Youth@KAEHiel
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 30, 2015
Schaarbeek
Belgium

Het GO! Atheneum Emanuel Hiel nodigt u graag uit voor haar experten-lezing: Laat je inspireren, kies voor de toekomst!, die doorgaat op 30 april 2015. Een event waarmee wij leerlingen, ouders, leerkrachten, … wensen te informeren over ontwikkelingen en uitdagingen in een aantal maatschappelijk belangrijke domeinen. Tevens zien we het als een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en zo geïnspireerd te raken door de persoonlijke ervaringen en verhalen.

GO! Atheneum Emanuel Hiel
Charles Gilisquetlaan, 34
Schaarbeek, 1030
Belgium
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­K­A­E­Hiel events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Thibault Verhoeven

Th. Verhoeven UGent – Neemt de technologie het over van ons brein? Thibault Verhoeven is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en doctoreert aan zowel het Universitair Ziekenhuis als de faculteit ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Hij onderzoekt de toepassing van artificiële intelligentie als oplossing voor problemen uit de medische wereld.

Hanne Bosselaers

H. Bosselaers VUB – Artsen doen zoveel meer dan genezen Hanne Bosselaers is sinds 2010 huisarts bij Geneeskunde voor het Volk in Molenbeek. Vroeger werkte ze als Arts Zonder Grenzen in Mali. Ze geeft hiermee conrete invulling aan haar strijd voor het recht op gezondheid voor iedereen, hier en elders in de wereld. In 2013 werkte ze voor 4 maanden in Gaza, Palestina, in de kliniek waarmee haar huisartsenpraktijk verbroederd is.

Toon Vanheukelom

T. Vanheukelom KUL – Een verloren generatie? Kristien Vanmerhaeghe, studeerde architectuur aan Sint Lucas Gent en richtte, na enkele jaren ervaring op te toen in Rotterdam, een architectenbureau op samen met 2 vriendinnen: BUROBILL, een Brussels bureau, bouwend aan de stad van morgen. Hiernaast is ze docent aan de KUL – campus Sint Lucas Brussel – waar ze tracht jonge studenten klaar te maken voor de wereld van de architectuur.

Lieven Standaert

L. Standaert Fablab Brussels – Hands-on ingenieurs Lieven Standaert coördineert Fablab Brussels vanuit de opleiding industrieel ingenieur INDI van de Vrije Universiteit Brussel. De mission statement van het Fablab is om ingenieurs op te leiden die goed zijn met hun hoofd èn hun handen, in een land waar we een traditie hebben van erg theoretische ingenieursopleidingen.

Marie De Somer

Marie De Somer, studeerde Europese geschiedenis en Europese politieke wetenschappen aan de KU Leuven en in Londen. Ze onderzoekt in welke mate, en op welke manier, mensenrechten al dan niet een plaats krijgen binnen het Europese migratiebeleid.

Pieter Mestdagh

Pieter Mestdagh is bioloog van opleiding, en heeft vele jaren als projectleider voor het Vlaams Gewest gewerkt. Op zoek naar een meer educatieve job, kwam hij, een beetje onverwacht, bij de ruimtevaart terecht. Hij werkt nu voor ESERO.

Kris Vanmerhaeghe

Kris Vanmerhaeghe studeerde architectuur aan Sint Lucas Gent. Ze richtte, na enkele jaren ervaring op te toen in Rotterdam, een architectenbureau op samen met 2 vriendinnen. Met BUROBILL bouwt ze aan de stad van morgen. Verder doceert ze ook aan de KUL – campus Sint Lucas Brussel – waar ze tracht jonge studenten klaar te maken voor de wereld van de architectuur.

Steve Thielemans

Steve Thielemans is documentairemaker en docent aan het RITS, de ‘School of Arts’, verbonden aan Erasmushogechool. Na zijn studie Germaanse Taal-en Letterkunde aan de VUB, was zijn honger om documentaires te maken alleen maar groter geworden. Hij heeft dan ook film gestudeerd aan het Rits in Brussel. Daar won hij met zijn eindproject (dat hier trouwens gedeeltelijk op school is gedraaid) de eerste prijs op het documentaire festival te Leuven.

Organizing team

linde
moriau

Organizer
  • Linde Moriau
    Coördination
  • Piet Van de Velde
    communication
  • Mira Theunissen
    Organisation
  • Julie Robinet
    Organisation
  • Miek Thielemans
    Organisation
  • Jan Busselen
    Technical Support
  • Belinda Daemen
    Communication, PR, logistics