PlaçadelForum
x = independently organized TED event

Theme: I si ho fem diferent?

This event occurred on
May 27, 2016
Tarragona, Tarragona (ca)
Spain

No hi ha un sol camí, són molts els camins. No hi ha una única forma de fer les coses, són moltes les opcions. Volem ajudar a reflexionar sobre la importància de l’esperit crític davant el pensament únic, sobre les diferents alternatives que cal cercar a cada pas del camí lluny de la simplificació de les idees.

El món ha canviat i ens demana noves respostes als grans interrogants. Noves vies per passar a l’acció. Opcions diferents.

Teatre Metropol
Rambla Nova, 46
Tarragona, Tarragona (ca), 43004
Spain
See more ­T­E­Dx­Plaçadel­Forum events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Javier Creus

Collaborative Economy
Considerat un dels estrategues i pensadors més innovadors sobre economia col·laborativa, els models de negoci oberts i P2P, la innovació ciutadana i la societat xarxa. És autor de l’informe @pentagrowth sobre les palanques del creixement exponencial. Javier Creus és cofundador de l’espai multidisciplinar @kubik i de la incubadora d’empreses Digital Mood. És autor del llibre “No Somos Hormigas” (Mondadori, 2011). Considerado uno de los estrategas y pensadores más innovadores sobre economía colaborativa, los modelos de negocio abiertos y P2P, la innovación ciudadana y la sociedad red. Es autor del informe @pentagrowth sobre las palancas del crecicimiento exponencial. Javier Creus es fundador del espacio multidisciplinar @kubik y de la incubadora de empresas Digital Mood. Es autor del libro "No somos hormigas" (Mondadori, 2011).

Marc Castellnou

Fire analyst
Actualment és Inspector del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i Analista en cap dels GRAF. Compagina la seva activitat professional amb les classes a la Universitat de Lleida i és President del Patronat de la Fundació Pau Costa. Va ser premiat el 2015 amb el Safety Award per la IAWF (International Association of Wildlland Fire) als USA. Ha col·laborat en la creació d’equips d’anàlisi d’incendi forestal a Espanya, Portugal, França i Regne Unit.

Mireia Pons

Diversity
Després d’un període de formació de dos anys en col·laboració amb la Fundació Catalana de la Síndrome de Down va aconseguir incorporar-se a la plantilla del Parlament de Catalunya. Actualment dóna suport al Departament de Serveis Educatius del Parlament de Catalunya i col·labora en el nou projecte integrador del Gimnàstic de Tarragona, Nàstic Genuine.

Muriel Palma

Education
Mestra de Primària especialitzada en el Mètode Montessori per la Association Montessori Internationale (AMI), va entrar al món de l’educació atreta per aquesta forma diferent de construir l’aprenentatge. Després de treballar com a mestra Montessori a Zürich (Suïssa), col·labora actualment en formacions Montessori per a mestras/es tant al nostre país com a l’estranger amb la voluntat d’ajudar a implementar aquest mètode a un ampli ventall del món educatiu.

Odile Fernández

Doctor in medicine
Metge especialista en atenció primària, té un postgrau en medicina preventiva. Odile és autora dels best-seller internacionals “Mis recetas anticáncer” i “Mis recetas de cocina anticàncer“. La seva és una història de supervivència del càncer a través del tractament però també d’un canvi d’hàbits i d’estil de vida. Vindrà a parlar-nos de com l’alimentació pot complementar la pràctica de la medicina oncològica convencional.

Olivier Schulbaum

Vicepresident Fundación Goteo
Actualment vicepresident de la Fundación Goteo i fundador de la plataforma de crowdfunding cívic Goteo.org, internacionalment reconeguda per The Guardian o Stanford Social Innovation Review per la seva aposta singular en potenciar projectes cívics, culturals, educatius, tecnològics, emprenedors, ecològics i socials des de valors de transparència i beneficis per tota la societat.

Samuel Sánchez

Scientist
L'investigador Samuel Sánchez (PhD Química, UAB, 2008) és un destacat investigador de perfil internacional especialitzat en nano-robots. Lidera el grup d'investigació al Max Planck Institute for Intelligent Systems (Stuttgart, Germany) i és professor d'investigació a l'Institut de Bioenginyeria de Barcelona (IBEC). Samuel ha rebut diferents guardons i reconeixements com el del prestigiós MIT TR35 (Massachusetts Institute of Technology) “Innovator of the year under 35” en la seva edició espanyola, entre molts altres. Ha publicat més de 90 articles científics en diferents publicacions i realitza conferències de divulgació arreu del món.

Sandra Lomas

Open Government & Transparency
És responsable en l’àmbit de la comunicació i reenginyeria de processos a la Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional del Departament de Salut. El seu camp de treball és la definició i implementació de solucions de govern obert i estratègies de comunicació basades en la innovació i el treball extensiu de les TiC. Membre de la Xarxa d’Innovació Pública (XiP), organització establerta per empleats públics amb l’objectiu de contribuir a la innovació pública sobre els principis d’obertura i transparència mitjançant les TiC.

Xavier Lozano

Musician
Músic especialitzat en aeròfons tradicionals ha col.laborat amb gran varietat de músics i projectes, des de Lluís Llach a Gerard Quintana passant per la Fura dels Baus, entre moltíssims altres. Ha estat presentador del programa d’educació musical “L’Atrapa-sons” del K3. Ha col·laborat en televisió amb TV3 (No me la/les puc treure del cap, Col.leccionistes, La Marató,…) i altres (El Hormiguero, Buenafuente, ADN Max…).

Xavier Marcet

Innovation
President de Lead To Change, consultoria especialitzada en innovació estratègica amb seu a Espanya, Xile i els Estats Units. Anteriorment CEO en diferents empreses i consultor internacional especialitzat en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa. Autor del llibre “Cosas que aprendemos después” i “Innovación Pública”. Col·laborador habitual del programa Economia i Empresa de Catalunya Informació.

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer
  • Jordi Planas Manzano
    Curation
  • Laia Marín
    Marketing/Communications