Lleida
x = independently organized TED event

Theme: Limits?

This event occurred on
November 12, 2015
4:00pm - 11:00pm CET
(UTC +1hr)
Lleida, Lleida (ca)
Spain

Limits?

Una pregunta de resposta oberta perquè cadascú té una experiència diferent.

Tothom té límits però… on són? Els coneixem?

Sabem que els límits existeixen però no sabem on són exactament. Intuïm la seva existència i ens provoquen pànic. Cal trobar-los? Cal traspassar-los?

Si els traspassem, vol dir que no existeixen o simplement que els hem canviat?

Et convidem a descobrir límits. A explorar límits. Cercarem els nostres límits personals, col•lectius, socials i esportius reals o irreals, i descobrirem els límits de l’univers, de la cultura, de la humanitat.

A TEdxLleida t’acompanyarem a explorar els teus propis límits a partir de les idees i les experiències dels nostres Oradors.

Ens vols acompanyar en aquesta recerca?

Centre de Cultures i Cooperació transfronterera
Carrer Jaume II, 67
Lleida, Lleida (ca), 25002
Spain
See more ­T­E­Dx­Lleida events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Belena Gaynor

Comunication and Youtuber
Belén Pueyo Vera és el nom veritable d’aquesta jove youtuber i futura publicista. En l’actualitat estudia l’últim curs del Grau en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Barcelona, i ja compta amb experiència treballant en l’àmbit de les noves formes de comunicació digital en diferents empreses. Compagina els seus projectes professionals amb un hobby que s’ha convertit en una de les parts més importants de la seva vida: un canal de YouTube que condueix sota el pseudònim de Belena Gaynor i que té més de 21.000 subscriptors. En els seus vídeos parla de qualsevol assumpte de la vida i la diversió és l’ingredient que mai hi falta! La Belena Gaynor és una autèntica millennial amb ganes de lluitar per un futur en el món de la comunicació que s’adapti als canvis constants de la societat.

Berta Puigdemasa

Harpist
Berta Puigdemasa és una arpista atípica. Aquesta jove artista de formació clàssica (ha estudiat al Conservatori de Barcelona, al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i altres conservatoris i escoles internacionals de renom) fon en els seus espectacles i recitals la música amb altres llenguatges artístics com la poesia, la dansa, les arts visuals, el teatre o la pintura en una recerca constant de la innovació sonora, artística i cultural. Però no solament és concertista, sinó que també ha estat professora de conservatori, organitza tallers de música a centres educatius, centres penitenciaris, escoles de música, ect. i apropa la màgia de l’arpa a les actuacions en espais públics amb el projecte La Música és de tots i totes! Una vegada a l’any organitza i dirigeix el Curs Internacional d’Arpa Horta de Lleida que reuneix arpistes d’arreu del món.

Carolina Barlés

student
Carolina Barlés té 14 anys i actualment estudia 4t d’ESO a l’Institut Samuel Gili i Gaya. Tot i que farà el batxillerat humanístic, encara no sap què vol ser de gran. Potser psicòloga o química… Té temps per decidir-ho. Li agrada la música i tocar el piano. Malgrat la seva joventut, la Carolina té clar algunes coses: El que més valoro en una persona és la confiança.

Daniel Gabarró

Coach, Lecturer, Author & Speaker
Daniel Gabarró i Berbegal té una intensa trajectòria professional; és empresari, escriptor, conferenciant, formador, diplomat en direcció i organització d’empreses, mestre, psicopedagog, llicenciat en humanitats, diplomat en direcció, expert en PNL i exprofessor de la Universitat Ramon Llull i de la Universitat de Lleida. El seu ofici és inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions. Davant les diferents definicions amb què l’anomenen -sherpa, assessor, filòsof pràctic, etc.- ell afirma: camino al costat de les persones a les que ajudo. Imparteix formacions per a empreses, organitzacions i administracions diposades a adaptar-se al nou paradigma, fa cursos per a persones interessades en el seu creixement personal i despertar espiritual, ha publicat material de temàtiques diverses i col•labora en diferents mitjans de comunicació. Per a més informació podeu visitar la seva pàgina web: http://danielgabarro.cat/

David Pradas

Musician
David Pradas, fill de Castellserà, és enginyer i músic. Totes dues formacions les seguí paral•lelament i van culminar a Manresa on, mentre acabava Enginyeria a la Universitat Politècnica, estudiava harmonia, composició i orquestració amb Manel Camp i Llibert Fortuny, entre d’altres professors. Prèviament va rebre formació clàssica al Conservatori del Liceu i al de Cervera. D’aquella època són els seus dos primers discs: L’altra part (1999) i Zodíac (2000) per a piano sol. Després de realitzar un postgrau en Composició musical i tecnologies contemporànies va compondre el ballet Sémele de dos actes i per a tecnologia 5.1. Al setembre de 2014 estrenà la seva obra més ambiciosa: Insectum. Al David li agrada explicar l’experiment del pioner de la música electroacústica, John Cage, obsessionat per la recerca del silenci, i concloure:

Francesc Gahete-Santiago

Medical Doctor
Francesc Gahete-Santiago és diplomat en Infermeria, neurocientífic i humanista. Les seves àrees d’investigació i divulgació sempre han estat lligades al camp sanitari, on destaca la seva tasca com a ajudant en projectes d’investigació i d’assistència en la Neurologia Pediàtrica i, sobretot, en el desenvolupament cerebral i l’estimulació del sistema nerviós en les diferents etapes del creixement. És el coresponsable de la formació de nous perfusionistes que dur a terme la Universitat de Barcelona mitjançant el màster en Perfusió i Oxigenació Extracorpòria. També és el codirector del Grup de Simulació en Circulació Extracorpòria. El Sistema Nerviós és un món meravellós.

Glòria Pallé

Lecturer and Lawyer
Glòria Pallé és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Té un postgrau en Fiscalitat i Comptabilitat de la Universitat de Lleida. Ha cursat diferents cursos a ESADE: Desenvolupament d’activitats directives, Coaching per a directius, etc. A més, la Glòria és una gran esportista. Ha sigut campiona d’Espanya d’atletisme de 800 i 1500 m diversos anys, i té dues medalles de bronze; una aconseguida als Jocs Iberoamericans de 1983 i l’altra als Jocs del Mediterrani del mateix any. Ha estat diputada del Parlament de Catalunya i directora general d’Esport de la Generalitat de Catalunya. Actualment es dedica a l’advocacia i a la docència. És professora del màster de Direcció i Lideratge de la Universitat de Lleida i membre de INGENIOExperts. Conferenciant habitual en universitats i escoles de negoci.

Kike Herrero

Scientist
Kike Herrero és llicenciat en Física i té un màster en astrofísica per la Universitat de Barcelona. Recentment s’ha doctorat en Física a la mateixa universitat, essent investigador a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya. La seva recerca es centra en els exoplanetes i l’astrofísica estel•lar, en particular estudia algunes propietats de les estrelles de baixa massa i treballa en projectes de cerca de planetes similars a la Terra entorn a aquestes. En aquest camp ha publicat diversos treballs en revistes internacionals. El que més li agrada és la divulgació i l’astronomia educativa. Per això participa en diversos programes educatius per a la difusió i la divulgació de l’astronomia, especialment com a responsable de l’empresa Celístia Pirineus.

Luisa F. Cabeza

Scientist
Luisa F. Cabeza és Catedràtica d’universitat laboral del departament d’Informàtica i Enginyeria Industrial de l’Escola Politècnica Superior. Cap del grup de recerca GREA Innovació Concurrent, grup consolidat SGR i centre TECNIO. És autora de més de 100 publicacions i protagonista activa en diversos fòrums internacionals. Els seus interessos de recerca se centren en l’eficiència energètica i els sistemes renovables. Té el premi Narcís Monturiol (edició 2012) per al reconeixement d’aquelles persones i entitats que han contribuït significativament en el progrés de la ciència i la tecnologia de Catalunya. També ha obtingut el reconeixement com a investigador ICREA Acadèmia (convocatòria 2012). És una apassionada de la recerca i la innovació. Com va explicar en una entrevista:

Sara Sampedro

Ingenio School Director / Lecturer
Sara Sampedro, General Manager, Doctor in Education, Graduated in Business Management and PDG ESADE, is an expert consultant and researcher of Business and Personal Leadership and Strategy. Oriented to the pedagogy of Leadership as a management model to success. She continuously investigates patterns, models and strategic competences of contemporary leaders which can be learnt and strengthened. She has 20 years of experience in the economic and financial business direction both public and private and more than 15 years of experience in the field of economic promotion. Founder and director of INGENIO, Leadership School. Usual lecturer in Universities and Business Schools, international speaker, member of the consultant platforms, speakers and researchers in the field of business and education PENSUM and INGENIOExperts.

Sílvia Senyé

Athlet
Sílvia Senyé va estudiar Relacions Laborals a la Universitat de Lleida, i té el títol Superior d’Asssegurances del Col.legi d’Assegurances de Lleida. Al 2006 li van diagnosticar una artritis reumatoide en un grau sever. A causa de l’agressivitat de la malaltia, la van haver d’operar dels peus als pocs mesos. Al 2010 li van donar una minusvalidesa del 33%. Aleshores, la Sílvia va voler superar l’obstacle que suposa l’artritis i, a la vegada, aprendre a conviure amb ella. El primer repte va ser tornar a treballar i després van començar els reptes esportius. Al 2011 va fer la seva primera cursa de 7 km i des de llavors ja porta 35 curses. El darrer any ha fet 4 curses de 54 km i l’última de 85 km. En totes ha creuat la línia de meta en el temps que es demana. Tot això ho ha aconseguit amb força de voluntat i treballant la confiança perquè: Sóc una gran apassionada de la muntanya i la natura. I aquesta passió m’ajuda a superar-me.

Organizing team

Pau
Samo Guerra

Barcelona, Spain
Organizer
  • Ester Barqué
    Communication Manager
  • Ricard Pons
    Co-organizer & Curator
  • Roger Bosch
    Public Relationship Manager
  • Carme Salla
    Partner Relationship Management
  • Víctor Masip
    Art & Vídeo Director
  • Neus Salla
    Voluntair Coordination & Curator