Youth@Sofia

x = independently organized TED event

Sofia, Bulgaria
November 20th, 2010

About this event

Confirmed Speakers

 • Велика Янкова
  Аз съм Велика Янкова от Чепеларе, Родопите. Не ме е страх от предизвикателства, а напротив обичам всяка цел, която си поставям да ме провокира по някакъв начин. Затова и обожавам да участвам в проекти и различни събития. Участвала съм в културен обмен в Турция, проекти на екологична тематика в Македония и Албания.
 • Димитър Караманчев
  Вирусен предприемач. Основател и Главен Изпълнителен Предприемач на MakeSense – иновативен технологичен стартъп. Основател и президент на Start It Smart – клуб по предприемачество. Съосновател на iCue - Интернационален Консорциум на Университетските Предприемачи. Бивш председател на студентски съвет на Факултет по Математика и Информатика на Софийски Университет. Вманиачен в промяната на света, изключителни модели, бизнес механизми и забелижителна модерна литература. Пълен хаос и приказва повече от колкото действа. Безобразно позитивен през останалото време.
 • Владимир Донков
  Едно упорито магаре, което не спира да прави нещата, в които намира истински смисъл - в конкретния живот това се изразява във фотография на изчезващи диви райони и хора, живеещи в наистина сурови условия по своите традиции. Влюбих се във фотографията на около 15 години и от тогава не спирам, работил съм различни неща за да си осигурявам възможността да снимам на смислени теми после. През гимназиалните години бях асистент в рекламна агенция, после внасях фото-техника, бях ТВ сценарист на тема камери, обикалях със стар Шавролет през 17 американски щата за да снимам портрети, ... всяко от тези неща кое от кое по-безумно отегчително, докато завъртя снежната топка и започна да снимам в Полярния Кръг сам с месеци в Природата. Когато съм вкъщи работя по организацията на следващите снимачни етапи, тренирам постоянно за да съм във форма в планината и виждам любимите си хора, те ме пазят от подивяване.
 • Йога на смеха
  Ние сме създателите на нашата реалност. Ние сме тези, които решаваме тя да бъде изпълнена със смях и радост във всеки един момент, независимо от външните обстоятелства.
 • Борис Колев
  Аз съм търсещ човек, много щастлив и целеустремен. В момента съм се превъплътил в синтез между ролите на социален предприемач и сериен такъв.
 • Маги Назер
  Казвам се Маги Назер. Порода: усмихнато същество Вдъхновява ме… всичко! Непрекъснатите срещи и запознанства с нови хора, пътуванията, книгите, разговорите, усмивките, жестовете, ведростта и оптимизма, които винаги можем да открием около себе си, ако притежаваме вътрешният заряд да ги предизвикваме, а понякога… самотата, нуждата от споделяне, желанието да те прегърнат и идеята, обединяваща всичко това, че можем да се срещаме и да помагаме на другите, помагайки и на себе си…
 • Магдалена Митева
  Хаотично скупчени атоми. Обичам Ру (съвършено подредени атоми), питки и тишината. В lumagi правя разни неща, които ще се разпаднат на атоми един ден и ще си отидат по местата (както и аз, естествено). ЛЮБОВ!!!
 • Радко Котев
  Ученик в Националната природо-математическа гимназия, 12 клас. Профилът ми е математика и информатика и обичам да се занимавам в тези две области. През свободното си време обожавам разходките из парка, а най-вече в планината. Харесва ми също да играя карти с приятели. Любимата ми игра е бридж, но когато имам възможност се забавлявам и с играта на волейбол, футбол и тенис на маса.
 • Стефан Прохоров
  Интересувам се от изкуство, история и медии. Занимавам се малко по-сериозно с поезия и театър. Започнах да пиша на 11 и от тогава не съм спирал. Имам различни награди и публикации на свои стихове, а наскоро беше изиграна и моя пиеса в рамките на "Панаир на младите" в МЛТ "Николай Бинев". Обичам да уча чужди езици, пътувайки.
 • Давид Давидов
  Дете, което следва мечтите си, развива идеите си .
 • Христо Колев
  Завършил химик бакалавър. В момента карам магистратура по медицинска химия. През пролетта спечелих националния кръг на конкурса ‘Лаборатория за слава – FameLab’.

Venue and Details

TEDxYouth@Sofia
SU " St. Kliment Ohridski"
Aula
Sofia,
Bulgaria
More about the venue »

Event Type (what is this?) Youth

This event occurred in the past.
See more TEDxYouth@Sofia events »

Organizer 90445

Milena Leneva
Sofia, Bulgaria

View Profile »

Team

Teodor Vasilev
Event Manager

Past TEDxYouth@Sofia Events

See More »