PragueWomen
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 29, 2015
5:00pm - 10:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Praha, Praha 1
Czech Republic

Mottem druhého ročníku TEDxPragueWomen bylo „Momentum“, tedy okamžik, kdy nové nápady a myšlenky dostávají spád a mění se tak v činy. Právě ženy mají velký (i když často netušený) potenciál přetvářet svět kolem sebe a zdokonalovat ho. Naším letošním cílem bylo proto oslavit ženy coby hybatelky pokroku, změnit způsob, jakým Česko o ženách přemýšlí a inspirovat další – ženy i muže – aby následovali jejich příkladu!

Vodičkova 704/36
Praha, Praha 1, 110 00
Czech Republic
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Prague­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Katarzia

Katarzia, vlastním jménem Katarína Kubošiová, charakterizuje svoji tvorbu jako slovenský girl folk rap.

Dita Přikrylová

Dita Přikrylová před dvěma lety vymyslela spolu s kamarádkami neziskovou organizaci Czechitas, která pro holky pořádá bezplatné workshopy, kvalifikační kurzy, letní tábory a přednášky zaměřené na programování, tvorbu webových stránek, datové analýzy a základy grafického designu. Dita aktivně bojuje proti předsudkům ohledně uplatnění žen v IT a motivuje je, aby využívaly všech možností tohoto oboru.

Eva Le Peutrec

Eva Le Peutrec je jediným českým architektem navrhujícím mrakodrapy, které se skutečně staví! Svůj první navrhla absolventka architektury z Technické univerzity v Liberci už ve svých 29 letech. Její portfolio ale zahrnuje projekty všech velikostí a měřítek. Za největšího ekonomického boomu navrhovala stavby v Číně.

Kateřina Vacková

Kateřina studuje pátý ročník 1. lékařské fakulty UK v Praze, pracuje jako projektová manažerka, a ve volných chvílích chodí na gynekologický kroužek k Apolináři, kde se učí rodit děti. A to je jen špička pomyslného ledovce jejích aktivit. Přitom je to nedávno, co její svět obrátila vzhůru nohama diagnóza zhoubného nádoru vaječníku. Tehdy si (během pár hodin) uvědomila, na čem v životě skutečně záleží. Loni v květnu založila neziskovou organizaci Loono, aby pomohla ženám uvědomit si, že ten správný čas myslet na své zdraví je právě teď.

Lenka Bártová

Lenka Bártová je fundraiserkou neziskové organizace. Svou práci dělá s veškerým nasazením a od srdce, protože ji baví a vychází z její osobní zkušenosti. Po narození těžce postižené holčičky neváhala přijmout práci až v dalekém Thajsku a dál o Elišku vzorně pečovala.

Lilia Khousnoutdinova

Lilia se právě vrátila z expedice v Bhútánu, kde byla poznávat místní společnost a její náhled na gender a sexualitu. Nebyla to zdaleka její první výprava – pravidelně provází ženy i muže na cestách po posvátných pohanských místech spojených s ženstvím v Anglii, Francii a Asii. Kromě toho píše a vydává knihy, navrhuje šperky a organizuje předporodní kurzy. Na první pohled nesourodou směsici činností však pojí dohromady její největší vášeň – rozvíjení ženského potenciálu a pomoc ženám prožívat svět naplno ve vlastním těle.

Magdalena Zemanová

Pro živnostenský list si Magdaléna Zemanová došla ještě v den, kdy dostala maturitní vysvědčení. Do Prahy přišla před devíti lety se snem o nezávislosti, který se jí i přes nedůvěru okolí, pár osobních kotrmelců a několik obchodních neúspěchů, nakonec vyplnil. V pasáži Lucerna tak dnes můžete narazit na Magdalenin miniaturní krámek Happyfeet, ve kterém prodává… staré vinylové desky!

Radka Máchová

Radka Máchová strávila posledních třináct let v čele světově proslulé akrobatické skupiny Flying Bulls Aerobatics Team, jediné skupiny na světě, která umí létat v tak těsné formaci, že by mohlo klidně jít o jediné letadlo.

Rostya Gordon-Smith

Rostya Gordon-Smith patří mezi světovou personalistickou špičku – v roce 2001 byla jmenována jednou z 50 vrcholových HR manažerů ve světě. Není divu, v oblasti řízení a rozvoje organizací, lidí a týmů působila více než dvacet let, kromě Česka také v Kanadě, Velké Británii, Japonsku, Brazílii, Estonsku, Rusku a dalších zemích. Do Čech se ale vrátila a v roce 2006 se stala jednou z našich 20 nejvlivnějších žen. Loni se pustila do svého nejnovějšího projektu MINERVA 21, který pod heslem „Čeříme vodu“ oslovuje české ženy, které na sobě chtějí pracovat, vzdělávat se, sdílet své zkušenosti a pozitivně ovlivňovat své okolí.

Organizing team

Juraj
Jonek

Zilina, Slovakia
Organizer

Denisa
Dufková

Prague, Czech Republic
Co-organizer