Istanbul
x = independently organized TED event

Theme: Connecting The Dots

This event occurred on
November 21, 2015
9:00am - 5:30pm EET
(UTC +2hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

Connect The Dots

TEDxIstanbul speakers will be dots of this year's autumn edition. Here is why we connect them to our theme:

We save millions of dots throughout our lives and anytime we connect some of those, we acquire something new in our destinies; a new direction, a new destination and a new perspective… Sometimes those are the things that seem small to us; but make a huge difference in our path. We dream, we fantasise, we realise and sometimes we suffer. From one dot to another it takes a long journey to open up, embrace the change and letting go of the past. No matter how small the dots are, once they are unified, they are stronger than the pieces as a whole. Hence, we must keep dreaming, collecting the dots and then connecting the dots. Technology grew exponentially, collective intelligence is skyrocketing, the magic future is right around the corner; whatever we dreamt about and seemed impossibly crazy yesterday, got realised today. We must thrive to dream more and create the future of eternal possibilities. Once we connect the dots from our past, we will see the sense it makes in the present we belong to. As Steve Jobs once said - "You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.”-

Volskwagen Arena
Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad., No: 4/A Sarıyer, Ayazağa, İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34396
Turkey
See more ­T­E­Dx­Istanbul events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Capital Turkish Connections

92Öneri
Capital Turkish Connections (CTC), politik veya ticari bir amaç gütmeyen bağımsız bir düşünce üretim ve uygulama kuruluşudur. CTC, Türkiye'deki gelişmeler ve dış politika konularında, alanında uzman kişiler ile karar vericiler arasında veriye dayalı diyaloğun kurulmasını ve proje üretilmesini sağlar. CTC'nin ilk projesi Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yılına ithafen "Daha iyi bir Türkiye için 92 Öneri"dir. 92Öneri, dünyanın dört bir tarafında kendi alanında uzman 100'ü aşkın gönüllü ile beraber geliştirilmiş bir projedir. Amaç; yol açmak, cesur adımlarla hızlı ve etkili kalkınmanın rotasını çizip siyasi ve sivil topluma sunmaktır.

Social Inclusion Band

Music Band
“Herkes için müzik!” sloganıyla yola çıkan Social Inclusion Band, müziğin tarih boyunca her toplumda ve kültürde insanları bir araya getiren evrensel bir dil oluşundan hareket eder. Grup, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata tam ve eşit katılımını sağlama hedefine, gönüllü sanatçılar ve yetenekli engelli bireyler eşliğinde ulaşmayı amaçlar. Social Inclusion Band, katılımcılarının hayatında yarattığı pozitif değişimin yanı sıra toplumda engellilik konusunda farkındalık yaratmak amacına hizmet eder. Grup üyesi gençlerin başarı öykülerinden yola çıkarak, engellilik konusundaki olumsuz toplumsal önyargıları, sanat ve medya aracılığıyla ortadan kaldırmak hedefini benimser.

Ahmet Naç

Yeni Nesil Öğretmen
Ahmet Nac, 23 Nisan gecesi Manisa'nın Akhisar İlçesi'nin bir köyünde dünyaya geldi. Ne olmak istediğine bir türlü karar veremeyince bütün meslekleri aynı anda yapabileceği tek iş olan öğretmen olmaya karar verdi. Nac, şimdi ise öğrencileriyle birlikte film yıldızı, senarist, yönetmen, ressam, sporcu, tiyatrocu, şair, müzisyen, radyo ve söyleşi yapımcısı, komedyen, moderatör, koordinaör, dekorasyon ustası, tekniker, boyacı, sıvacı ve tasarımcı olarak hayatına devam ediyor. Boş vakitlerinde gözlüğünü ve takım elbisesini çıkarıp pelerinini takarak çocukların süper kahramanı oluyor.

Azra Kohen

Davranış Bilimci / Yazar
Azra Sarızeybek Kohen, Liverpool Üniversitesi'nin Pozitif Psikoloji Okulu'ndan, nörolojik bulgularla motivasyon ve potansiyelin gelişimine odaklanmış Biyopsychosocial ekolünden gelen bir davranış bilimcidir. Dünyadaki en büyük problemin ne eğitim ne işsizlik, ne de parasızlık olmadığını bilir; ona göre en büyük problem annelerdir. Çocuklarına kimlik bilinci yüklemeyerek bireyselliğe erken yaşta uyanmalarına yardımcı olmayan anneler yüzünden dünyanın bugün bu karmaşada olduğunu düşünür. Bir bireyin bile doğru davranarak dünyayı değiştirebileceğine ve hakiki insan olmak için her an evrimleşebildiğimize inanır.

Cem Topçuoğlu

Kolektif Yaratıcılık Başkanı
Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü Mezunu. Cenajans Grey'de Müşteri Temsilcisi olarak reklamcılık kariyerine adım attı. 1988'de, Grey'in New York ofisinde çalışmaya başladı ve 1989'da İstanbul'a döndükten sonra 5 yıl daha görev aldığı Grey'den Ajans Başkan Yardımcısı konumundayken ayrıldı. Aynı yıl iki ortağıyla Select Reklamcılık'ı kurdu. 1999'da TBWA Worldwide ile ortaklık oluşturdu ve ajans TBWA\ISTANBUL adını aldı. Cem Topçuoğlu TBWA\ISTANBUL Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra, TBWA Worldwide’da; Orta&Doğu Avrupa, Rusya&Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu Bölge Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Ece Temelkuran

Yazar
2010 yılına kadar iki kere Türkiye'nin en çok okunan kadın köşe yazarı seçilen Ece Temelkuran, köşe yazarlığını bıraktıktan sonra iki kez "Sosyal medyadaki en etkili kadın" ve bir kez "Türkiye'nin 6. en etkili sosyal medya kullanıcısı" olarak ölçümlendi. Venezuella, Arjantin, Brezilya, Beyrut, Tunus, Mısır, Yunanistan, Fransa, Almanya ve daha birçok ülkede gazetecilik yazıları yazdı. Yazıları Le Monde Diplomatique, The Guardian, Berliner Zeitung, Frankfurter Rundschau, New Left Review gibi yayın organlarında yayınlandı. Bugüne kadar üç roman dahil olmak üzere 14 kitap yazdı.

Emin Çapa

Gazeteci
Emin Çapa, Gazeteci Emin Çapa, 1984’te başladığı İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik bölümünde okudu, lisansüstü eğitimlerinin ikisini de AB üzerine yaptı. Üniversiteye başladığı sene Hürriyet’te stajyer olarak çalışmaya başladı. Ardından Tempo dergisinde ilk kez kadrolu ekonomi muhabiri oldu. Ardından Türkiye’nin ilk özel radyolarından Genç Radyo’nun kurucuları arasında bulundu. İşçi - işveren konularına olan ilgisi nedeniyle kısa bir süre TİSK’te çalıştıktan sonra, Sabah gazetesinde 5 sene ekonomi muhabirliği yaptı. 1999 Kasım ayından bu yana CNN TÜRK’te çalıştı. Editör olarak başladığı CNN TÜRK hayatında, önce Ekonomi İstihbarat Şefi, ardından Ekonomi Haber Müdürü, son olarak da Ekonomi Müdürü oldu. Halen CNN TÜRK Ekonomi Müdürü olan Çapa, evli ve Strasbourg Üniversitesi’nde hukuk ve AB eğitimi alan bir oğlu var. Amatör olarak bahçıvanlık ve arkadaşlarıyla olmak ve para almamak kaydıyla sanat tarihi-arkeoloji rehberliği yapıyor.

Emre Soyer

Davranış Bilimci
Emre Soyer, Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde algı, akıl yürütme, karar alma, girişimcilik ve yaratıcılık konularında araştırma yapıyor, eğitim veriyor, projeler yürütüyor. Davranış bilimi doktorasını 2012 yılında Pompeu Fabra Üniversitesi'nden aldı. Öncesinde Nottingham, Koç ve Bocconi Üniversite'lerinde ekonomi üzerine eğitim gördü. Eğitim süreci boyunca sosyal girişimcilik projeleri yarattı ve yönetti. Harvard Business Review ve MIT Sloan Management Review'da yazıları yayınlanan Dr. Soyer'in, deneyimin kararlara olumsuz etkileri üzerine bir TEDx sunumu bulunuyor.

Ercan Tutal

Sosyal Girişimci
İtalyanca tutkusu ile Tübingen Üniversitesi'nde İngiliz ve İtalyan edebiyatı okudu. Avrupa'da engellilerin aktif ve eşit yaşamlarını gözlemek dönüm noktalarından biri oldu. Dalmak özgürlüktür sloganıyla 1998 yılında engellilere Akdeniz'in büyülü kapısını açtı. Türkiye, dünyada en çok engellinin denizle buluştuğu ülke oldu. Spor ve sanat aracılığı ile toplumsal değişim projeleri geliştirip uygulayan bir sosyal girişimci. Ashoka üyesi. Alternative Camp ve Düşler Akademisi ile ülke sınırlarını aşıp onlarca ödül aldı. 2004 Atina ve 2012 Londra Olimpiyatlarında meşale taşıdı. Bir engelsiz yaşam yolculuğu gönüllüsü, Kaçınılmaz toplumsal değişim serüveninde bir nokta..!

Ezel Akay

Film Anlatıcısı
Ezel Akay 1961’de Kastamonu’da doğdu. Bursa Erkek Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Villanova Üniversitesi’nde (ABD) öğrenim gördü ama eğitimini BÜO’dan (BÜ Oyuncuları) aldı. Marangoz çıraklığından reklam yazarlığına birçok işe girip çıktı. Ancak artık kendisine “Film anlatıcısı” demekte ısrarlı. “İyimser, burcunu bilmeyen, ‘kendini iyi halden dışarda’ sayan, bir film setinde öleceğine inanan, memleketinin verdiği ilhama duacı bir ölümlü”dür.

Gönenç Gürkaynak

Avukat
ELİG Ortak Avukat Bürosu’nun kurucu ve yönetici ortağı olan Av. Gönenç Gürkaynak, Düzenlemeye Konu Sektörler ve Şirket Hukuka Uyum Politikaları departmanının başıdır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş ve yüksek lisans derecesini Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden almıştır. İstanbul, New York, Brüksel, İngiltere ve Galler barolarına kayıtlıdır. Ana çalışma alanları rekabet hukuku, internet hukuku, ifade hürriyeti ve temel hak ve özgürlükler, yolsuzlukla mücadele ve şirket içi usulsüzlükler, şirket hukuka uyum projeleri, sözleşme hukuku, idare hukuku ve ticari davalardır.

Judith Liberman

Masal Anlatıcısı
Judith Liberman, bir hikaye anlatıcısı, yazar, sanat terapisti, senaryo danışmanı ve eğitmendir. Paris Konservatuarı'nda Hikaye Anlatıcılığı eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye gelen Liberman, Masalhane'yi kurup Türkiye'de masal anlatıcılığının yeniden canlandırılmasında öncü bir rol aldı. Türkiye'de 6 senedir Unesco ve Halk Bilimi bölümleriyle yeni nesil Anadolu masalcıları yetiştiriyor. NTV Radyo'da "Masal bu ya" programında hikaye ve masalların gücü hakkında konuklarıyla sohbet edip masal anlatıyor. "Masal Terapi" kitabı yayınlanmış olan Judith, dünyanın duyduğu hikayeler değişirse dünyanın da değişebileceğine inanıyor.

Karsu Dönmez

Caz Sanatçısı
Hollanda doğumlu, Türk Kökenli Karsu, yalnız yetenekli bir şarkıcı değil; aynı zamanda çok iyi bir piyanist, besteci, aranjör ve söz yazarı. Yıllar içinde Amsterdam Concertgebouw, North Sea Caz Festivali, New York'ta dünyaca ünlü Carnegie Hall gibi dünyanın pek çok yerinde ve uluslararası festivallerde sahne alma başarısı gösterdi. Türkiye’de Ankara Caz Festivali, Alanya Caz Festivali, Akbank Caz Festivali ve İstanbul Zorlu Center PSM'de birçok kez sahne aldı ve büyük ilgi gördü. "Karsu: I Hide A Secret" belgeseli, ödüllü belgeselci Mercedes Stalenhoef imzasıyla Uluslararası IDFA belgesel festivalinde gösterime girdi.

Mehmet Aksel

Girişimci
1968 İstanbul doğumlu Mehmet Aksel, iş hayatına atıldığında önce otomotiv, sonra da yiyecek içecek sektöründe yer aldı. 2004 yılında Mutfak Sanatları Akademisi'ni (MSA) kurdu. 11 yıl içinde 6.000'i aşkın profesyonel şef adayını sektöre kazandıran MSA'yı, global arenada dünyanın en iyi aşçılık okulları arasına getirmeyi başardı. İş hayatının yanı sıra ciddi bir koleksiyon hobisi olan Aksel, dünyada da sayılı olarak gösterilen bir yiyecek-içecek müzesi ve kütüphanesinin kurucusu. 1992-2005 yılları arasında otomobil sporları ile de ilgilenen Aksel, 12 yıldır evli ve 2 kız çocuk babası.

Şahin Tulga

Danışmanlık Platformu Kurucusu
Şahin Tulga, üniversite lisans ve master derecelerini ABD’deki Massachusetts Institute of Technology (MIT)'den aldı. Mezuniyet sonrası ABD ve Türkiye'de çalıştı. Türkiye'de sırasıyla Bordata, Entek, Digital Equipment Corporation, Lucent Technologies ve Hewlett Packard firmalarında Genel Müdürlük / CEO'luk yaptı. Şahin Tulga, şimdilerde kurucusu olduğu MENTORO Platformu’nda, tutku ile sevdiği stratejik yönetim konularında yönetim danışmanlığı, yönetim kurulu üyeliği, eğitmenlik, mentorluk/koçluk ve profesyonel konuşmacılık hizmetleri veriyor.

Sercan Çelebi

Oy ve Ötesi Kurucu Üyesi
Alman Lisesi ve Yale Üniversitesi mezunu olan Sercan Çelebi, tamamen gönüllülerden oluşan ve hiçbir siyasi parti bağlantısı bulunmayan Oy ve Ötesi Derneği'nin kurucularından biridir. İzmir'de domates/biber çiftçiliğinden enerji sektörüne, İstanbul'da sosyal medya ve büyük veri analizinden New York'ta yönetim danışmanlığına farklı alan ve coğrafyalarda yöneticilik yapmıştır. İngilizce, Almanca ve İspanyolca bilmekte ve dövüş sanatlarıyla uğraşmaktadır.

Organizing team

Ozge
Yilmaz

Istanbul, Turkey
Organizer

Erman
Turkmen

Co-organizer
  • Erman Turkmen
    Co-organizer