LaValldUixo
x = independently organized TED event

Theme: Paraules per al Futur - Words for the Future

This event occurred on
April 25, 2015
4:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
La Vall d´Uixó, Castellón / Castelló (ca)
Spain

Des de l’IES Honori Garcia, amb el TEDxLaValldUixo, pretenem incitar la transmissió de coneixements i d’idees perquè creiem apassionadament en el poder d’aquests conceptes per canviar actituds, vides i, en última instància, el món. En aquest sentit estem construint un centre d’intercanvi on els pensadors més suggeridors comparteixen el coneixement lliure i la inspiració amb una comunitat d’ànimes curioses. Estem construint un centre on tothom està convidat a participar-hi col·laborativament amb les seues idees.

TEDx La Vall D´Uixó, un esdeveniment programat per al proper 25 de abril de 2015, que tindrà lloc a les instal·lacions de l’Edifici Cultural Leopoldo Peñarroja, on hi haurà xerrades en viu amb ponents escollits molt acuradament, i també es projectaran vídeos de TEDTalks.

El TEDxLaVall serà una trobada, una oportunitat per compartir, aprendre i reflexionar a partir d’escoltar els raonaments i les experiències inspiradores de les persones que seran “ponents per un dia”. Els qui ens trobem per organitzar TEDxLaVall (membres de l’IES Honori Garcia) creiem que val la pena oferir una “conferència TEDx” que puga bastir, a partir de les experiències i aportacions dels ponents, nous punts de vista, nous reptes a assolir, nous horitzons… tant col·lectius com personals i, sobretot, un optimisme realista entorn de la ciutat i les persones.

En aquesta edició hem escollit, com a missatge central del TEDxLaVall el lema “Paraules per al futur” – “Palabras para el futuro” – “ Words for the future”, perquè amb les paraules generem missatges positius per a un futur millor.

Obrim portes a consciències interessants que, de ben segur, generaran un treball personal i transformador a cadascuna de les persones que ho visquen. Som dels que pensem que ho farem millor si anem junts, si treballem en equip, tot compartint idees.

IES Honori Garcia
Avinguda Benigafull
numero 31
La Vall d´Uixó, Castellón / Castelló (ca), 12600
Spain
See more ­T­E­Dx­La­Valld­Uixo events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Espai d´Art

Espectacle artístic realitzat per Jordi Ballester Benito, Sergi Martínez Castelló, Aratxa Martínez Gavara, Rafael Navarro Cabo, Andrea MartÍ Garasa i Ovidi Martí Garasa

Concepción Maldonado González

Estudió Filología Hispánica ( 1985) en la Universidad Complutense de Madrid y posteriormente realizó su tesis doctoral (1990) sobre el discurso directo y el discurso indirecto, bajo la dirección de Ignacio Bosque. Investigación, docencia y gestión de equipos son los tres pilares sobre los que se asientan más de 25 años de carrera académica. Siempre pudo aplicar los frutos de su investigación a la definición de unos proyectos de trabajo reconocidos hoy a nivel internacional; y el hecho de haber impartido docencia desde 1986 (tanto a alumnos universitarios de grado y posgrado, como a especialistas en Lengua Española), no solo en nuestro país sino también en varios países hispanohablantes, le ha permitido difundir su investigación en numerosos foros internacionales especializados. Desde 2011 es profesora titular interina en el departamento de Filología Española III, en la Facultad de Ciencias de la Información de la Universidad Complutense de Madrid.

Fernando Delgado

ernando Delgado, periodista y escritor, nacido en Santa Cruz de Tenerife en 1947, es Licenciado en Filosofía y Letras y en Ciencias de la Información por la Universidad Complutense. Estudió Magisterio en La Escuela Normal de La Laguna (Tenerife) y Declamación en el Conservatorio Superior de Santa Cruz de Tenerife. Es autor de las novelas Tachero, premio Benito Pérez Armas 1973, Exterminio en Lastenia, Premio Pérez Galdós 1979, Ciertas Personas (1989), Háblame de ti (1993), La mirada del otro (Premio Planeta 1995, llevada al cine por Vicente Aranda), No estabas en el cielo (1996), Escrito por Luzbel (1998), para cuya escritura contó con una beca de creación literaria de la Fundación Juan March en 1982, Isla sin mar (2002), De una vida a otra (2009), También La verdad se inventa (2012) y Me llamo Lucas y no soy perro (2013).

José Antonio López Guerrero

José Antonio López Guerrero (Madrid 1962), es profesor titular de microbiología de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM), universidad donde realizó sus estudios de biología, doctorándose con premio extraordinario (Departamento de Bioquímica y Biología Molecular) en 1989. Junto a sus labores docentes, en la actualidad es investigador y director del Departamento de Cultura Científica del Centro de Biología Molecular Severo Ochoa (UAM-CSIC). Tras un primer Postdoc en el Centro de Investigaciones Biológicas (1990-1993) sobre modelos murinos de artritis reumatoide, se trasladó al Centro Alemán de Investigaciones Oncológicas (Heidelberg, 1993-1996) donde estudió los aspectos moleculares de la infección por parvovirus. En la actualidad, dirige un grupo de investigación sobre neuropatología asociada a herpes simplex –labial-. Colabora activamente en diversos programas de radio (Radio 1, Radio 5, Radio Exterior, Radio Utopía), TV (Mi+dTV, TVE2, UNEDtv) y prensa escrita (El Cultural).

José Carlos Díez

Este economista observador nació en Palencia, en los Campos de Castilla que enamoraron a Machado. Fue un niño normal, en una familia normal, que creció en un barrio normal de Madrid, que fue a un colegio normal y que aún mantiene sus amigos de la niñez y la adolescencia. Se educó en una familia humilde, con problemas para llegar a fin de mes, sin lujos pero sin pasar necesidades básicas. Todos sus recuerdos de aquella época son felices. Tuvo una educación con valores que hoy intenta transmitir a sus hijos y aplicarlos en cada cosa que hace. Se resumen en una frase de su abuelo que siempre le repetía su madre: “Haz el bien y no mires a quien”. Llegó a la Universidad de Alcalá sin mucha convicción. Pero el primer día se compró el manual de Economía de Samuelson y no pudo parar de leer, observar y aprender economía hasta hoy. Como Sócrates, tras leer durante 25 años, “sólo sé que no sé nada”.

Laura Pérez Sanchis

Laura Pérez Sanchis, nace en Callosa d’en Sarrià (Alicante) en 1992. Es Graduada en Estudios Hispánicos por la Universitat de València. En la actualidad cursa el máster universitario oficial: Formación del Profesorado de ESO, BACH, FP y EI en la Universidad Miguel Hernández de Elche y postgrado Especialista en Aprendizaje Cooperativo e Inteligencias Múltiples en la Universidad Camilo José Cela de Madrid. Galardonada con diversos premios en concursos literarios y autora de varias publicaciones y ponencias: “Les Intel•ligències múltiples, un nou paradigma d’educació integral”, “Las inteligencias múltiples. Ocho vías de aprendizaje en el aula de ELE”, “Un nuevo paradigma educativo en la clase de ELE: las Inteligencias Múltiples”, “El desarrollo de las Inteligencias Múltiples en la enseñanza de segundas lenguas”, “Inteligencias múltiples en el aula de E/LE”, “Conócete para optimizar tu aprendizaje”, capítulo del libro: Guía de apoyo para superar con éxito la ESO y aprobar el A2 de inglés.

Manolo Moliner Marín

Manolo va estudiar Enginyeria Química (2003) a la Universitat de València, i posteriorment, va realitzar la seua Tesi Doctoral en Ciències Químiques a l’Institut de Tecnologia Química (UPV-CSIC) baix la supervisió del Prof. Avel.lí Corma (Premi Príncep d’Astúries d’Investigació 2014). La seua Tesi Doctoral es va centrar en la síntesis de nous catalitzadors per la seua aplicació en processos químics d’interès industrial. Entre 2008 i 2010, Manolo va continuar la seua formació investigadora als laboratoris del Prof. Mark E. Davis (Premi Príncep d’Astúries d’Investigació 2014) en la universitat “California Institute of Technology” (Caltech). Allí, Manolo va estudiar el disseny de materials multifuncionals per obtindré químics d’alt valor a partir de la biomassa.En 2011, Manolo obté un contracte “Ramón y Cajal”, sent escollit com a candidat número un a nivell nacional en l’àrea de Química. Es “Científic Titular” del (CSIC).

Vicent Martínez Guzmán

Vicent Martínez Guzmán (La Vall d’Uixó, 1949) és Doctor en Filosofia i Director Honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau per conveni entre la UNESCO, Bancaixa-Fundació Caixa Castelló i la Universitat Jaume I de Castelló, de la qual ha estat vicerector. Ha realitzat treballs d’Investigación en les Universitats de Frankfurt (Alemània) i Berkeley (California). Fundador del Màster Universitari Oficial i Doctorat en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, que ha rebut l’esment de qualitat; cofundador del Centre Internacional Bancaixa per a la Pau i el Desenvolupament guardonat amb la Medalla d’Or Mahatma Gandhi per a la Pau i la No-Violència en 1999; i promotor de programes d’Estudis per a la Pau i el Desenvolupament en diferents universitats de tot el món.

Organizing team

Carles Roger
Franco Martín

La Vall D Uixó, Spain
Organizer