KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

Theme: Velike ideje u malom gradu

This event occurred on
May 15, 2015
6:30pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

U petak 15.5.2015. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se peti po redu TEDxKoprivnicaLibrary!

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bibliobiciklisti

Ana Pavlek, Tamara Belović i Vedran Peruničić.

Marko Ferek

Diplomirao je 2003. godine na ACMT-u (danas RIT) a godinu dana kasnije osniva udrugu Buđenje (www.budenje.hr) i održava svoje prvo predavanje. U deset godina djelovanja udruge održao je više od 300 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje, vrtićima. Također je držao brojna predavanja diljem svijeta na međunarodnim konferencijama i skupovima - Hong Kong, Malta, Irska, Ljubljana, London, Liverpool, Manchester, Brisel, Toronto, Beograd, Orlando, Budimpešta.. Dugi niz godina radi s osobama s ADHD-om te surađuje u inozemstvu sa brojnim stručnjacima i nacionalnim organizacijama što mu daje široko razumijevanje danas najčešćeg poremećaja. Razne aktivnosti udruge Buđenje pa i Tjedan ADHD-a koji se održava već 7 godinu zaredom privukle su interes brojnih medija što je dovelo da danas udruga Buđenje ima najveću online zajednicu u Hrvatskoj pa i šire.

Miran Katar

Rođen sam u Koprivnici 1988. godine. Nakon završene srednje škole i prve izrađene električne gitare, uz obavezno premišljanje oko različitih fakulteta upisujem grafički dizajn. Tijekom studija, osim dizajnom, bavio sam se kiparstvom, glazbom, izradom gitara i znatiželjnim gutanjem knjiga uglavnom mističnog karaktera. Nakon završetka fakulteta odlučio sam objediniti svoju ljubav prema glazbi i kreativnom oblikovanju, tako da sam se i profesionalno počeo baviti izradom instrumenata. Svoju šansu za napretkom i radom na području koje me zanima odlučio sam ostvariti u obliku nedavnog sudjelovanja u poduzetničkoj televizijskoj emisiji. Danas se bavim onime što volim i neprekidno ganjam poglede kroz prozore u dobru budućnost.

Petar Rikić

Rođen sam krajem ’89. u Koprivnici. Odrastajući povezan s prirodom i putovanjem vrlo rano IDEJU o učenju kroz putovanje pretvaram u STUDIJ ŽIVOTA, u kojem sam prateći svoj unutarnji osjećaj ostvario više zanimljivih ekspedicija i putovanja: - 2008, s 18 godina, Put do Nordkappa - 2009, s 19 godina, Ekspedicija OKO SVIJETA - 2011/12, Ekspedicija PANAMERICANA - 2013, Ekspedicija ANDE – AMAZONA, - 2013/2014, Ekspedicija MISIJA AMAZONA U pripremi za ekspediciju PANAMERICANU 11/12, napisao sam knjigu OKO SVIJETA ’09, koja je već u prvoj godini u HR, objavljena u dva izdanja. Osim toga po izboru poznatog izdavača iz Kanade, od proljeća 2014, OKO SVIJETA ’09, kao AROUND THE WORLD, postaje prva putopisna priča iz HR na engleskom govornom području a u pripremi je i objava na španjolskom jeziku.

Sandra Vidak

Rođena sam 1983. godine u Koprivnici gdje sam pohađala gimnaziju i već od prvog razreda shvatila da je biologija moja ljubav. To je prepoznala i moja tadašnja profesorica biologije i ukazala mi na studij molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, koji sam i upisala nakon završene srednje škole. Po završetku studija i šestomjesečnog iskustva u znanstvenom laboratoriju na Medicinskom fakultetu u Rijeci shvaćam da Hrvatska na žalost pruža malene šanse za razvijanje znanstvene karijere i odlučujem upisati doktorski studij iz područja molekularne medicine na Max F. Perutz Laboratories institutu u Beču, gdje se i upoznajem sa progerijom, rijetkom genetskom bolešću koja je predmet moje doktorske disertacije. Po završetku doktorata planiram nastaviti raditi na istraživanju te iznimno teške bolesti, za što sam i dobila mjesto na prestižnom američkom institutu NIH u Washingtonu.

Tomislav Terstenjak

Rođen je i odrastao u Varaždinu, studirao u Rijeci, već pet godina radi u Koprivnici. Po diplomi profesor pedagogije i profesor povijesti, po životnom pozivu pedagog; čest predavač na stručnim skupovima različitih profila i cjeloživotni učenik. Dopredsjednik je Humanitarne udruge „Šegrtsko srce“ Obrtničke škole Koprivnica, gdje je dobio priliku i privilegij raditi s fantastičnim ljudima u različitim aktivnostima vezanima uz nju. Trenutno živi u Varaždinu. Ima više interesa i knjiga nego vremena.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer
  • Suzana Jarnjak
    Organizer
  • Matija Kovačic
    Organizer
  • Tomislav Ružić
    Organizer
  • Saša Kresojević
    Organizer
  • Dolores Vrbanić
    Organizer
  • Vesna Vrhovec
    Organizer