YamanlarMalhunHatunHS
x = independently organized TED event

Theme: IMPACT / ETKİ

This event occurred on
November 21, 2015
1:00pm - 5:00pm EET
(UTC +2hrs)
İzmir, İzmir
Turkey

Yaptıgımız isin ne kadar büyük ya da küçük oldugu degil, olusturdugu ETKI önemlidir!
No matter how small or big what we have done, the only thing that matters is the IMPACT it creates!

Izmir'de ilk kez TEDx organizasyonu yapan lise olmanin heyecani ile yola cikan Yamanlar Malhun Hatun Liseleri, 21 Kasim 2015 Cumartesi gunu saat 13.00'de sizleri Gediz Universitesi Seyrek Kampusu'ne bekliyor.
Temanin ETKI oldugu konferansimizda sizleri ETKI'lemek istiyoruz...

Gediz Üniversitesi, Seyrek Kampüsü
Menemen
İzmir, İzmir, 35655
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Yamanlar­Malhun­Hatun­H­S events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Ercan Özgür

IDEMA Uluslararası Kalkınma Danışmanlığı Limited Şirketi Kurucusu
Ali Ercan Özgür,ulusal ve uluslararası sosyo-ekonomik kalkınma projeleri geliştiren IDEMA'nın kurucularındandır.Son dönemde oyuncu Mert Fırat ile yaptıkları İhtiyaç Haritası projesini B.M.Kalkınma Programı tarafından düzenlenen Sosyal Fayda Zirvesi'nde tanıtan Özgür,daha yalnız ama aynı zamanda daha sosyal olan yeni dünyada sosyal fayda yaratmanın gerekliliğine dikkat çekmekte.İhtiyaç Haritası farklı ihtiyaçları olan insanlarla bunları karşılamak isteyenleri aynı platformda buluşturuyor. Hayvan barınağından okul kütüphanesine kadar pek çok farklı alanda oluşturulan ihtiyaç listesi, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak sağlanıyor. Ali Ercan Özgür is the founder of IDEMA, which provides high quality services through its partners and a team of national and international experts.Lately, in the U.N. 2015 Social Good Summit, he and Mert Fırat,one of the best-known actors in Turkey, introduced Map of Needs Project which aims to meet the people in need and the ones who want to help.

Kadir DEMIRCAN

Bilim Insani - Yazar
Doç. Dr. Kadir Demircan Turgut Özal Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı baskanidir. Japonya ve Amerika'da Genetik ve Molekuler Biyoloji alaninda calismalar yapmis olan Demircan, bilim dergilerinde popüler bilim yazıları yazma, Türk Japon Dernek başkanlığı, Aile İçi Eğitim seminerleri verme, Bilim Teknik Dergisi Danışma Kurulu üyeliği, gençlere bilimi sevdirmek için Bilim Elçiliği (Bilim Söyleşileri-Science Dialogue) gorevlerini yurutmektedir. Ayrica kitaplar da yazan Kadir Demican, adli bilimler ve kriminal genetik konularini isleyen "Dedektif DNA" isimli kitabin da yazaridir. Assoc.Prof. Kadir Demircan works at Turgut Ozal University. He conducted studies in Japan and US, as well as writing articles for science magazines, leading Turkish Japanese Foundation, organizing science dialogue events for young people to encourage them about science. He is also the author of "Dedektif DNA" (Inspector DNA) which is on forensic science and criminal genetics.

Mehmet ATES

Prof. Dr.
Prof.Dr. Mehmet Ates Sifa Universitesi Rektoru olarak gorev yapmaktadir. Kalp cerrahisi alaninda bircok calismasi vardir. Kendisi zamanin hayati oldugu kalp ameliyatlarinin suresini 20 dakikaya kadar kisaltan "Ates Yontemi" ile tip literaturune gecmistir. Prof.Dr. Mehmet Ates is the rector of Sifa University. He has many studies on cardiothoracic surgery, and he contributed to the field by his Ates Technique . This technique shortens the time of Cardiothoracic operations for about 20 minutes in which a single second is vital.

Nurselen TOYGAR

Prof. Dr.
Prof.Dr.Nurselen Toygar yillarca Ege Universitesi'nde Yardimci Dekan olarak gorev yapmistir. 2010 yilinda "Mavi Kapak Kampanyasi" olarak da bilinen insanlarin attigi mavi su sisesi kapaklarini toplamayi ve ihtiyaci olanlara bu yolla tekerlekli sandalye saglamayi amaclayan bir kampanya baslatmistir. Bu kampanya hem cevreyi koruma, hem geri donusum konusunda bilinclenme ve geri donusume katki hem de engelli vatandaslarimiza tekerlekli sandalye saglamakla buyuk bir etki yaratmistir. Prof.Dr. Nurselen Toygar had worked as the Assistant Dean at the Ege University Dentistry Faculty for many years. She started a campaign in 2010 which aims to recycle blue caps of the plastic bottles that people tend to throw away in order to finance the purchase of wheelchairs for persons in need. The campaign not only contributes to the environment through collection of blue caps, but also makes new uses of blue caps by recycling companies and provide wheelchairs to the people with physical disabilities.

Sanem Deniz KURAL

Aktivist
Sanem Deniz KURAL, kadın cinayetlerini durdurmayı ve kadını şiddetten korumayı amaçlayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir temsilcilerindendir. Hem mücadele, hem müdahele diyen platformun davalara müdahale hakkının olması onu diğer platformlardan ayırır. Sanem Deniz KURAL, davalara etkisiyle birçok kararın değiştirilmesine yardımcı olan platformun en etkili aktivistlerinden biridir. Sanem Deniz KURAL is the representative of İzmir branch of WE WILL STOP FEMICIDE PLATFORM. The platform strives for stopping femicide and ensuring their protection from violence. It fights against all types women’s rights violations, starting with the violation right to life. The Platform’s requests to join criminal cases are accepted by the courts, and it has affected the verdict many times. Sanem Deniz KURAL is one of the most activists of the platform.

Organizing team

Betül
Doğan

Izmir, Turkey
Organizer

Yasemin
TOPUZ

Izmir, Turkey
Co-organizer
  • Azime Durgut
    Team member
  • Ebru Hasateş
    Team member
  • Ece Güngören
    Team member
  • Elif Aksu
    Team member
  • Esragül TUNÇKIR
    Team member
  • Hüma Erbörü
    Team member
  • İlayda Memiş
    Team member
  • Nurdan Ataç
    Team member
  • Rana Karlı
    Team member
  • Rana Yalcin
    Team member
  • Selma Hacıbeyoğlu
    Team member
  • Şerife Denizli
    Team member
  • Sevil Arnoczky
    Team member
  • Zeynep Güven
    Team member
  • Zeynep Duygu Kocakaya
    Team member