Constanta
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 22, 2014
10:00am - 5:00pm EET
(UTC +2hrs)
Constanta, Constanța
Romania

"Out of the box"

Golden Tulip Mamaia Bulevardul Mamaia 209, România
Constanta, Constanța
Romania
See more ­T­E­Dx­Constanta events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alice Năstase

A alege curajul de a te poziţiona out of the box înseamnă a avea curajul de a allege finalurile fericite în răspărul unei tradiţii comportamentale, a laşităţii de fiecare zi, a puterii obişnuinţei. Alice Năstate Buciuta este editor şef la revista Tango – Marea Dragoste şi autoarea a 6 volume, co-autoarea a două volume, împreună cu Aurora Liiceanu. În cărţile sale, Alice abordează teme precum iubirea, feminismul şi firescul vieţii.

Andrei Păunescu

Nascut in 3 mai 1969, la Bucuresti, intr-o familie de scriitori romani (Adrian Paunescu si Constanta Buzea), Andrei Paunescu este scriitor (proza, versuri, memorialistica), jurnalist de presa scrisa (sute de articole in Flacara, Jurnalul national, Tango, Vremea, Totusi iubirea, Opinia nationala, Market Research, Gracious Light etc), radio (Radio Bucuresti) si televiziune (Antena 1, Tele 7, OTV), cantautor de folk si rock (fondator al trupei Totusi, mii de concerte in toata tara si in lume, autor si interpret al unui mare numar de piese cunoscute, precum Amor cubist, Iobag la patron iobag la stat, Las-o sa plece, Haide mama haide tata, Doamne ocroteste-i pe romani, Suntem aroganti etc), editor si coordonator de redactii, cadru didactic universitar in Jurnalism (din 1998, la Universitatea Spiru Haret Bucuresti), grafician, presedinte de fundatii culturale.

Beatrice Popa

Beatrice Ognenovici (Popa) s-a născut în 1970, iar după studiile de publicistică din Bucureşti, urmează în anii 90 o carieră în presa scrisă, radio şi TV. Fiind reporter de ştiri, director şi producător al staţiei locale din Târgu Mureş şi, în cele din urmă, correspondent la Washington. Este bursieră a Guvernului American în domeniul televiziunii. Locuieşte şi studiază câţiva ani în Toronto, Canada, de unde se întoarce în 2005 pentru proiecte freelance.

Cătălin Ionescu

Cătălin este un fost geolog care ulterior s-a convertit ca şi promoter al managementului, leadership-ului şi al coaching-ului În România din 1993 încoace. Liderul pentru mai bine de 14 ani a celei mai de succes companii de training şi formare profesională din România, CODECS SA, trainer, consultant şi coach de peste 22 de ani. Autor a peste 100 de articole, eseuri şi programe de training în domenii foarte variate, de la comunicare la leadership şi strategie. A lucrat ca şi trainer şi consultant cu peste 70 de instituţii publice şi corporaţii din România, moderator al strategiei de dezvoltare durabilă a României în 2004. Astâzi este unul dintre cei mai reputaţi şi cunoscuţi trainer şi consultanţi din ţară, cu un brand personal reprezentat de o gândire profundă, strategic, un simţ al umorului dezvoltat, cu un stil de prezentare autentic şi cu o sinceritate care uneori poate fi privită ca fiind brutala. Valorile sale sunt integritatea, creativitatea, competenţa şi compasiunea.

Diana Giubernea

"Omul devine cu adevărat om atunci când îşi asumă întreaga răspundere pentru ceea ce este: ăsta e primul curaj, cel mai mare curaj." Osho Diana Giubernea iubeşte tot ce o înconjoară şi încearcă să dea cât mai multă iubire şi armonie nu doar pe scena teatrului, ci şi pe scena vieţii. "Marea, nisipul, scoicile, albatoşii sunt toţi în porii mei, pentru că primea mea respiraţie a fost… briza mării. M-am născut în Constanţa şi chiar dacă stau mai mult în Bucureşti, briza mării persistă în nările mele. Am terminat Academia de Teatru şi Film I.L. Caragiale, secţia Actorie, la cls. Prof. Alexandru Repan şi m-am născut a doua oară. Şi de atunci am început să dau şi eu naştere multor copii, aşa-mi numesc eu rolurile. Sunt copii din sângele meu, din lacrimile mele, din bucuriile mele, visele mele, din iubirea mea pentru iubire."

Diana Slav

Absolventă a Facultăţii de Drept, Diana Slav îţi împarte timpul liber între călătorii, despre care scrie şi pe blogul ei dedicat şi handmade, la fel cu blog dedica. A iniţiat proiectul Constanţa Free Tour fiindcă oraşul are poveşti care merită împărtăşite altora, la fel ca oricare altul. Consideră că nu este nevoie decât de voinţă, iniţiativă personal, documentare, disponibilitate şi plăcerea de a împărtăşi aceste informaţii vizitatorilor.

Diana Voicu

Diana Voicu este specializata in marketing, vanzari, comunicare si PR. In prima parte a carierei sale, vreme de opt ani, a fost ziarist de radio si televiziune in Romania. Din 1998 a inceput sa lucreze in business, mai intai ca director de marketing al unei mari companii de distributie.ncepand cu anul 2004, Diana a ales o cariera de trainer si consultant de resurse umane pe cont propriu. Domeniile predilecte si de expertiza in training sunt: dezvoltare manageriala, abilitati emotionale, marketing, leadership, comunicare, customer service.

Florin Frăsineanu

Un pionier al branding-ului românesc, Florin Frăsineanu reprezintă profesionalismul în vânzări. Acesta oferă servicii de consultanţă în materie de branding la cel mai înalt nivel adunând în portofoliul său companii din domeniul bunurilor de consum cu mişcare rapidă. Proiectele brandprivat.ro înscriu consultanţa, evidenţa şi cercetarea pieţii româneşti din domeniul FMCG. Exponentul unui amator de experienţe exotice, pasionat de scufundări şi explorare, modul de viaţă al lui Florin Frăsineanu descrie o conduită profesională echilibrată şi inovatoare.

Mădălina Petrencu

Mădălina Petrencu este un suflet în mişcare, explorând viaţa de-a joaca, dar conştient şi asumat. Sufleţel în Trupa Sufleţel, fondatoare a acestei trupe care pune în funcţiune ficţiuni şi metafore – transfigurând şi modelând mereu realitatea, în căutarea celor mai bune instrumente pentru modelarea personalităţilor spectatorilor copii. Mamă de trei ori, actriţă, soţie, manager, formatoare, lucrătoare în arta spectacolului, creatoare de contexte, crede că diplomele nu contează, iar bagajele mentale şi sufleteşti defines omul. Una dintre ideile călăuzitoare: dă valoare clipelor trăite, fă ca viaţa ta să conteze!

Marian Staş

Nascut in 1961, a studiat la Academia Militară – calculatoare electronice (1985); Universitatea din Bucureşti – matematica-informatica (1996); Academia Tehnica Militara – doctorat, fiabilitate software (2002); Universitatea Harvard, John F. Kennedy School of Government (Harvard Kennedy School) – masterat in administratie publica (1999). Publicaţii: 13 carţi (autor sau coautor); peste 150 articole (autor sau coautor); 12 carţi (ingrijire; prefete / postfete).

Paul Dicu

Paul Florin Dicu este născut în Constanţa, a absolvit Dreptul, este antrenor de arte marţiale şi iubeşte deşertul. Primul maratonn în deşert l-a alergat în 2010 – Sahara Marathon, 42,195 m în taberele de refugiaţi saharawi din Algeria. Cânta la bas, scrie haiku şi găteşte. Se înscrie la Marathon des Sables, una dintre cele mai dure curse de anduranţă din lume: aproape 250 de kilometri alergaţi în 7 zile în deşertul din sudul Marocului, carând în spate hainele, kitul de supravieţuire, mâncarea pentru o săptămână. Şi reuşeşte!

Ștefan Gogotă

Manager de hotel, Stefan Gogota, maramuresean de origine, a reusit ca in doar cativa ani sa construiasca si sa dezvolte un brand hotelier care inspira calitate si profesionalism, un brand care ofera conditii unice si excusiviste mai ales pentru cazarile de tip business. A construit acest lucru prin strategii de management inovatoare, prin selectarea si formarea unui staff de elita, prin ridicarea standardelor ospitalitatii orientate catre oaspete, prin oferirea unor conditii speciale si exclusiviste de cazare a importantilor oameni de afaceri romani si straini. El reprezinta un punct de referinta in managementul turistic de afaceri, constantean.

Tudor Mușat

Tudor Musat este jurnalist de radio si televiziune de peste 20 de ani. In prezent este realizator de emisiuni la Digi24. A realizat talk-show-uri la Realitatea TV si Alpha TV, la posturi de radio ca Realitatea FM si Radio Total si a lucrat ca redactor la Sectia Romana a BBC World Service. Este un bun cunoscator al mediului politic si al societații civile, iar la interviurile si dezbaterile pe care le realizeaza participa majoritatea personalitaților publice. Tudor este si trainer autorizat CNFPA (ANC) si susține diferite cursuri de comunicare. In prezent este profesor la Scoala MediaFEM, un proiect finantat din fonduri europene, unde pregateste reporteri de televiziune. In afara activitatii in presa, este voluntar implicat in cateva proiecte legate de educatie si asistenta sociala.

Organizing team

Izel
Selim

Organizer
  • Cornel Marcu
    Executive Producer
  • Adriana Carnu
    Marketing Director
  • Gabriela Anca
    Partners Department
  • Andrei Seitan
    Event manager