994, “Salut” Magazine Photography genre: Editorial, advertising and experimental photography. Portrait, fashion and other categories related to human subjects. Education: Photography - National University of Arts, Bucharest

Alexandru Manda

Alexandru Manda şi Andrei Botescu au luat gratuit brandul Pegas în 2010. I-a costat doar indiferenţa autorităţilor care au renunţat şi au aruncat la gunoi o afacere şi un mod de viaţă. „Când am ajuns noi la OSIM, marca plutea în aer, licenţa era expirată. Andrei a depus cererea, a aşteptat opt luni, că atât durează cercetarea pentru a afla ce s-a întâmplat cu marca, dacă o revendică sau nu cineva. Noi nu am cumpărat marca Pegas, ci doar am înregistrat-o.

Andrei Botescu

Pe Andrei Botescu l-am cunoscut în urmă cu ceva ani, imediat ce achiziționase drepturile asupra brand-ului Pegas. De atunci și până în prezent, a avut suficiente motive să capete câteva fire albe de păr, căci munca pentru a ridica din nou brand-ul românesc cu a fost deloc una ușoară. Acum lucrurile însă par a se fi limpezit, odată cu intrarea Network One Distribution in actionariatul Pegas.

Andrei Rosu

Salut, ma numesc Andrei Rosu. In ianuarie 2010 am ales sa imi lansez un jurnal in acest mediu virtual. Cu doar cateva saptamani inainte de acest moment imi facusem un bilant al vietii si am realizat ca nu sunt pe drumul cel bun. Aveam o multime de vise si aveam de gand sa mi le indeplinesc. Un vis este context viitor in care devenim, avem sau facem altceva. Facand zi de zi acelasi lucru nu aveam cum sa obtin rezultate diferite, asa ca am ales sa fac cateva schimbari minore. Fiind proaspat tatic, am fost foarte motivat sa devin un model pentru fiul meu, Alex. Mi-a fost suficient de clar ca fiul meu nu va fi o persoana activa daca eu voi continua sa stau pe canapea, sa beau bere si sa ma uit la TV; ca nu va manca (si nu va fi) sanatos daca eu ma voi indopa cu junk food; ca nu va avea relatii de calitate daca nu incep sa actionez si in directia asta.

Cosmin Alexandru

Am 47 de ani și i-am trăit pe toți intens. Am o soție minunată, modelul meu de bunătate și frumusețe – Liana -, doi băieți studenți, Andrei de 19 ani și Mihai de 18, și o fetiță, Selona, născută în ianuarie 2013. Încercăm să facem cât mai multe lucruri împreună. Restul timpului mi-l ocup cu proiectele de business și de educație în care sunt implicat și care acoperă două dintre pasiunile mele – oamenii și organizațiile. Îmi place să înot, să văd lumea și să fac fotografii. Uneori scriu pe blog. Ceva mai des pe Facebook.

Cristian Lupșa

Cristian Lupşa este editorul Decât o Revistă, un trimestrial care reflectă şi explică, în cuvinte şi imagini, ideile şi obsesiile României de azi. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în 2003 şi în 2005 a terminat un master la Missouri School of Journalism. A lucrat în Washington, D.C., unde a coordonat un program de training pentru Committee of Concerned Journalists. În acest timp a contribuit la ediţia a doua a cărţii The Elements of Journalism. Înainte de a se întoarce în România a scris şi editat la cotidianul Christian Science Monitor în Boston, MA.

Mircea Popa

Cofounder SkinVision

Organizing team

Ciprian
Ionescu

Iasi, Romania
Organizer