KılıçaslanHighSchool
x = independently organized TED event

Theme: Hayallerini Yakala

This event occurred on
April 11, 2015
Kayseri, Kayseri
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Aliye Boydak Koleji Konferans Salonu
Erenköy Mah. Erenköy Cad. No:6 Melikgazi/Kayseri
Kayseri, Kayseri, 38050
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Kılıçaslan­High­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Gökhan Dönmez

Gökhan Dönmez, 1987 İstanbul doğumludur. Lisansını makine mühendisliği üzerine Kırıkkale Üniversitesi’nde bitirdi. Yüksek lisansı burslu olarak TÜV Rheinland Akademie’de tamamladı ve Almanya’da çalışmaya başladı. Türkiye’ye 2013’de döndü ve Atlas Copco firmasında çalışmaya başladı. 1 yıldır lisanslı bisikletçi olan Gökhan Dönmez, aynı zamanda 4 aydır makam şöförü adayıdır. Engelsiz Pedal, 2011 Nisan ayından bu yana, engelli dernekleriyle iletişime geçerek belirledikleri, tek başına hareket edecek durumda olmayan çocukların makam şoförlüğünü yapmaktadır.

Melih Arat

Melih Arat, İstanbul Üniversitesi’nde Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirmiştir. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı doktorası yapmış ve aynı üniversitede MBA’ini bitirmiştir. New York Üniversitesi’nin Girişimcilik ve Yönetim Sertifika Programı’nı birincilikle tamamlamıştır. MIT’de Kurumsal Strateji programına katılmıştır. Ayrıca Harvard Üniversitesinde dört ay liderlik ve psikoloji eğitimi almıştır. Melih Arat Türkiye’nin önde gelen gazete ve dergilerine makale ve köşe yazısı yazmıştır. London School of Economics, New York Public Library gibi saygın eğitim kurumlarının çatısı altında İngilizce seminerler vermiştir. Kendisi Sıra Dışı Yaşam Becerileri, MBA21, Girişimcilik Okulu, Yeni Hayat, Çocuklar için Bilim programlarının sunuculuğunu yapmıştır. 2014-2015 döneminde ayrıca Kanada’da Wilfrid Laurier Üniversitesi’nde Visiting Scholar olarak bulunmaktadır. Melih Arat, Sıra Dışı Yaşam Becerileri isimli kitabının yanı sıra 11 kitaba imza atmıştır.

Murat Günenç

Murat Günenç Dokuz Eylül Lisesi İngilizce İşletme mezunudur. Üniversite de AIESEC başkanlığı yapmıştır. Kendisi ‘Girişimci geliştirme’ üzerine proje tasarlamıştır ve projede KOSGEB ve BM’ye götürerek fon alma başarısını göstermiştir. AIESEC’te profesyonel çalışıp Danimarka’ya gitmiştir. IBM’den kabul alan Murat Günenç, Londra’da CFO danışmanı olarak işe başladı. 10 yıl IBM’de çalışan Murat Günenç Oracle’da iş tecrübesi edinmiş sonrasında tekrar IBM’ye dönmüştür. Liverpool FC, Lebron James, Arsenal, Azerbaycan Spor Bakanlığı, Monaco Spor Kulübü, UEFA, Fransız Futbol Federasyonu gibi kurumlara hizmet veren CI Sports Global adlı şirketi kurdu. İngiltere’de üç boyutlu hologram teknolojisini üreten MUSION şirketinin ortaklarındandır. Al Gore, Madonna ve PSY’ın kullandığı hologram teknolojisini Türkiye’ye getirmiştir.

Nur Erdem Özeren

Nur Erdem Özeren Tekirdağ Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanlığı ve Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ile Mezun – Öğrenci İlişkileri Komisyon başkanıdır. Bir yandan İstanbul Üniversitesi’nde İletişim Doktorası’na devam ederken, çeşitli üniversitelerde derslere konuşmacı olarak konuk olup alanlarıyla ilgili seminerler veriyor. İndus Danışmanlık’ta danışman olarak ulusal firmalara satış, pazarlama, marka, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve İletişim başlıkları altında çeşitli eğitimler veriyor. 19 Mayıs 2009 tarihinde açılışı yapılan Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği’nin kurucu ekibinin içinde yer alan Nur Erdem ÖZEREN; yapılan ilk Olağan Genel Kurul’da başkan seçilerek çalışma arkadaşları ile birlikte Tekirdağ’a hizmet etmeye başladı. Mayıs 2009’da kurumsal hayata veda eden Nur Erdem ÖZEREN, 20 Mayıs 2009’da da, 28 yaşında kendi şirketini kurdu. Kendisi bugün YOUcademy ve C.E.O. Türkiye adlı iki ayrı şirketin sahibidir.

Prof. Dr. Yusuf Özkul

Doktorasını Gazi Üniversitesi, yüksek lisansını Erciyes Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda bitiren Yusuf Özkul; Erciyes Üniversitesi Gen-Kök Kök Hücre Merkezi’nin, Avrupa’nın en büyük genetik araştırma merkezi, müdürüdür. Kendisi Genomiks, Kanser Genetiği, Tıbbi genetik gibi alanlarda araştırmalar yapmaktadır. Prof. Dr. Yusuf Özkul genom projesi hakkında liderlik için Japonya’ya gitmiştir. Japon genetik bilimcileri Prof. Dr. Yusuf Özkul tarafından ilham alarak kendi genetik araştırma merkezlerini kurmaya başlamışlardır.

Organizing team

Cemal
Gülden

Istanbul, Turkey
Organizer
  • Durmuş Emre Şigan
    Technical Staff
  • Orhun Batuhan
    Social Media
  • Seyit Tümtürk
    Finance
  • Burak Baş
    Human Resources