AnkaraCitadel
x = independently organized TED event

Theme: MUSE

This event occurred on
May 30, 2016
10:00am - 6:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Ankara, Ankara
Turkey

Sources of Inspirations

Gokyay Foundation Chess Museum
Hamam Arkası Sakarya Mah. Basamaklı Sok. No:3
Altindag
Ankara, Ankara, 06230
Turkey
See more ­T­E­Dx­Ankara­Citadel events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dolce

Caz standartlarının çok sesli aranjmanlarını orkestra eşliğinde yorumlayan Dolce Caz Vokal Grubu, ODTÜ mezunu üç vokal, Merve Erdal, Duygu Yücesoy ve Damla Güneş tarafından 2011’de Ankara’da kuruldu. Müzikal tiyatrodan flamenkoya, cazdan koral müziğe uzanan farklı müzik deneyimlerini Dolce’de birleştiren sanatçılar, 1940’ların Andrews Sisters şarkılarından kendi aranjmanlarına, gospel ve müzikallere uzanan geniş repertuvarlarını konserlerinde koreografi eşliğinde sunuyorlar. Teması vokal olan 17. Ankara Caz Festivali kapsamında da sahne alan Dolce, yerli ve yabancı caz müzisyenleriyle Ankara ve İstanbul’da çeşitli konser, festival ve klüp etkinliklerinde yer almakta, armonik caz vokalin ülkemizde yaygınlaşmasına ve beğenisine katkıda bulunmaktadır.

Dolce Caz Vokal Grubu

Caz standartlarının çok sesli aranjmanlarını orkestra eşliğinde yorumlayan Dolce Caz Vokal Grubu, ODTÜ mezunu üç vokal, Merve Erdal, Duygu Yücesoy ve Damla Güneş tarafından 2011’de Ankara’da kuruldu. Müzikal tiyatrodan flamenkoya, cazdan koral müziğe uzanan farklı müzik deneyimlerini Dolce’de birleştiren sanatçılar, 1940’ların Andrews Sisters şarkılarından kendi aranjmanlarına, gospel ve müzikallere uzanan geniş repertuvarlarını konserlerinde koreografi eşliğinde sunuyorlar. Teması vokal olan 17. Ankara Caz Festivali kapsamında da sahne alan Dolce, yerli ve yabancı caz müzisyenleriyle Ankara ve İstanbul’da çeşitli konser, festival ve klüp etkinliklerinde yer almakta, armonik caz vokalin ülkemizde yaygınlaşmasına ve beğenisine katkıda bulunmaktadır.

Can Atilla

Can Atilla, Türkiye’de New Age müziğin uluslararası platformda temsilcisidir. "Türkiye'nin Vangelis'i" olarak anılır. Keman, piyano gibi Batı müziği çalgılarını saz, tef ya da ney gibi doğu müziği çalgıları ile beraber kullanarak eserler verir. Senfonik eserlerin yanı sıra Devlet Tiyatroları'nda sahnelenen pek çok oyunun müziğini ve pek çok dizi müziği yazmıştır. 1969 yılında Ankara'da doğdu. 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. 1988'den itibaren iki yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda keman çaldı. 1990 yılında lisans eğitimini tamamladı ve profesyonel beste çalışmaları yapmaya başladı. 2007 yılına kadar Türkiye, İngiltere, Hollanda ve Almanya'da toplam 12 albümü yayınlandı. Yaşamını Ankara'da sürdürmektedir.

Derya Bigalı

1986 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Derya Bigalı, Bilişim ve Telekomünikasyon sektöründe 10 yıla yakın çalışmış, sanata olan ilgisi dolayısıyla tüm bu yıllarda Almanya’da birçok sanat eğitimi aldı. 1995’de Türkiye’ye döndükten sonra Akbank bünyesinde sanat etkinlikleri ve marka yönetimi alanlarında çalıştı. Derya Bigalı, 2003 yılından bu yana Akbank Sanat Müdürü olarak görev yapmaktadır. Türkiye’nin en önemli sanat merkezlerinden Akbank Sanat başta Akbank Caz Festivali ve Akbank Kısa Film Festivali olmak üzere Akbank Çocuk Tiyatrosu, sergiler, konserler, konferanslar, atölye çalışmaları, dans atölyesi, baskı atölyesi gibi sanatın birçok alanında yılda 700’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirmektedir.

Faruk Eczacıbaşı

İstanbul’da 1954 yılında doğan Faruk Eczacıbaşı, İstanbul Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Berlin Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans yaptı. 1980’de Eczacıbaşı Topluluğu’nda çalışma hayatına atıldı. ABD’de bir süre deneyim kazandıktan sonra Eczacıbaşı Topluluğu’nda çeşitli düzeylerde görev aldı. Halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu’nun, “Eczacıbaşı Bilgi İletim” şirketinin yöneticiliğini üstlendi ve Topluluğun “e-dönüşümü” sürecini yönetti. Başkanlığını üstlendiği, Türkiye’nin bir bilgi toplumuna dönüşmesi hedefiyle 1995’te kurulan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) aracılığıyla, çeşitli araştırma raporlarının hazırlanmasında ve bu konudaki politikaların şekillendirilmesinde çalıştı. Faruk Eczacıbaşı ayrıca, 1999 yılından bu yana Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürütüyor.

Hüseyin Vural

Lisans eğitimini 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinde, Yüksek Lisans eğitimini 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesinde ve Doktora çalışmasını 1982 yılında Rutgers Universitesinde tamamlamıştır. Halen ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Hüseyin Vural akışkanlaşma, akışkan yataklarda yanma, püskürtmeli yanma, itici gaz yanması, enerji optimizasyonu konularında araştırmalarını sürdürmektedir. 1977’den beri özellikle köy çocukları için bir şeyler yapabilme çabası içindedir, İLKYAR Vakfının ( http://www.ilkyar.org.tr/ )kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Sosyal sorumluluk ve etik konularının içselleştirilme süreçleri üzerine çalışmalar yapmaktadır.

Janusz Szprot

Janusz Szprot bir caz piyanisti , besteci ve aranjör ve çeşitli topluluklara liderlik yapmıştır. Bunlardan birkaçı "SAMI SWOI”, BLUES DUO "SZ - SZ" (saksofoncu Tomasz Szukalski ile birlikte), the POLISH-TURKISH JAZZ FORMATION, ve YOUNG@HEARTS - dır. Sanatçı Varşova , Polonya'da büyüdü ve eğitim gördü . 1990 yılında Bilkent Üniversitesi’ nde Caz .alışmaları birimi kurucusu ve uzun zaman Direktörü olarak çalışmaya başladığından beri yoğun programını yürütmekte ve konser performansları, piyano eğitmenliği, müzikolog, geçmiş ve mevcut öğrencilerine eğitimci ve mentorluk olarak çalışmalarını yürütmektedir. Yakın dönemde Janusz Szprot, Alanya HEP Üniversitesi'nde görev almaktadır.

Melih Özbek

Mete Çakmakcı

25 yılı aşkın bir süredir araştırma ve teknoloji geliştirme alanında masaya farklı şapkalarla oturmanın verdiği tecrübe ile, yaratıcılığın ve taze fikirlerin ön plana çıktığı çok kültürlü bir teknoloji ekosisteminin gelişmesi için çalışıyor. Bir fabrikada dünyaya geldiği için üretimi ve üretenleri çok seviyor. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın kamu misyonu üstlenmiş kar amacı gütmeyen bir girişim olarak başarısı ile diğerleri için örnek olması en büyük hayali. TTGV’ye katılmadan önce, STM A.Ş.’de iş geliştirme müdürlüğü görevini yürüttü. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nde tamamladı, bilahare Syracuse Üniversitesi’nden yüksek lisans ve dokora derecelerini aldı. Kitabı okumadan önce yaşayıp öğrenmeyi tercih eden naifliği ile fikrini anlatmayı kendisi için bir öğrenme fırsatı sayıyor, aynı sunumu iki defa üst üste yapmaktan ise nefret ediyor.

Mustafa Osman Turan

Mustafa Osman Turan, gündüzleri diplomat, geceleri sosyal girişimci. ODTÜ'de uluslararası ilişkiler okuduktan sonra 1992 yılında Dışişleri Bakanlığına girdi. İtalya, Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Avusturya, Afganistan ve Belçika'da diplomat olarak görev yaptı. 2015'te Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi'ni düzenleyen ekipte yer aldı. Şu anda Bakanlıkta Daire Başkanı. 2013 yılında Brüksel'de başlattığı InnoMate Girişimcilik ve İnovasyon Meetup Grubu Lüksemburg, Milano ve İstanbul'a yayıldı. Beş arkadaşıyla birlikte 2015 yılında InnoCampus'u kurdu. Yaratıcı insanları ilham veren mekanlarda bir araya getirmeyi ve anlamlı sohbetlere evsahipliği yapmayı çok seviyor.

Pınar Aydın O'dwyer

Prof. Aydın O’Dwyer eğitimini Türkiye’de tamamlamış ve Ankara’da Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalını kurmuştur. Halen mesleğini Ankara’da serbest hekim olarak sürdürmektedir. Prof. Aydın O’Dwyer daha önce Avrupa Göz Araştırmaları Birliği Mali Sekreteri ve Nöro-oftalmoloji Program Sorumlusu, Avrupa Nöro-oftalmoloji Birliği European Neuro-ophthalmology Society Mali Sekreteri olarak çalışmıştır. Alanında 200’e yakın uluslararası ve ulusal bilimsel çalışması olup, 28 kitabın yazarlığını veya editörlüğü üstlenmiştir. Bilimsel ilgi alanları iki alanın birleşimi olan Nöro-oftalmoloji ile kültür farklılıklarını göz önüne alarak yerel ve uluslararası bakış arasında uyum sağlamak amacıyla genç akademisyenlere koçluk yapmaktır.

Refik Toksöz

KTÜ İnşaat ve Mimarlık Fakültesi' nden 1974 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak diploma almıştır. 1982 yılında Berlin Teknik Üniversitesinde Mimarlık Fakültesinde Doktoraya başlamıştır. Berlin'de mimarlık, fotoğrafçılık, grafikerlik, sorunlu çocuklara psikolojik danışmanlık ve eğitmenlik, bilgisayar programcılığı/ animasyonu gibi çeşitli konularda çalışmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra 1999 yılında Ankara Üniversitesi S.B.F. de Siyaset Bilimi Anabilim Dalında etkileşimli bilgisayar oyunları ve yeni medya üzerine yüksek lisans tezi yazmıştır. 1997 yılından beri ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde öğretim görevlisidir. Müze ve sergi tasarımı, etkileşimli kullanıcı arayüzleri, üç boyutlu tarayıcı donanımı ve yazılımı geliştirilmesi, bilgisayar oyunları, reklam medyası olarak etkileşimli projeksiyon sistemleri tasarımı vb. konularda çalışmalarını ODTÜ bünyesinde sürdürmektedir.

Seda Ozsoy

1981 de Ankara’da doğdu. Jimnastik sporuna küçük yaşta başlaması ile hayatı ve bedeni ile olan iletişimim başladı. 8 sene süren jimnastik eğitimi sırasında ve sonrasında bale, modern dans ve jazz dans eğitimleri de aldı. 2000 yılında Bilkent Üniversitesinde spor ve yoga dersleri vermeye başladı ve hala devam etmekte. Birlikte çalıştığı eğitmenler Seda Özsoy'a başka bedenlerin deneyimini öğretti, ’ögretmek' deneyimi paylaşmak olduğu için deneyimleyen ve bunu paylaşabilen herkesten aldığı ilhamla bütünsel yaklaşımla ders vermeye devam ediyor.

Tighereda Kulessa

Now a German citizen, Tighereda was born into a middle-class family in Asmara, Eritrea in 1969.  In 1979 as a result of conflict her family fled to Sudan. In 1987 she graduated from Unity High School in Khartoum. In 1991 after Eritrean independence she returned with her family to Asmara.   As the eldest of a big family, Ms. Alem very early in life assumed significant responsibilities for helping around the house. While pursuing post-secondary studies at Khartoum Politechnic University, she worked for various international offices including the private sector, embassies and international organizations.  In 1995 she married, joining her husband to various international postings in Asia, Africa and Europe.  Her three children were born in Thailand, Uganda and Pakistan. Since last year she is living in Ankara, Turkey.

Üst-Zem Çocukları

Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi ÜST-ZEM, 2008 yılında kurulmuştur. ÜST-ZEM tarafından, uluslararası geçerli testler yardımıyla, üstün zekalı veya yetenekli oldukları tespit edilen çocuklar için zenginleştirilmiş, özel programlar ile hem örgün eğitim verilir hem de hafta sonu ve yaz okulları aracılığı ile aldıkları eğitime destek sağlanır. Bugüne kadar ÜST-ZEM tarafından binlerce çocuğa tarama testleri yapılmış, bu testler neticesinde üstün zekalı oldukları belirlenen 10.000’e yakın öğrenciye özel eğitim verilmiştir. Bugün gelinen noktada, Mozaik Eğitim Kurumları, Bilgi Eğitim Kültür Vakfı ve Georgia Üniversitesi Torrance Yaratıcılık Merkezi ile gerçekleştirilen işbirlikleri sayesinde ülkemizin üstün potansiyelli çocuklarına en geniş kapsamlı eğitim olanaklarını veren kurum haline gelmiştir.

Zeki Açıköz

Bolu Mengen doğumlu Zeki Açıköz, 1979 yılından beri aşçı olarak çeşitli otel ve restoranlarda çalıştı. 1991 yılında Ankara Sheraton & Lugal Hotel and Convention Center bünyesinde çalışmaya başladı ve 2000 yılında Executive Chef oldu. 2000 yılından beri bir çok organizasyonun ev sahipliğini yapan Zeki Açıköz, dünyaca ünlü kişiler için mönüler hazırlamıştır. Halen 21 derneğin bağlı olduğu Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun (TAFED) üçüncü dönem başkanlığını yürütmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında Türk mutfağı ve yemek kültürünü tanıtmak amacı ile birçok çalışmada bulunan Açıköz, Chaines des Rotisseurs ( Uluslararası Gastronomi Derneği ) dernek üyesidir. Ayrıca World Association of Chefs Societies’nin Türkiye’deki tek resmi jürisidir. Uluslararası platformlarda Türkiye’yi ve Türk mutfağını tanıtmaktadır. 2009 yılından beri Atılım Üniversitesi Turizm Bölümünde mutfak dersi vermektedir. Çeşitli televizyon kanallarında yemek programları yapmaktadır.

Organizing team

Berrin
Benli

Ankara, Turkey
Organizer
  • Arzu İkinci
    Team member