Reset
x = independently organized TED event

Theme: Ideas into Action

This event occurred on
April 17, 2015
2:30pm - 7:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

Ideas into Action

TIM Show Center
Buyukdere Cad, Derbent Mevkii
Istanbul, İstanbul, 34457
Turkey
See more ­T­E­Dx­Reset events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayyuka

Özgür Yılmaz, Altan Sebüktekin, Alican Tezer ve Ahmet Kul’un bir araya gelmesi ile Ayyuka Eskişehir’de kuruldu. Kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri 2007’de Voltaj Müzik etiketi ile çıktı ve grup birçok kulüp ve festivalde sahne aldı. Başta İstanbul olmak üzere, Berlin, Lyon, Sao Paulo gibi şehirlerin yanı sıra Jonathan Richman, R.E.M, Sonic Youth gibi grupların konserlerinin de açılışını yaptılar. Ayyuka was founded in the year 2001.They’ve started to make their own music which was mostly improvisation and influenced by a lot of different styles. Some time later the band had it's name naturally which Is AYYUKA that has two meanings: ''to the highest part of the sky' and 'an idiom to tell that a secret has been revealed'" . After university years they moved to Istanbul and started to perform their music at some live venues.

Barış İçin Müzik / Music for Peace Foundation

Gaye Su Akyol

Light in Babylon

Grubun çekirdek üçlüsü haline gelen müzisyenler 2010 yılında İstanbul sokaklarında karşılaştılar. Sözleri Michal Elia Kamal yazıyor, düzenleme ve kompozisyonu Metehan Çiftçi (santur) ve Julien Demarque (gitar) dahil olmak üzere grup yapıyor. Grup, kalbinde taşıdığı tüm sevgiyi müzikleri ile sunarak, her insanın çeşitlilik, özgürlük, barış ve ışık dolu bir dünya vizyonunu takip etmesi dileğiyle, bireysel düzeyde şifaya ilham vermek istiyor. Group is the fusion of different ethnicities and cultures, the singer is Israeli from Iranian origin, the santur player is Turkish the guitarist is French. The strength and openness of their youth and the various musical influences they have, they intuitively created a original colourful blend of their inner voices with flavours that would carry the imagination on a travel trough the Middle east and beyond.

Pınar & Viola

Pınar Demirdağ ve Viola Renate tarafindan kurulan Pınar&Viola bugünün görselleri için modayı belirleyen son teknoloji ve modern imajlar hazırlayan Avrupai bir ofistir. Sosyal olarak ilintili kavramsal içeriği için zamana meydan okuyan, özel ve son derece estetik görsel anlatılar yaratmaktadırlar. İstanbul ve Amsterdam'dan gelen ve şu anda Paris'te yaşayan eklektik bir ikili olarak hızla değişen trendleri işleriyle yaşayıp, yansıtıp ve aynı zamanda başlatmaktadırlar. Pınar&Viola, founded by Pınar Demirdağ and Viola Renate, is a European office making cutting-edge contemporary images which set the fashion of today's visuals. They create custom-tailored highly aesthetic visual narratives that are timeless for their socially relevant conceptual content. As an eclectic young duo, coming from Istanbul and Amsterdam, currently living in Paris, they live, reflect and initiate fast changing trends in their practice.

Wingmen

Wingmen, İstanbul'da yaşayan ve dört farklı ülkeden dört müzisyeni barındıran benzeri olmayan bir gruptur ve bas gitarist Aaron Abrook (İngiltere), davulcu Erdem Eroğlu (Türkiye), gitarist Marat Zagidullin (Tataristan) ve vokallerde Rod McKee'den (İrlanda) oluşmaktadır. Grup 2013'te 'Look at You' isimli çıkış albümlerini kendilerine özgü rock'n roll yorumlarını katarak müzik dünyasına sundu. Wingmen, İstanbul'un her iki yakasında çeşitli sahnelerde performanslarına devam etmekte. Wingmen are a unique band based in Istanbul comprising four musicians from four different countries. Bassist Aaron Abrook (Engand), drummer Erdem Eroğlu (Turkey), guitarist Nate Facker. (USA), and vocals and guitar Rod McKee (Ireland), came together to create their own brand of uplifting rock n’ roll, which culminated into their 2013 debut album, ’Look at You’. Wingmen, can be caught performing live in various venues on both sides of Istanbul.

Alexandre Gonçalves

Alexandre Gonçalves, bilgisayar bilimleri ve gazeteciliğe duyduğu tutku ile araştırmacıya dönüşen muhabir oldu. MIT’te olduğu dönemde medya ekosistemleri ile dijital aktivizm arasında değişen konuların bilişimsel analizinden yola çıkarak göçmen haklarını teşvik etmeyi amaçlayan konular üzerine çalıştı. Alexandre, Brezilya’da ana akım medya yayınlarında bioteknoloji ve bilim politikaları hakkında haberler yapmıştır. Bir muhabir olmadan önce, sayısız yazılım şirketleri için bilgi mimarı olarak çalışmıştır. With a driving passion for both Computer Science and Journalism, Alexandre Gonçalves is a reporter¬turned¬researcher. At MIT, he worked on issues ranging from computational analysis of media ecosystems to digital activism aimed at promoting immigrant rights Before becoming a reporter, he worked as an information architect for numerous software companies.

Ali Denizci

Boğaz’da bir yalıda doğdu. Militanlıktan, işadamlığına, sonra da alkolik sokak serserisiliğine geçiş yaptı. Madde bağımlılığını bırakıp yoksul, varoş semti olan Balat’ta ‘Derviş Baba Deliler, Abdallar, Meczuplar ve Aşıklar Kahvehânesi’ni kurdu. Mahallenin yardıma ihtiyacı olan delileri ve evsizleri ile başladığı yardımları sonra kapsamlı oldu. Yaşam felsefesi basit; ‘Görüyorsan, duyuyorsan; sorumlusun!’ Born to a wealthy family. Became a militant of an anarchist group then a business man and later as a homeless alcoholic. Gave up alcohol, drugs, opened the “Dervish Father Madmen, Crazies and Lovers Cafe” in Balat the poorest county of İstanbul. Started helping the mentally ill and the homeless in the neighborhood, then extended the efforts. His philosophy of life is “If you see it, if you hear it, you are responsible”

Ali Üstündağ

Ali Üstündağ is the curator of TEDxReset. / Ali Üstündağ TEDxReset'in küratörüdür.

Alp Köksal

Uluslararası deneyimini, akademik geçmişini, yeni teknolojilere olan ilgisini ve toplumsal fayda ideallerini kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Khan Academy’de bir araya getiren Alp Köksal; dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu olarak tanınan ABD merkezli organizasyonun ilk uluslararası iştiraki olan Khan Academy Türkçe’nin direktörlüğünü yürütüyor. Alp Köksal Alp is the the Turkish Director of non-profit organization Khan Academy who puts his international experience, academic background, interest in new technologies and social impact ideals into good use with his work.

Anıl Kangal

Anıl Kangal, 1986 yılında Ankara’da doğdu. Yurtiçi ve yurt dışında eğitimini tamalayıp çeşitli uluslararası projelerde çalıştı. 26 yaşındayken işinden istifa etti. Yeni Delhi, Hindistan’a tek yön bir uçak bileti alıp 533 günde 29 ülke ve yüzlerce şehir gezdi. Şimdi Gaziantep’te yaşıyor ve uluslararası bir insani yardım kuruluşunda kamp dışında yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik bir programın yöneticiliğini yapıyor. Anıl Kangal was born in Ankara in 1986. After completing her studies locally and abroad, she worked on several international projects. She quit her job and bought a one-way ticket to New Delhi, India when she was 26 years old. In 533 days, Anıl has visited 29 countries and hundreds of cities. Currently Anıl is living in Gaziantep and managing a program for an international humanitarian organization focusing on the urban based Syrian refugees.

Bager Akbay

Bager Akbay 1991 yılında Atatürk Fen Lisesi'nde, yüksek matematik ve programlama ile dolu üç yılın ardından kazandığı eğitim bursu sayesinde bir sene Tokyo’da okudu. İstanbul’a döndükten sonra İTÜ Matematik Mühendisliği’ne girdi. Tiyatro deneyiminin verdiği güç ile okulu bırakıp tasarım okumak için, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçti. Programlama ile tasarımın ilişkisini keşfettiği bu yıllarda sektöre atıldı ve birçok ajans için etkileşimli içerikler üretmeye başladı Born in 1976 in Istanbul, studied Visual Communication Design at Yildiz Technical University and Interface Cultures at Linz University of Arts. Bager was an actor and a puppeteer in Dark Theatre, Istanbul, has been worked as a lecturer for 10 years in his field, and eager to live his life between art and science as an experimentalist. Bager Akbay is currently teaching Interactive Media at different universities, coaching creative companies in design field and working on his art projects in a shared atelie called iskele47.

Benjamin Dix

Profesyonel bir fotoğrafçı olan Benjamin Dix, Birleşmiş Milletler’de iletişim müdürlüğü yapmış ve 12 yıldır Asya ve Afrika’da farklı sivil toplum kuruluşları için çalışmıştır. 2012’de Benjamin Dix küresel çatışma, insanlık ve göç konularını geniş bir kitleye anlatmak için etkileşimli multimedya ve geleneksel sanat formlarını kullanmayı amaçlayan, kâr amacı gütmeyen PositiveNegatives’i kurdu – www.positivenegatives.org Benjamin Dix is a professional photographer and has worked as a Communications Manager for the United Nations and various international NGOs across Asia and Africa for the past 12 years. In 2012 Benjamin founded the non-profit, PositiveNegatives, to use interactive multimedia and traditional forms of art to represent global conflict, humanitarian and migration issues to a wide and diverse audience – www.positivenegatives.org

Can Yalman

Can Yalman, Parsons School of Design Mobilya ve Ürün Tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra Arçelik Endüstriyel Tasarım ekibinde yedi sene kıdemli tasarımcı olarak görev almıştır. Pek çok ödülü olan Can Yalman, 2002 yılında Can Yalman Design tasarım stüdyosunu kurarak ekibiyle kavram oluşturmadan, ürün geliştirme ve üretim mühendisliğine kadar farklı tasarım hizmetleri vermektedir. After graduating from Parsons School of Design NY with a Bachelor of Fine Arts in Product and Furniture Design, Can Yalman returned to Turkey and worked as a chief designer at Arçelik. In 2002 he started his own design studio, Can Yalman Design where he and his team provide design services from concept creation to product development and manufacturing services. He is awarded man times.

Cem Şen

Cem Şen yaklaşık 30 yıldır doğu öğretileri ve uygulamaları konusunda eğitim almakta ve 20 yıldır T’ai Chi Ch’uan, Taocu Yoga, Chan, Meditasyon, Nefes Teknikleri gibi farklı konularda eğitim vermektedir. Zen/Chan, Taoizm, Budizm ve Şamanizm öğretilerinin önemli ustalarının öğrenciliğini yapan Cem Şen, halen dünyanın farklı bölgelerindeki ustalarla çalışmalarını sürdürmektedir. Cem Şen has been a student of eastern teachings and pratices for about 30 years and has been teaching various topics like T'ai Chi Ch'uan, Taoist Yoga, Chen, Meditation, Breathing Techniques himself for the past 20 years. He still continues to work with infuential masters of Zen/Chan, Taoism, Buddhism and Shamanism in different parts of the world.

Damian Radcliffe

Damian Radcliffe deneyimli bir dijital analist, danışman, gazeteci ve araştırmacıdır. Son yirmi seneden beri de üst ve orta düzey editör, araştırma ve politika pozisyonlarında bulunmuştur. BBC ve CBS İnteraktif gibi bir çok büyük medya organına düzenli olarak katkılarda bulunmaktadır. Damian Radcliffe’in yazıları ve araştırma çalışmaları, insanların sosyal medya kullanım alışkanlıkları ve yerel medyadaki trendler, teknoloji ve gazetecilikteki yenilikler üzerine odaklanır. Damian Radcliffe is an experienced digital analyst, consultant, journalist and researcher who has worked in senior and mid-level editorial, research and policy positions for the past two decades. He is a regular contributor to major media outlets such as the BBC and CBS. His writing and research work focuses on how people are using social media and wider trends in local media, technology and journalism innovation.

Dilek Ergül

Kendini bildi bileli denize aşık olan Dilek Ergül 1989 yılından beri pazarlamacı olarak çalıştı. Çocukluk hayali olan tekneyle dünyayı gezme projesini gerçekleştirmek için 2014-2015 sezonunda yola çıktı ve başarısız oldu. Dilek Ergül was always fond of marine. She worked for years as a marketer and set sail on 2014-2015 season to fulfill her childhood dream of traveling the world by the sea but failed.

Dilek Livaneli

Dilek LİVANELİ, 1981 doğdu, Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Samsun’un Kumköy İlkokulu’ndaki görevine Müdür ve yetkili sınıf öğretmeni olarak atandı ve halen aynı okulda dört sınıf bir arada tek öğretmen olarak görevini devam ettirmekte. “Dünyanın En İyi 50 Öğretmen”i arasına seçilip Küresel Öğretmen Ödülüne aday gösterilen ilk ve tek Türk Öğretmen olmuştur. Dilek Livaneli was born in 1981. She graduated from Ankara Gazi University’s Faculty of Education, Department of Primary School Teaching. She is the first and only Turkish teacher who has been nominated by the Varkey Gems Foundation Global Teacher Committee as one of the candidates for the “The World’s Best 50 Teacher” award amongst the competition between 127 countries and 5 thousand teachers.

Doğan Akın

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe, 1987 yılında Cumhuriyet Ankara Bürosu'nda başladı. Gece muhabirliği, belediye muhabirliği, siyaset muhabirliği, Başbakanlık muhabirliği ve parlamento muhabirliği görevlerinin ardından Cumhuriyet Ankara Haber Müdürlüğü'ne getirildi. 1997 yılında Milliyet Dergi Grubu Ankara Temsilcisi oldu. 1998'de Milliyet Gazetesi Ankara Haber Müdürlüğü'ne, 1999'da Milliyet Haber Merkezi Müdürlüğü'ne getirildi. Grubun ilk haber portalı Tempo24'ü kurup yayına geçirdi. 1 Eylül 2009'da bağımsız internet gazetesi olarak kurduğu T24'ün yayınına başladı. After working as a night correspondent, municipality correspondent political correspondent, Prime Ministry and Parliment correspondent he was brought to Cumhuriyet Ankara News Directors Office. After managing Milliyet News Center for eight years in 2008 he became Doğan-Burda Magazine Group’s Publishing Director. He assembled the group’s first news portal Tempo24.

Enes Kaya

Enes Kaya Matematik ve Sosyoloji eğitimleri aldı. Bir çok ulusal ve uluslararası otoriteye göre son yılların en inovatif ve interaktif festivalini tasarlayarak kültür sanat etkinliklerini kırsal bölgelere taşıdı. Sanatın tüm renklerini kullanarak çocukların geleceklerine katkıda bulunmaya başladı. En büyük hayali, gençlerin fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir kültür sanat köyü inşaa ederek tüm paydaşları ile birlikte müfredat dışı bir eğitim sistemi tasarlamak. Enes Kaya studied Mathematics and Sociology. According to many national and international authorities, he designed the most innovative and interactive festival in last years, bringing art and culture activities to rural villages. In partnership with all stakeholders, his biggest dream is to build a culture & arts village where youth can realize their dreams through an alternative education system.

Erdem Şimşek

Anadolu’nun kadim çalgısı bağlamanın genç kuşak temsilcilerinden olan Erdem Şimşek, 1984 yılında Ankara’da doğdu. 6 yaşındayken dedesi Aşık Süleyman Koçak’tan etkilenerek bağlama çalmaya başladı. Bengi Bağlama Üçlüsü ile verdiği konserlerin yanısıra birçok farklı uluslarası projede yer aldı, solo konserler verdi.Bir çok sanatçının albümde bağlaması ile eşlik etti. Solist olarak bulunduğu çalışmalarının bazıları ECM, Felmay, Kalan gibi önemli yapımcılar tarafından yayınlandı. Şimşek, 4 ve 6 telli bağlama ve perdesiz bağlama gibi yeni çalgılar üzerinde de çalışmalarına devam etmektedir. Erdem Şimşek born in Ankara, in 1984 started to play bağlama when he was six with the influences of his grandfather Aşık Süleyman Koçak. He performed in many albums, and some of his performances are published by important producers like ECM, Felmay, Kalan. Şimşek also continues his studies on new instruments like 4 and 6-stringed bağlama and fretless bağlama.

Erhan Erkut

Prof. Erkut, 2005-07 arasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, 2008-13 arasında Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014′den bu yana ise MEF Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu. İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı, Kariyer Planlama Derneği, ve Bilim Kahramanları derneklerinde yönetim kurulu üyeliği yapan Prof. Erkut, son yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmaktadır. Erhan Erkut served as Dean of the Business School at Bilkent University (2005-07), the Founding Rector of Ozyegin University (2008-13), and as Vice-Rector of MEF University (2014-). Currently he serves on the boards of three local education associations and works actively to promote skills development for youth and entrepreneurship.

Hakan Diniz

Hakan Diniz kendisini; bir endüstri tasarımcısı, oyun-oyuncak tasarımı uzmanı, doğuşan oyuncu, muzip eğlencenin savunucu ve sıkıcı bir rutin olarak gördüğü modern hayata karşı verdiği bitmek bilmeyen savaşın galibi olarak tanımlamakta. ODTÜ Endüstri Tasarımı RISD mezunu. 2011’de, kendi manifestosu olan “iyi oyna, iyi tasarla” perspektifinden yola çıkarak kendi endüstriyel tasarım şirketi olan Studio HDD’yi kurdu Industrial designer , toy-game design expert, natural born gamer , defender of wicked fun and champion of an endless fight against the boring routine called modern life. Graduated from METU department of Industrial Design and holds a Masters degree from RISD. In 2011 established his industrial design company Studio HDD, as a manifestation of his design perspective, "Play well , design well".

Hakan Ürey

Hakan Ürey, ekran görüntüleme sistemleri, sensörler ve mikroteknoloji alanlarında 40’tan fazla patente sahiptir. Farklı konularda buluşları beş şirket tarafından lisanslanmış ve iki yeni şirket kurulumunda rol oynamıştır. Uluslararası dergi ve konferanslarda yaklaşık 160 makalesi yayınlanmış, uluslararası konferanslarda 20’den fazla davetli konuşma yapmış ve birçok ödüle layık görülmüştür. He is the inventor of more than 40 issued and pending patents in the areas of displays, imaging systems, sensors, and microtechnologies. His inventions have been licensed to five companies for commercialization and resulted in 2 spin-off companies. He published about 160 papers in international journals and conferences, gave more than 20 invited talks at international conferences, and received a number of awards.

Hatice Gökçe

1973 yılında doğan Hatice Gökçe, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun oldu ve 1998 yılında kendi tasarım atölyesini kurdu. Türkiye’de erkek giyimi denildiğinde akla gelen isimlerin başında yer alan Hatice Gökçe, doğanın uyumundan ve teknolojinin iddialarından izler taşıyan tasarımlarıyla konfor ve detayı, zenginlikle derinliği birleştirerek sade ve zarif lüksün mükemmel uyumunu hayata geçiriyor. Born in 1973, Hatice Gökçe graduated from Mimar Sinan University of Fine Arts and established her own design atelier in 1998. She is known for her experimental approach to the use of new materials and shapes to reflect in her designs not only the perfect balance between the harmony of nature and the assertions of technology, but also the comfort and detail, lushness and profundity. Her brand brings into life the perfect unity of simplicity and elegant grandeur.

Hikmet Şırlak

1963 yılında Karaman’da doğdu. İlkokula Almanya’da başlayıp İstanbul’da bitirdi. İstanbul Erkek Lisesi’ni son sınıfın başında terk etti. Hayatının farklı dönemlerinde overlokçuluk, ara ütücülük, seyyar satıcılık yapmış olsa da 1981 yılından beri el halısı ve kilim satmayı meslek edindi. Mesleğini sürdüremediği dönemlerde yazılım sektörünün farklı alanlarında serbest çalıştı. He was born in Karaman in 1963. He started primary school in Germany and finished it in İstanbul. He left n the last year of İstanbul Erkek High School. Even though over the different periods of his life he have worked as a over-lock sewing machine operator, a press operator and a traveling vendor since 1981. He have adopted selling handmade carpets and kilims as his profession. And when he was unable to pursue his profession he worked as a freelancer in the software industry.

İbrahim Eke

Türk Psikologlar Derneği Travma Birimi Üyesi İbrahim Eke, kurucuları arasında yer aldığı İNDA Çözüm Odaklı Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde çalışıyor. Eş zamanlı olarak Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi'nin Travma Komisyonu'nda ve gerekli durumlarda Psikolojik Acil Yardım Ekibi'nde görev alıyor. Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve diğer kaygı bozuklukları, ilişki problemleri ve performans psikolojisi çalıştığı problem alanları arasında yer alıyor. Member of Trauma Commission, Turkish Psychological Association İbrahim Eke is one of the founders of INDA Center for Solution Focused Therapy and Training. He simultaneously undertakes responsibilities at the Trauma Commission of Istanbul Branch of Turkish Psychological Association and, whenever necessary, at the Psychological Emergency Aid Team. Post-Traumatic Stress Disorder, anxiety disorders, relationship problems and performance psychology are among the areas that he specializes in.

İpek Onaran

1985 İzmir'de doğdu. 2008 yılında Ege Üniversitesi Fizik Fakültesi Matematik Bölümü'nü bitirdi. 2002 - 2006 yılları arasında Türkiye Milli Triatlon Takımı'nda Triatletlik yaptı. / She was born in 1985 in İzmir. She graduated from Ege University, Faculty of Physics, Department of Mathematics in 2008. Between 2002-2006 she was a triathlete in Turkey Triathlon National Team.

Karabekir Akkoyunlu

Graz Üniversitesi Güneydoğu Avrupa Araştırmaları Merkezi’nde modern Türkiye araştırmalarıyla ilgilenmektedir. Karabekir Akkoyunlu is Assistant Professor of Modern Turkey at the Centre for Southeast European Studies, University of Graz, Austria.

Mehmet Karlı

Mehmet Karlı, Galatasaray Lisesi’ni, ardından Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Oxford Üniversitesi’nde yaptı. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde uluslararası hukuk, uluslararası ekonomi hukuku ve insan hakları hukuku dersleri veriyor. / After graduating from Galatasaray High School Mehmet Karlı completed his law degree in Galatasaray University. Then he completed his graduate and doctorate degrees in Oxford University. He is currently teaching International Law, International Law of Economics and Human Rights Law courses in the Law Department of Galatasaray University.

Selin Ersoy

Hayvan davranışları ve evrim üzerine çalışmayı üniversitede psikoloji okumaya başladığı ilk yıllarda kafasına koydu. Kars'taki Aras Kuş Halkalama İstasyonu'nda gönüllü çalıştı. Bir yıl Kalahari Çölü'nde mirketlerin sosyal davranışlarını gözlemledi, onlarla oyunlar oynadı ve kalbini orada bıraktı. Çölden ve mirketlerden öğrendikleri ile şimdilerde Viyana Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmalarına kuzgunlarda sosyal bilinç inceleyerek devam ediyor. She decided work on animal behaviour and evolution in her first years of the university. The first field experience of her was in the Aras Bird Banding Station in the northeast part of Turkey that she volunteered and loved it. She lived one year in the Kalahari Desert, observed social behaviours of meerkats and got to know them and with that also herself more. With all these she learned from the meerkats and the life in the desert, now she continue studying raven cognition at the University of Vienna.

Tanzer Bilgen

Tanzer Bilgen, lisansını Purdue Universitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Türkiye ve Körfez ülkelerinde 8 yıllık yönetim danışmanlığı tecrübesine sahip olan Tanzer, 2012 yılında zirai teknik bilgiye erişimde güçlük yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilere hizmet etmek amacıyla Doktar’ı kurmuştur. Tanzer Bilgen completed his degree in Purdue University, Department of Industrial Engineering. He had 8 years of management consulting experience in Turkey and in the Gulf countries. In 2012, he founded Doktar to consult small and medium scale farmers who have difficulties in accessing information on agricultural techniques.

Teknolojik Anneler

Derya Divrikli Gül ve İpek Süer farklı alanlarındaki kariyerlerini bırakarak 2006 yılından beri ter türlü teknolojik konuda bilenlerin bilmeyenlere anlattığı platformda annelere destek oluyor. Derya Divrikli Gül and İpek Süer left their own careers and since 2006 trying to support mothers on every aspect of technology on their platform where those who know explain who don't.

Ümit Manay

Hebûn LGBT Diyarbakır Derneği üyesi Ümit Manay (1987, Edirne), aynı zamanda JINHA’da (Kadın Haber Ajansı) LGBT muhabirliğini sürdürüyor. Manay, 2011 yılında Gökkuşağı Gece Çıkar isimli şiir kitabıyla da Cemal Süreya Başarı Ödülü’nü kazandı. Ümit Manay (1987, Edirne), is a member of Hebûn LGBT Diyarbakır Association as well as LGBT reporter for JINHA (Women News Agency). He was also awarded Cemal Süreya Achievement Award with his poetry book, “Gökkuşağı Gece Çıkar” in 2011.

Yiğit Kuyulu

1982 yılında İzmir’de doğan Yiğit Kuyulu Bahçeşehir Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği okudu. Tasarıma olan tutkusu onu tasarımcı olarak çalışmaya itmiştir. Domus Akademi'de Business Design master programını tamamladı. Moda fotoğrafçısı olarak da geliştirmiştir. 2011 yılında İstanbul’a geri dönmüş ve Galata'da kendi atölyesini kurmuştur. Su sıralar markası Atelier Altair Telian adı altında el yapımı bisikletler, kişiye özel dolma kalemler ve sınırlı sayıda tasarım ürünleri sunmaktadır. Born in Izmir in 1982, He studied industrial engineering at Bahcesehir University. He worked as a freelance designer. He moved to Milan to follow his master's program Business Design at Domus Academy. He also extended himself as a fashion photographer. In 2011, he moved back to Istanbul, and opened his atelier in Galata, Beyoglu. Currently, he is designing hand -made bicycles, exclusive pen and limited edition design items under his label Atelier Altair Telian.

Yörük Kurtaran

Yörük Kurtaran Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden almıştır. Bugüne kadar TESEV, Willows Foundation, TÜSİAD ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda çalışmış ve gençlerle ilgili araştırmaları ve kitapları yayınlanmıştır. 2006’dan beri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sivil toplum, gençlik politikaları, sivil toplum teorisi ve video oyunları tarihi üzerine lisans ve yüksek lisans dersleri vermektedir. Yörük Kurtan, has a Bachelor and Master's degree from Bilkent University Department of Political Science and Public Administration. So far, he has worked for TESEV, Willows Foundation, TUSIAD and the Community Volunteers Foundation and published his research and books on Turkish Youth. Since 2006, he has been giving the grad and undergrad courses on civil society, youth policy, theory of civil society and history of video games in Bilgi University.

Zeynep Deniz Özturhan

"Kim Lan Bu Hayatımın Erkeği" kitabıyla tanınan Deniz Özturhan sahnelerden ve dergilerden sonra şimdi de TEDxReset sahnesinde. Writer, columnist, stand-up artist Deniz Özturhan takes her turn on TEDxReset stage.

Organizing team

Ali
Ustundag

Istanbul, Turkey
Organizer

Can
Ustundag

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • Burcu Çarıkçıoğlu
    Team Member
  • Seren Pala
    Team Member
  • Şule Yücebıyık
    Team Member
  • Mehmet Koryürek
    Team Member