Youth@Sofia
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 20, 2010
10:00am - 7:00pm EET
(UTC +2hrs)
Sofia, 22
Bulgaria

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

SU " St. Kliment Ohridski"
Aula
Sofia, 22
Bulgaria
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Sofia events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Велика Янкова

Аз съм Велика Янкова от Чепеларе, Родопите. Не ме е страх от предизвикателства, а напротив обичам всяка цел, която си поставям да ме провокира по някакъв начин. Затова и обожавам да участвам в проекти и различни събития. Участвала съм в културен обмен в Турция, проекти на екологична тематика в Македония и Албания.

Димитър Караманчев

Вирусен предприемач. Основател и Главен Изпълнителен Предприемач на MakeSense – иновативен технологичен стартъп. Основател и президент на Start It Smart – клуб по предприемачество. Съосновател на iCue - Интернационален Консорциум на Университетските Предприемачи. Бивш председател на студентски съвет на Факултет по Математика и Информатика на Софийски Университет. Вманиачен в промяната на света, изключителни модели, бизнес механизми и забелижителна модерна литература. Пълен хаос и приказва повече от колкото действа. Безобразно позитивен през останалото време.

Владимир Донков

Едно упорито магаре, което не спира да прави нещата, в които намира истински смисъл - в конкретния живот това се изразява във фотография на изчезващи диви райони и хора, живеещи в наистина сурови условия по своите традиции. Влюбих се във фотографията на около 15 години и от тогава не спирам, работил съм различни неща за да си осигурявам възможността да снимам на смислени теми после. През гимназиалните години бях асистент в рекламна агенция, после внасях фото-техника, бях ТВ сценарист на тема камери, обикалях със стар Шавролет през 17 американски щата за да снимам портрети, ... всяко от тези неща кое от кое по-безумно отегчително, докато завъртя снежната топка и започна да снимам в Полярния Кръг сам с месеци в Природата. Когато съм вкъщи работя по организацията на следващите снимачни етапи, тренирам постоянно за да съм във форма в планината и виждам любимите си хора, те ме пазят от подивяване.

Йога на смеха

Ние сме създателите на нашата реалност. Ние сме тези, които решаваме тя да бъде изпълнена със смях и радост във всеки един момент, независимо от външните обстоятелства.

Борис Колев

Аз съм търсещ човек, много щастлив и целеустремен. В момента съм се превъплътил в синтез между ролите на социален предприемач и сериен такъв.

Маги Назер

Казвам се Маги Назер. Порода: усмихнато същество Вдъхновява ме… всичко! Непрекъснатите срещи и запознанства с нови хора, пътуванията, книгите, разговорите, усмивките, жестовете, ведростта и оптимизма, които винаги можем да открием около себе си, ако притежаваме вътрешният заряд да ги предизвикваме, а понякога… самотата, нуждата от споделяне, желанието да те прегърнат и идеята, обединяваща всичко това, че можем да се срещаме и да помагаме на другите, помагайки и на себе си…

Магдалена Митева

Хаотично скупчени атоми. Обичам Ру (съвършено подредени атоми), питки и тишината. В lumagi правя разни неща, които ще се разпаднат на атоми един ден и ще си отидат по местата (както и аз, естествено). ЛЮБОВ!!!

Радко Котев

Ученик в Националната природо-математическа гимназия, 12 клас. Профилът ми е математика и информатика и обичам да се занимавам в тези две области. През свободното си време обожавам разходките из парка, а най-вече в планината. Харесва ми също да играя карти с приятели. Любимата ми игра е бридж, но когато имам възможност се забавлявам и с играта на волейбол, футбол и тенис на маса.

Стефан Прохоров

Интересувам се от изкуство, история и медии. Занимавам се малко по-сериозно с поезия и театър. Започнах да пиша на 11 и от тогава не съм спирал. Имам различни награди и публикации на свои стихове, а наскоро беше изиграна и моя пиеса в рамките на "Панаир на младите" в МЛТ "Николай Бинев". Обичам да уча чужди езици, пътувайки.

Давид Давидов

Дете, което следва мечтите си, развива идеите си .

Христо Колев

Завършил химик бакалавър. В момента карам магистратура по медицинска химия. През пролетта спечелих националния кръг на конкурса ‘Лаборатория за слава – FameLab’.

Organizing team

Milena
Leneva

Sofia, Bulgaria
Organizer
  • Teodor Vasilev
    Event Manager