Lleida
x = independently organized TED event

Theme: Trencant Motlles

This event occurred on
November 11, 2016
12:00am - 12:00pm CET
(UTC +1hr)
Lleida, Lleida (ca)
Spain

Tots sabem que un motlle serveix per fer coses idèntiques. De fet, quan una peça surt diferent o única la etiquetem d’imperfecta, mai com genuïna. Però hi ha una força molt potent i a la vegada subtil capaç de penetrar entre les parets homogènies del motlle, com si fos una llum que obre una escletxa per crear un canvi.

Aquesta força poderosa i incontrolable són les Idees, les quals revolucionen i donen unes característiques pròpies a cada objecte i una identitat única a cada persona.

Els ponents de TEDxLleida d’una manera o altra, amb les seves idees, projectes o experiències, estan trencant motlles.

A TEDxLleida2016 ens endinsarem per diverses escletxes per conèixer i reflexionar sobre altres realitats valuoses que estant creant i generant canvis importants a la societat.

Et convidem a TRENCAR MOTLLES!

Castell Templer de Gardeny
gardeny
Lleida, Lleida (ca), 25001
Spain
See more ­T­E­Dx­Lleida events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Gerard Piñol

Medical Doctor
El doctor Gerard Piñol Ripoll es va llicenciar en Medicina el 2002 per la Universitat de Lleida. Va realitzar la formació en neurologia a l’Hospital Clínic de Saragossa. La formació doctoral la va cursar a la Universitat de Saragossa, on es va especialitzar en el paper de l’estrès oxidatiu en els processos neurodegeneratius. Actualment desenvolupa la seva activitat assistencial com a Coordinador de la Unitat de Trastorns Cognitius de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida i l’activitat com a investigador del grup de Neurosciències Clíniques de IRB Lleida. També és professor de neuroanatomia de la Universitat de Lleida. La seva investigació es centra en el camp de les alteracions dels factors tròfics i especialment en l’estudi de biomarcadors en el líquid cefalorraquidi en la malaltia d’Alzheimer. En els darrers anys ha centrat el seu treball en la implicació de la hipoxia intermitente i la fragmentació del son sobre l’evolució de la malaltia d’Alzheimer.

Guillem Recolons

Personal Brander
A Guillem le gusta hacer brillar a los demás, de ahí el rol de limpiabotas del S. XXI. El tiempo le ha enseñado que todo deja marca. Por ello, ayuda a humanizar empresas y ayuda a profesionales a mejorar y proyectar su marca para conseguir sus objetivos. Muchas experiencias le han dejado marca: Tiempo / BBDO, J.W.T., Bassat Ogilvy, Saatchi & Saatchi, Altraforma y TVLowCost entre otros. Es socio de Soymimarca, consultora especializada en personal branding, y colaborador de AdQualis RRHH Consultants. Profesor del postgrado en Personal Branding (URL / Blanquerna) y del posgrado en Social Media de UPF. Publicitario colegiado y estudiante de Humanidades (UOC). Voluntario de La Salut Alta y la Fundación Vicente Ferrer. Colabora regularmente en "Expansión", "Puro Marketing" y "Onda Cro". Lo encontrará en www.guillemrecolons.com y en algunas redes sociales.

Joan Folguera

Economist
Joan Folguera Argelich va néixer el 5 d’octubre de 1994 . Ja de ben petit demostrava dots d’organització, de treball en equip i sobretot de lideratge. Les seves inquietuds, el seu interès per l’economia i el món de l’empresa el van portar a fer com a treball de recerca de segon de batxillerat l’estudi d’una empresa. Amb el seu treball de “Grupo Català: l’empenta d’una gran Família” va guanyar la IX edició dels premis de treball de recerca d’estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, dins de l’àrea juridicoeconòmica, de l’any 2012 convocats per la Universitat de Lleida (UdL). Aquest mateix any va iniciar els seus estudis de Grau en Administració i Direcció d’empreses en aquesta universitat. A l’any 2015 el seu esperit empresarial el va portar a va crear l’empresa Invelon Technologies juntament amb el seu company John Amin.

John Amin

Engineer
John Amin va néixer el 1996 a la ciutat costera d’Alexandria (Egipte). Des de ben petit li atreia la tecnologia en el seu ampli ventall però pujar per primera vegada en un avió als 7 anys, va significar el que ell creu el punt decisiu per enamorar-se de la tecnologia. Va cursar l’educació secundària obligatòria a Cervera, on el seu pare juntament amb els professors de tecnologia l’engrescaven a fer projectes. A mitjans de 2011 i amb motiu de la Lego League, va crear el seu primer projecte important amb el seu amic i company de classe Jan Pomés. Un recipient capaç de conservar els aliments durant anys sense perdre propietats d’aquest. En la seva presentació un encarregat de GMV els proposa que si aporten un prototip estaran disposats a comprar el projecte. A partir d’aquell moment, John veu que pot aprofitar el seu hobbie per ajudar als altres i convertir-lo en la seva feina. Aquell mateix estiu crea un dispositiu per millorar la realitat augmentada de les televisions 3D.

Laura Samsó

Engineer / Dron Entrepreneur
Laura Samsó es ingeniera técnica de Telecomunicaciones por La Salle Ramon Llull y tiene un máster en Ciencia y Tecnología Aeroespacial por la Universidad Politécnica de Cataluña (UPC). Ha sido directora de Comunicaciones del Project Management Institute (PMI) Barcelona Chapter, directora encargada de la participación en la Comunidad de Práctica Aeroespacial y Defensa del PMI (US), y fue galardonada con el premio Trailblazer del PMI en el año 2014.

Magí Valls

Clown
Magí Valls Lasala es defineix com un pallasso, bufó i agitador cultural. Va començar la seva carrera professional el 1994 treballant amb totes les companyies professionals d´aquell moment. L’any 2002 va fer un gir professional i va treballar amb un dels circs més importants del territori, Circ Raluy. El 2011 es va devincular de treballar amb companyies i va adoptar el nom de Fat Revolution agafant el carrer com a millor infraestructura per poder treballar i expressar-se. Mentrestant combinava la seva professió amb algunes direccions artístiques i expedicions de tarannà solidari-artístic i social. Bolivia, Brasil, Perú, Honduras, Nicaragua, El Salvador, Àfrica i Nepal són alguns dels països que ha visitat. Amb lema: tenir sentit de l’humor és el millor que li pot passar a una persona sorgeix el seu últim petit gran projecte: un viatge des de Lleida a Nepal amb furgoneta i 25 actuacions en diferents llocs com cases d’acollida, orfenats, presons, teatres, escoles i hospitals.

Manuel Miguel Hernández

Advisor / Traineer
Manuel Miguel Hernández es licenciado en Bioquímica (Universidad Autónoma de Madrid). Tiene un máster en Administración y Dirección de Empresas (ESADE, Barcelona) y un postgrado en Formación (Universidad Politécnica de Cataluña). Su carrera profesional comenzó como business manager en la multinacional japonesa Sumitomo Corporation. Después ocupó diferentes posiciones directivas en las áreas de control de gestión, auditoría y recursos humanos en SEAT y VW-AUDI. Actualmente es consultor asociado de NCH & Partners y colaborador académico de Ingenio Leadership School, donde trabaja como consultor y formador en empresas en países hispanohablantes.

Marta Reina Izquiano

Police
Marta Reina Izquiano nació en Barcelona en 1970. Es policía desde 2002 y una reconocida perita judicial en falsedad documental y experta en falsedad sobre delitos transnacionales sobre la propiedad intelectual por Interpol. Dedica su tiempo al activismo pro derechos Transgenero y LGTBI

Maylos Pons

PhD Education
Avui tenim el plaer de començar a presentar el ponents de TEDxLleida2016. Un grup d’homes i dones amb perfils professionals diversos i amb moltes ganes de compartir el dia 11 de novembre les seves idees amb tu. Maylos Pons Roselló és Doctora per la Universitat de Barcelona. Té el títol superior de música en les especialitats de Solfeig, Teoria de la Música, Transport i Acompanyament, el títol professional de Piano i el curs d’Expert Universitari en Educació Infantil. És directora de l’Escola de Música Pons Roselló de Lleida on s’imparteix música per a bebès de 0 a 2 anys, sensibilització musical de 3 a 5 anys, nivell elemental i mitjà, conjunt instrumental, música de cambra, cant coral, instruments solistes, música per a adults i classes individuals i personalitzades. També és cofundadora i coorganitzadora del Concurs Instrumental Sant Anastasi de Lleida des de l’any 2000.

Quim Vilamajó

Blogguer
Quim Vilamajó Piqué explica en primera persona qui és, quins estudis ha cursat, allò que el fa feliç i el projecte que l’il·lusiona. Sóc el Quim i vaig néixer a Tàrrega l’any 1995. D’ençà que vaig néixer, els meus pares, amb l’ajuda de diferents professionals, em van voler estimular tan cognitivament com físicament: les persones amb la síndrome de Down sempre tenim una mica més de dificultats. De petit vaig anar a l’escola ordinària i també dos dies a la setmana a la d’educació especial. Més endavant vaig fer l’ESO a l’Institut Manuel de Pedrolo i en acabar vaig estudiar dos anys a l’escola d’Hosteleria de Lleida. Ho vaig aprovar tot. Des de fa uns mesos tinc un contracte de treball a la Cambra de Comerç de Lleida, on faig tasques d’auxiliar i això em fa molt feliç. Paral·lelament a la meva tasca professional, des de fa 4 anys, amb el meu pare, vàrem començar un vídeobloc: El Món del Quim. Es tracta de donar a conèixer a les persones de la societat què fa i què

Organizing team

Pau
Samo Guerra

Barcelona, Spain
Organizer

Ricard
Pons Pes

Co-organizer
  • Ester Barqué Setó
    Marketing/Communications
  • Montse Peraire
    Marketing/Communications
  • ROGER BOSCH BATLLE
    Partnerships/Sponsorship
  • Rosa Guardado
    Partnerships/Sponsorship