KoçUniversity
x = independently organized TED event

Theme: The Key

This event occurred on
November 7, 2015
11:00am - 6:00pm EEST
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

Temamız:
Hepimiz hayatlarımızda bir dolu problemle karşılaşıyoruz. Yaşımız, cinsiyetimiz, geçmişimiz ne olursa olsun herkesin bir hayat hikayesi ve kendine ait zorlukları var. Belki de en çok kullandığımız cümlelerden biri "Keşke sihirli bir değneğim olsa da bütün problemleri çözsem!" cümlesidir. Böyle bir değneğin olmadığının farkına varan bizler, sizler için onlarca değnek gücüne sahip bir gün yaratmak istedik ve adını anahtar koyduk. Problemler karşısında yenik düşmemiş, özgür ruhlu olan, zihnini hep açık tutan, yaratıcı ve çözümlerinde özgün olan insanları bir araya getirdik. Amacımız sihirli değnekleri olmamış insanların karşılaştıkları engelleri nasıl aştıklarını görmeniz ve bunlardan ilham almanız.
İnsanlık olarak karşılaştığımız evrensel sorunların anahtarlara en çok ihtiyaç duyduğumuz noktalar olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple farklı disiplinlerden gelen konuşmacılarımız teknoloji, eğitim, tasarım, politika, sivil toplum, eşitlik gibi konularda kilitleri nasıl fark ettiklerini ve nihayetinde anahtarları nasıl bulduklarını bizimle paylaşacaklar. Etkinliğimizdeki en büyük amacımız konuşmacılarımızı zevkle dinleyip, sorgulayıp kendi hayat amacınıza uygun ve özgün çözümler bulabilmenizdir.
7 Kasım'da TEDxKoçUniversity sahnesinde kendi anahtarlarınızı bulabilmeniz dileğiyle.

Theme Info in English:
All of us have numerous problems in our lives. Regardless of gender, age or history; we have unique life stories and obstacles we have experienced within those stories. Maybe, one of the our most used sentence is that " I wish, I had a magic wand to handle with my problems!" Unfortunately, we are not able to create such a wand but instead of this, we have decided to organize a special day that has power of dozens of wand and we have named it as 'The Key'. We gathered people who stay strong against obstacles, have free-spirited, keep their minds open and have original solutions for their obstacles. Our main purpose is that make you witness how those people overcome their struggles without any magic wand and make you inspired.
Universal problems we have met as humanity are the essential points that need keys. For this reason, speakers who belong different disciplines are going to spread their ideas about how they interpret the topics of technology, education, design, public policy, civil society and equality, ultimately, how they have found their keys. Ultimately, our biggest aim with this event is to help you to find your own authentic keys for your life goals.

Sevgi Gönül Auditorium
Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Yolu, Sarıyer
İstanbul, İstanbul, 34450
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koç­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

İki Kadın Bir Dünya

FERDA TANGÜNER İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Aynı yıl Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisansa başladı. Yüksek lisansımı yaptığım 2 sene boyunca Koç Üniversitesinde asistanlık yaptı. Mezun olduktan sonra özel bir bankada pazarlama analitiği uzmanı olarak işe başladı. Yaklaşık 5 yıldan sonra farklı bir bankaya CRM analitik müdürü olarak geçti. Burada da keyifle 1.5 yıl çalıştıktan sonra hayallerini gerçekleştirmek üzere Ağustos 2014’te istifa ederek, dünya turuna çıktı. BANU TUNÇER İstanbul Teknik Üniversitesinde ÇAP ( Çift Anadal Programı ) altında Tekstil Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği okudu. Öğrencilik yıllarımda WAT programına katılarak Alaska ve Amerika’da çalışma fırsatı buldu. Döndüğü yıl entegre bir tekstil firmasında Ar-Ge mühendisi ve proje yöneticisi olarak işe başladı. Dünya turu hayalimi gerçekleştirmeye karar verdiğim 2014 yılına kadar aynı firmada birçok pozisyonda çalıştı.

Bengi Cengiz

Boğaziçi Üniversitesi'nden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında diplomasını aldıktan sonra akademik çalışmalarına İngiltere'de Jean Monnet bursiyeri olarak devam etti. University College London'da İnsan Hakları alanında yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Türkiye'ye dönen Bengi Ruken Cengiz, halen Sabancı Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi doktora programında araştırmalarını sürdürmekte. Bengi, akademik çalışmalarının yanı sıra Türkiye'nin ilk fact-checking sitesi olan ve günlük olarak siyasetçilerin iddialarını inceleyen Doğruluk Payı'nın editörlerinden biridir.

Bülent Kaytaz

Argela şirketinin CEO'su ve kurucusu olarak, Bülent Kaytaz pazar stratejisi, teknoloji vizyonu ve bunların yönetiminden sorumludur. Yirmi beş yılı aşkın tasarım, büyüme, iş geliştirme ve başarılı liderlik tecrübesini telekomünikasyon alanına taşımaktadır. Bülent Kaytaz elektrik ve elektronik alanında lisans diplomasını İstanbul’da bulunan Marmara Üniversitesi’nden aldı. Ayrıca Belçika’daki European University’de MIS ve MBA dereceleri edindi. İş faaliyetlerinin yanında, İstanbul Marmara Üniversitesi’nde bilgisayar ve iletişim mühendisliği alanında misafir öğretim üyesi olarak hizmet verdi.

Cem Seymen

Cem Seymen’in en büyük tutkusu seyahat etmektir. Bilinmeyen coğrafyalara maceralı yolculuklar hayatında önemli bir yer kaplıyor. Gözleme dayalı denemeler yazıyor, fotoğraf çekiyor.Seymen, film ve dizi senaryoları yazarak, kahramanlar yaratmayı çok seviyor. Şu anda Para Dedektifi adlı programı sunuyor.

Erdem Dilbaz

Erdem Dilbaz 1982’de İstanbul’da dünyaya geldi. Lise de elektrik ve elektronik okuduktan sonra İstanbul Bilgi Universitesi’nden burs kazanarak, Sahne Sanatları Yönetimi bölümüne girdi. Tasarım, mimarlık, müzik, sanat ve teknoloji hakkında araştırmalar yaptı ve populer kültür hakkında yazılar yazdı. Kafa Ayarı isimli şirketi kurdu. Uzun bir süredir sibernetik bazlı sahne sanatları ve teknolojinin kişi ile etkileşimi üzerine araştırmalar yapmaktadır. Son 6 yıldır, NERDWORKING adında uluslararası bir sanat & teknoloji ağını yönetiyor. İnternet üzerinde insan hakları aktivisti ve bir korsan.

Funda Yağcı Acar

Havva Funda Acar Yağcı doçentlik unvanıyla Koç Üniversitesi Kimya bölümünde görev yapmaktadır. Lisans eğitimini 1993 yılında yüksek lisans eğitimini de 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Doktora eğitimini 1999 yılında Southern Mississippi Üniversite’sinde Polimer Bilimi ve Mühendisliği alanında tamamlamıştır. 2000-2002 yılları arasında doktora sonrası çalışmalarını GE GRC-Niskayuna yürütmüş 2002 yılından sonra ise lider bilimci olarak çalışma hayatına devam etmiştir. 2005 yılında National L‘Oreal Women in Science Reward in Materials Science ödülünü almış olup aynı yıl Marie Curie hibesinin sahibi olmuştur. KUANTAG A.Ş’nin kurucu ortağı olan Acar Yağcı 2015 yılında İşbirliği Geliştirenler kategorisinde “Teknoloji ve Ürün Geliştirme İşbirliği Projesi” ile birincilik alıp “En Başarılı Koçlular” ödülüne layık görülmüştür.

Gül İnanç

Gül İnanç, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2000 yılında Harvard Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Merkezinde misafir öğretim üyesi olarak post doktora çalışmalarını yürüttü. 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalısmaya başladı. 2002­-2004 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesindeki görevinden izinli olarak Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 2007 yılında eş zamanlı olarak Kıbrıs’ın güneyinde ve kuzeyinde ders veren ilk Türk Akademisyen oldu. 2011 yılından bu yana Singapur Nanyang Teknoloji Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Medya Okulu’nda öğretim üyesi olarak tarih ve sanat tarihi dersleri vermektedir. Son dönemde kültürel miras eğitimi, barış için tarih yazımı, kültürlerarası diyalog, çok ­dinli toplumlarda çağdaş İslam sanatının gelişimi konularında çalışmalarını yürütmektedir.

Itır Erhart

Itır Erhart Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Edebiyatı ve Felsefe okudu. Aynı üniversitede Felsefe yüksek lisans programını tamamladı ve aynı yıl Cambridge Üniversitesi'nde Felsefe öğrenimine başladı. M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden doktora derecesini aldı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya üzerine dersler veren Itır, Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşusu oluşumu olan Adım Adım’ın kurucuları arasında. Bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı 2009 yılında “Fark Yaratanlar” programına konuk oldu ve 2010 yılında Ten Outstanding Young Persons jüri özel ödülünü aldı, 2014 yılında ise Ashoka Fellow seçildi.

Oğuzhan Özcan

Oğuzhan Özcan is full professor at Koç University and specializes in interaction design. He has completed his bachelor's degree (architecture) and PhD (multimedia) at Yıldız Technical University, and his master's degree at Strathclyde University. At Yıldız Technical University, he has founded the "Communications Design" department in 1993, the "Interactive Media Design" masters programs in 2003, and the "Art and Design" doctoral program in 2004. Özcan has worked as a research professor at Sweden's Mälardalen University between 2010-2011, thereafter returning to Istanbul to assume his present position at Koç University's Department of Media and Visual Arts, and establish the Koç University Design Lab and the "Design, Technology and Society" graduate program. In 2015, with support from Arçelik A.Ş., he founded the "Koç University - Arçelik Research Center for Creative Industries" (KUAR). Currently he resumes his position as professor at Koç University and director of KUAR.

Ramazan Baş

1983 yılında sığ suya balıklama atlama sonucu C6 seviyesinde omurilik felçlisi olmuştur. “Kazalarda Doğru Müdahale ve İlkyardım” konulu seminerlerine 1999 yılında başlamış olup, bu güne kadar 250 bin kişiye eğitim vermiştir. Bu çalışma, Uluslararası Tıp Kongresi Brezilya IMSOP’ ta en iyi sunum özelliğine sahip proje olmuştur.1991 yılında ulusal yayın yapan kent gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. 1999 yılında “Ayak İzi” adlı tiyatro oyununu yazarı ve ekibin kurucusudur. Engellilerin yaşadığı olaylardan derlenerek hazırlanan oyun 6 yıl boyunca, 160 kere İstanbul, Çanakkale, Bursa, İzmir, Ankara’ da sahne almıştır. Baş aynı zamanda “Gökkuşağı Pas Rengi” adlı kitabın yazarıdır ve 2010 yılında “Hurafeleme” adlı tiyatro oyununu yazmıştır. 21 Şubat 2010 tarihinde toplumun tüm engellerinin EMPATİ yolu ile aşılabilmesi için SKY TÜRK ekranlarında haftalık yayınlanan EMPATİ TV programının TOFD adına yapımcılığını ve genel yayın yönetmenliğini yapmıştır.

Organizing team

Mustafa
Ergen

Istanbul, Turkey
Organizer

Ekin
Oz

Istanbul, Turkey
Co-organizer