Youth@TEVITOL
x = independently organized TED event

Theme: Knot

This event occurred on
May 14, 2016
11:00am - 5:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Gebze, Kocaeli
Turkey

Explained under three titles; on the first one, "Know yourself," we aim to have writers and/or influential businessmen talk about how they'd known they'd succeed in their respective career choices; we think that this section will help our audience in determining their own future; whether it be a career choice, an academic one; or pretty much anything that would affect their lives.

With our second title, "Commit", we want to have people who have committed themselves to acts or ideas that most simply do not. We would like to have writers, who've committed themselves to literature; professors; who've committed to teaching; and activists, who've committed themselves to an idea. We have contacted Yiğit Tekşen to be a speaker at our TEDx event; and this is the section where we want him to give his speech. We believe that this section will especially help our audience get over their fears of commitment, which we've found to be present at our local community; and we believe that eliminating this said fear will help our audience immensely throughout their lives, especially in a period where they are going to decide their fields of study, and probably their career.

On our last title, "Succeed", we wish to have successful businessmen, entrepreneurs, and writers as speakers, whom we believe will inspire our audience to commit to their dreams, by showing them that success is going to be there if one does commit to anything of their choice; whether it be academic, professional, or personal.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi
Güzeller Mah., Bahar Cad., Gebze Belediye Binası Yanı, No: 1, 41400
Gebze, Kocaeli, 41400
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­T­E­V­I­T­O­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayşenur Yağmur Nas

Student
2007 yılından beri TEV bursiyeridir. Liseyi, TEVİTÖL'de yatılı olarak okumuştur. 2016 yılında ilk diplomasını Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden, 2017'de ikinci diplomasını Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü'nden alarak üniversitede eğitim başından bu yana "Zamanlama,Hafıza ve Karar Verme Laboratuvarı," "Dil ve İletişim Gelişimi Çalışmaları Grubu" ve "Dizayn Laboratuvarı"nda aktif görevler almıştır. 2014 yılında arkadaşlarıyla geliştirdiği "Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi"ne yönelik sosyal girişim projesini gerçekleştirmek için çalışmalarına devam etmektedir. 1 yıldır Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu'nda staj yaparak sosyal etki ve sürdürülebilirlik konularında kendisini geliştirmektedir. Boş zamanlarında eğitim sistemi,alışveriş alışkanlıklarıi etik, dil ve iletişim, anne-çocuk sağlığı, kadın istihdamıi görsel dil, medyanın topluma olan etkisi, kendini geliştirme konseptleri hakkında çalışmalarına devam etmektedir.

Balli Kaur

Writer
Named Sydney Morning Herald Best Young Australian Novelist 2014, Balli Kaur Jaswal is the author of Inheritence(Sleepers Publishing;2013). Born in Singapore and raised in Japan,Russia and the Philippines, she studied creative writing in the United States. She has received writing fellowship from the University of East Angliaa and Nanyang Technological University. Her second novel Sugarbread was shortlisted for the inaugural Epigram Books Fiction Prize in 2015 and will be released in May 2016.

Can Gurses

Student

İbrahim Bozdemir

Student
1997 yılı Burdur doğumlu bir Anadolu çocuğu olarak tanımlamaktadır kendisini. TEVİTÖL öğrencisi olup, lise süresince çeşitli etkinliklerde yer almıştır ve IB öğrencisi olarak üniversite hayatına yurtdışında devam edecektir.

Özge Erdem

Ipana/Oral B Turkey Brand Manager
ÖSS'de 14. olduktan sonra Bilken Üniversitesi Endüstri Mühendisliği lisans programını 2004 yılında tamamlar. Daha sonra Finansal Analist olarak Procter&Gamble Türkiye'de çalışmaya başlar. Kategori finansal analiz ve satış finans alanlarında çalıştıktan sonra 2007 ıylında Pazarlama yani Marka Yönetimi alanında Oral-B ve Prima Marka Müdür Yardımcılığı, Medya Operasyonları ve Dijital Müdürlüğü gibi çeşitli görevler aldıktan sonra, 2014 yılından bu yana Ağız Bakım kategorisinde Türkiye ve Kafkaslar'dan sorumlu marka müdürü olarak çalışmaktadır.

Özgün Ozan Nacitarhan

Student
1998 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlköğrenimini Diyarbakır'da tamamladıktan sonra lise eğitimi için TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi'ne geldi. 5kere.com adlı adlı girişimde kurucu ortak ve site geliştirci olarak görev aldı. İnanç Mekatronik Kulübü'nde araştırma ve geliştirme departmanında görev aldı. Ayrıca halen İnanç IT Departmanının başkanlığını yürütmektedir.

Özlem Küçükoruç

Teacher
Özlem Küçükoruç 1984 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuduktan sonra Marmara ÜNiversitesi öğretmenlik formasyonunu, ardından Cambridge Üniversitesi'nin düzenlediği CELTA ve DELTA programlarını bitirdi. On yıldır TEVİTÖL de dahil olmak üzere çeşitli kurumlarda öğretmenlik ve idarecilik pozisyonlarında çalıştı. Bu günlerde bir yandan uygulamalı dilbilimi yüksek lisansını bitirmeye çalışırken bir yandan da sadece kitap okuyarak sürdürebileceği bir hayatın hayalini kuruyor.

Ramazan Fidan

Student
1996 doğumlu Ramazan Fidan, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi'ndeki lise eğitiminden sonra Koç Üniversitesi Sanat Tarihi bölümüne geçmiştir. Lisede kazandığı vedevam ettirdiği tiyatro ve edebiyat gibi birçok daldaki hobilerini üniversitede de devam ettirmiştir. Ayrıca Koç Üniversitesi Radyo Kulübü'nde yer alıp Tiyatro ve Edebiyat dallarında ödüllere sahip olan Ramazan, müziğe de ilgi duymakta ve birçok müzik aleti çalmaktadır.

Tuğçe Gündüz

Student
TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi 2012 mezunu, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi. Aynı zamanda İşletme ile çift anadal yapıyor. Koç Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkan Yardımcısı ve Oxford İnsan Hakları Hukuku Raportörü. University of Victoria Peter B. Gustavson School of Business, Kanada'da işletme üzerine eğitim aldı. Koç Üniversitesi İletişim Ofisi ve Öğrenci Dekanlığı gibi birimlerde yeni gelen öğrenci uyum sürecini hızlandırmak adına çeşitli programlarda mentorluk yaptı. Stnaford Üniversitesi ile birlikte yürütülen AMENDS isimli bir projede organizasyon ekibinin Koç Üniversitesi ayağında çalıştı.

Xelef Botan

Customer Manager
Siirt doğumlu olan Xelef harçlığını çıkarabilmek için envai çeşit işte çalışır; ayakkabı da boyar, simit de satar, eskici de olur, çaycı da, bulduğunda ev taşır, bulamadığında Kurtalan'da trenden kamyonlara fayans indirir. Liseyi TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi'nde okur. AFS'yi kazanarak lise hayatının bir yılını Amerika'da geçirir. İnanç'tan mezun olduktan sonra Brown Üniversitesi'ne tam bursla kabul edilir. Oradan İspanya ve Mısır'da değişim programlarına katılır; dillerini öğrenir. Bir sene de New York'ta geçirdikten sonra İstanbul'a geri döner. Bir dönem çevirmenlik yapıp politik strateji yazıları yazdıktan sonra kurumsal alanda çalışmaya başlar.

Yiğit Tekşen

Researcher and Innovation Specialist
Liseyi Saint Joseph'te okudu. Sabancı Üniversitesi Mekanik ve Nanoteknoloji bölümlerini bitirdikten sonra İsviçre'de EPFL'de enerji alanında çalıştı. Lisans eğitiminin hemen ardından Sabancı Üniversitesi Enerji Teknolojileri ve Yönetim yüksek lisansına başladı. Aynı anda uluslararası bir şirkette etkinlik ve pazarlama üzerine çalıştıktan sonra enerji sektörüne geçti. Bir süre soonra kendi tabiriyle "Şehirde tozlanıp kaybettiği benliğini tekrar kazanmak ve hatırlamak için tüm şalterleri kapattı." İstifa eden Yiğit, sponsorları Fasshane ve The North Face'in desteği ile bisikleti Napoleon'u alıp, 2014 yılının Eylül ayında İran'a uçtu. Dünyanın en yüksek ikinci yolu olan Pamir dağlarını kışın bisikletle ilk geçenlerden biri oldu. Yolculuktan döndüğünden beri bir şirkette araştırmacı olarak çalışıyor.

Organizing team

Elif Yagmur
Turan

Boston, MA, United States
Organizer

YALCIN
TASDELEN

Kocaeli , Turkey
Co-organizer
  • Akın Deniz Heper
    Production
  • Murat Kaan Meral
    Production
  • Selin Arpacı
    Marketing/Communications
  • Yağmur Ünal
    Curation