SEVAmericanCollege
x = independently organized TED event

Theme: Crossing The Bridge

This event occurred on
June 4, 2016
12:00am - 6:00pm EEST
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

We chose “Crossing the Bridge” as the theme of the talks. We chose the metaphor “bridge” as it relates to a sense of inclusiveness and has an association with many ideas. Birth is our first bridge with life, with existence. Our first connection and the first link for us to become ourselves during this lifetime. We either build bridges or cross them as long as we breathe, we show and form our existence by “crossing bridges”. We connect our past and our future. Sometimes we walk, stumble, fall, and rise to our feet; sometime we run, accomplish; and sometime we become the leader, the entrepreneur. Thus we build everything that makes us, ‘us’ by “crossing the bridges”

SEV American College
Nisantepe Mahallesi Kerem Sokak No:5/9 Cekmekoy
İstanbul, İstanbul, 34794
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­S­E­V­American­College events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Barış Özcan

Storyteller
23.7.1974 İstanbul doğumlu. M.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 1 çocuk babası. Abak.us kreatif medya ajans başkanı. Abak.us; THY, LC Waikiki, Türk Telekom gibi firmaların video içerik ve sunum ajansı. Apple, Adobe ve LinkedIn gibi uluslararası yazılım firmalarına danışmanlık ve sosyal medya hizmeti verdi. Geçmişte Photoshop, Flash, PDF gibi yazılım ürünlerini geliştiren Adobe’de 6 yıl boyunca Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürlüğü yaptı. TRT, el-Cezire, CNNTürk gibi kanallarda yayınlanan belgeseller yaptı ve yönetti. Kişisel belgesellerini YouTube’da yapmaya devam ediyor. Sanat, tasarım ve teknoloji hikayelerini 100.000 kişi takip ediyor. Bugüne kadar kurumlarda ve konferanslarda yüzlerce konuşma yaptı. Profesyonel bir keynote speaker ve TEDx konuşmacısı.

Buket Uzuner

Author
Romancı, hikayeci ve gezi yazarı Buket Uzuner 3 Ekim 1955 Pazartesi günü Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, (Norveç) Bergen Üniversitesi, (ABD) Michigan Üniversitesi’nde moleküler biyoloji ve çevre bilim eğitimi aldı. (Finlandiya) Tampere Teknik Üniversitesi ve O.D.T.Ü Çevre Müh.’de araştırmacı olarak çalıştı, ders anlattı.

Can Serdar

President of Technology and Design Educators Association
Lisans eğitimini Endüstriyel Teknoloji Eğitimi, yüksek lisansını ise Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanlarında yaptı. 2004-2015 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli resmi okullarda Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminde görev yaptı. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı merkezi hizmetiçi eğitimlerinde gerek ise yerel eğitimlerde eğitim görevlisi olarak görev aldı ve bu süreçte 3 binden fazla öğretmene eğitimler verdi. Çeşitli kongre, konferans ve forumlarda çağrılı konuşmacı olarak yer aldı. 2012 yılında bir grup öğretmen arkadaşı ile kurduğu Teknoloji ve Tasarım Eğitimcileri Derneğinin başkanlığına devam etmektedir.

Devrim Evin

Actor
Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. 2003 yılında Eskişehir Şehir Tiyatroları'na, 2005'te ise Adana Devlet Tiyatrosu'na girdi.[1] Çok sayıda tiyatro oyununda yer alan Evin, Kaleiçi, İki Arada Aşk ve Suç Dosyası gibi televizyon dizilerinde de küçük roller aldı. Yapımcı ve yönetmenliğini Faruk Aksoy'un üstlendiği 16 Şubat 2012'de vizyona giren Fetih 1453 filminde Fatih Sultan Mehmet karakterini canlandırarak dikkatleri üstüne çekmiştir.[2][3] Film Türk sinemasının en büyük bütçeli filmi olmasının yanı sıra, Türkiye'de tüm zamanların en çok izlenen filmi ünvanına da sahiptir.

Dilara Koçak

Nutrition Specialist
Dilara Koçak 1994 yılında Hacettepe Üni. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini de tamamlayarak Uzman Diyetisyen ünvanını aldı. Ardından İstanbul Üniversitesinde Yönetici geliştirme programı, Boğaziçi Ünversitesinde Etkili Sunum ve Konuşma Teknikleri programı ile 2015 yılında ise Bilgi Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler Sertifika programını tamamladı.

Gökhan Yücel

Co-founder and president of yenidiplomasi.com
Gökhan Yücel, Pertevniyal Lisesi ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Essex Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde yükseklisansını tamamladı. Oxford Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde karşılaştırmalı siyaset ve kamu politikaları okudu. 2012 yılında Harvard Üniversitesi John F. Kennedy School of Government’ta Kamu Liderliği Programı’na tam burslu katıldı ve başarıyla mezun oldu.

Heval Tonger

Visual Arts Teacher
SEV Amerikan Koleji Sanat Öğretmeni

Mehmet Turgut

Photographer
21 temmuz 1977 yılında Ankara’da doğdu. İsmini aldığı dedesi Mehmet Turgut’un mesleği olan fotoğrafçılık kaderini belirledi. Uzun yıllardır teorik fotoğrafçılık, baskı teknikleri, boyama, kara kalem ve fotoğraf işleme üzerine çalışmalar yaptı. İlerleyen zaman içerisinde kendisini kurgusal fotoğraflar üretmeye ve çekmeye adadı. Photographic Society of America PSA ve Austria Super Circuit başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında sayısız ödül kazandı. Ayrıca fotoğraf üzerine sayısız seminer verdi. Son dönem çalışmaları arasında; Dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Patricia Kaas’in “best of” albümü “19” kapak fotoğrafları, Hollandalı müzisyen Anneke Van Giersbergen’ın konser albümü “Live In Europe” ve Ozzy Osbourne’un son single çalışması “Let It Die” için kullanılan kapak fotoğrafları dikkat çekenlerden sadece birkaçı. 2009’da Türk Sanat Kurumu tarafından yılın fotoğraf sanatçısı seçilen Mehmet Turgut, aynı zamanda, Mart 2010’da yayımlanmaya başlanan 46 dergisinin sahibi ve yaratıcı yönetmeni.

Melda Yücel

TV Programmer
İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümü mezunu olan Melda Yücel Kocaalp, medya sektöründe 20.yılında... Ekim 2009'dan itibaren CNBC-e'de Finans Cafe'yi hazırlayıp sunan Melda Yücel Kocaalp aynı zamanda İş dünyasından programını da CNBC-e'nin son günlerine dek sürdürmüştür. NTV'ye Sorun programını da sunan Kocaalp, halen yayın hayatına NTV'de Finans Kafe'yi hazırlayıp-sunarak devam etmektedir. Aynı zamanda Prof.Dr.Osman Müftüoğlu ile birlikte farklı bir alanda sağlık alanında da Yaşasın Hayat programı ile haftasonu NTV ekranında yeralmakta.

Mesut Süre

Radio Programmer
İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Bursa'da tamamlamıştır. Profesyonel 2. Lig basketbol takımlarında basketbol oynayan Mesut Süre, Anadolu Üniversitesi, İşletme İngilizce bölümünü kazandıktan sonra, önce okul radyosunda çalışmış daha sonra Eskişehir’de çeşitli mekanlarda kendi yazdığı metinlerle gösteriler yapmıştır. Radyo’D ‘de Hakan Gündüz ile çalışan Süre ,daha sonra Karma Türk Fm'de Onur Yar ile çalışma fırsatı bulmuştur. Ekim 2007’de Rock Fm’de “Sabah Problemi” programını sunmuştur. Bu programdan birkaç ay sonra haftaiçi her sabah, 07:00 – 10:00 saatleri arasında yayınlanan “Rabarba” programını hazırlayan ve sunan Mesut Süre, İstanbul’da çeşitli mekanlarda stand-up gösterileri yapmaktadır. Süre, aynı zaman da Cuma akşamları 21:45’de, Bloomberg HT’de yayınlanan “Stand Up Comedy” programında yer almıştır. Mesut Süre, İlker Gümüşoluk ve Mustafa Kemal Ayça ile "Piyasadan Büyük Alacağımız Var" kitabını 24 Kasım 2012 tarihinde Destek Yayınevinden yayınlanmıştır.

Serrâ Zoraloğlu

Student
Serrâ Zoraloğlu, SEV Amerikan Koleji öğrencisidir.

Sinan Canan

Neuroscientist
1972 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Tıbbi Fizyoloji Doçenti ünvanını aldı. Başkent, Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin tıp fakültelerinde toplam 10 yılı aşkın süre öğretim üyesi olarak çalıştı. “Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler” ve Değişen Be(y)nim adlı kitapların yazarıdır. 2013 yılında bir bilimsel anları ve araştırma merkezi olan [n]Beyin‘i kurmuştur ve halen [n]Beyin’de bilimsel kurul başkanlığı ve Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Ufuk Tarhan

Futurist
Fütürist Ufuk Tarhan, ODTÜ Ekonomi Mezunudur. 1982-2005 arasında çoğunluğu teknoloji olmak üzere çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yapmıştır. 2006 da M-GEN Gelecek Planlama Merkezi’ni, 2011’de M-GEN Dijital Ajansı kurmuştur. 2002 Yılı-Dünya Gazetesi-Bilişim Sektörünün En Başarılı İş Kadını Ödülünün sahibi olan Tarhan; 2009-2011 yıllarında Fütüristler Derneği Başkanlığı yapmıştır. 1 Mart Gelecek Günü’nün yaratıcısı ve küratörüdür. Halen Türkiye’nin ilk ve tek Fütürist kadın konuşmacısıdır.

Organizing team

Mehtap
Kosak

İstanbul, Turkey
Organizer

Hakan
Umutlu

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Uğur Ersözlü
    Marketing/Communications