AlbaIulia
x = independently organized TED event

Theme: Challenging Tomorrow

This event occurred on
February 25, 2017
2:00pm - 8:00pm EET
(UTC +2hrs)
Alba Iulia, Alba
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Hotel Transilvania
Piata Iuliu Maniu 11
Alba Iulia, Alba, 510092
Romania
See more ­T­E­Dx­Alba­Iulia events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adrian Hadean

Chef Adrian Hadean s-a făcut cunoscut publicului larg datorită pasiunii, dedicării și măiestriei sale culinare. Pasiunea, devenită profesie, o împletește zi de zi cu celelalte preocupări ale sale, fotografia și scrisul, cea din urmă fiind și cea care i-a adus alături primii fani.

Ana Morodan

Unul dintre primii bloggeri de stil personal din Europa de Est, Ana Morodan, gazda www.anamorodan.com e online entertainer, digital aristocrat și celebritate 3.0. Influencer devenit antreprenor, miss Ana caută & împărtășește “the style of standing out”

Dragos Zaharia

Dragos Zaharia este membru fondator al asociației Alumni UAB și al Asociației Pacienților Alba (APA). Este membru în Consiliul Director al Asociației de Scleroză Multiplă din România. Este membru fondator și președinte al asociației SM SPEROMAX ALBA din 2007, încercând astfel să îmbunătățească viața sutelor de pacienți cu Scleroză Multiplă și alte afecțiuni. Dragoș a fost desemnat unul dintre cei mai valoroși voluntari de ONG în România și continuă să fie un exemplu.

Eduard Schneider

Născut în Sebeș, crescut în Hamburg (Germania) și absolvent de studii internaționale în Grenoble (Franța), Eduard Schneider s-a întors în Sebeș acum 21 ani. S-a încăpățânat să influențeze, din acel orășel, pentru început doar industria muzicală din România însă apoi și-a extins activitatea de producător media pe întreg mapamondul, devenind formator de opinie și ambasador de marcă pentru branduri de renume mondial. Este cetățean de onoare și aprig susținător al valorilor locale. Va vorbi despre puterea imaginii în lumea de astăzi.

Gheorghe Damian

Aflat la cel de-al cincilea mandat, edilul din Ciugud poate spune că a găsit „reţeta” prin care poţi transforma administrativ o comună într-o localitate cu adevărat europeană. Cu multă muncă, pricepere, seriozitate dar mai ales cu viziune europeană, comuna condusă administrativ de Gheorghe Damian a devenit cunoscută în întreaga ţară fiind denumită de multe ori „Ciugud to be true”. Provocarea sa pentru viitor este să arate că „la ţară” se poate trăi „ca afară” şi că satul românesc poate avea viitor.

Ioana Truscan

iXperiment, primul accelerator de start-up-uri creat pentru liceeni, o inițiativă care conectează sistemul educațional public cu cel privat. Este un „laborator” în care adolescenții încearcă să ajute sistemul educațional să se adapteze la nevoile actuale, pot să rezolve probleme sociale, să îmbunătățească viața oamenilor și mai ales să creeze inovație, având acces la resursele și experiența celor mai de top antreprenori.

Lucian Cramba

Lucian Cramba este un tânăr antreprenor pasionat de start-up-uri și administrarea afacerilor. Este mereu concentrat pe dezvoltarea afacerilor, motivarea echipelor, iar împreună cu echipa lui au dezvoltat o aplicație mobilă care va schimba procesul de comandă și servire în restaurante, cafenele și baruri.

Lucian Dragos Bogdan

Lucian Dragoş Bogdan este coordonator şi educator la Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi multiple Alba Iulia, administrator, împreună cu soţia sa, al unei firme de artizanat şi aranjamente florale. A publicat până în prezent 12 cărţi, dintre care 9 SF, 2 poliţiste şi una de dragoste, textele sale fiind prezente în diverse reviste online şi tipărite, precum şi în antologii, volume colective şi almanahuri. În anul 2015 a primit premiul RomCon pentru cea mai bună povestire SF a anului 2014 şi premiul I la Concursul Naţional de proză scurtă Helion.

The Heartbeat Band

O trupa de liceeni pasionati, carora le place ca in timpul liber sa creeze si sa reiventeze muzica, pe placul lor.

Tudor Man

Tudor Man este preot paroh în Tibru, jud. Alba, fiind licențiat în teologie, istorie și consiliere psihologică. În anul 2010 urmează cursuri de specialitate în domeniul pomiculturii, creșterii animalelelor și agriculturii în general, iar în 2015 devine președinte al Cooperativei Horticola Alba-Iulia.

Organizing team

Vlad
Gliga

Bucharest, Romania
Co-organizer