Youth@Bratislava
x = independently organized TED event

Theme: Power in YOUth

This event occurred on
February 7, 2015
11:00am - 6:00pm CET
(UTC +1hr)
Bratislava, Bratislavský kraj
Slovakia

TEDxYouth konferencia pre stredoškolákov je na Slovensku! Inšpiratívni speakeri, workshopy a ďalší bohatý program 7.2.2015 vo V-klube.

Mottom TED konferencií je "Ideas worth spreading". Našim cieľom je motivovať aj slovenských stredoškolákov k väčšej aktivite, pomôcť získať potrebné kontakty a poskytnúť užitočné informácie o neziskových organizáciach, štúdiu v zahraničí a o všetkom, čo ambiciózny študent potrebuje.

www.youth.tedxbratislava.sk

V-klub
Namestie SNP
Bratislava, Bratislavský kraj
Slovakia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Bratislava events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Boris Vavrík

Študent MatFyzu, popularizátor vedy a skaut. Od strednej školy sa venuje medzinárodnému Turnaju mladých fyzikov, kde sa stal trénerom slovenských výprav. Za 3 roky pôsobenia v tejto pozícii domov priniesol 27 medailí. V zastúpení vedy ho pravidelne nájdete na akciách ako Noc výskumníkov, či EUCYS.

Dušana Mázorová

Životný príbeh Dušany Mázorovej začína v jej 17-tich rokoch, keď stratila domov a ocitla sa na ulici. Nestratila však chuť žiť a splniť si svoje sny. Začínala upratovaním domácností a strážením detí. Keď mala 19-násť tak si otvorila vlastné interiérové štúdio a domácnosti, ktoré upratovala, začala prerábať. Cez interiérový dizajn sa postupne dostala k svadbám a vytvorila prvý alternatívny svadobný online magazín v Slovenskej a Českej republike s čítanosťou od USA až po Austráliu.

Hanka Skljarszka

Hanka Skljarszka je vášnivý priaznivec akademickej debaty, kde pôsobila ako súťažiaca a členka viacerých výborov Slovenskej debatnej asociácie. Neskôr sa stala kvalifikovaným rozhodcom a trénerom. Vo veľkej konkurencii bola vybratá ako mládežnícky delegát OSN a tak sa dostala do New Yorku, kde mala vystúpenie pred zhromaždením OSN.

Izabela Malašenková

Izabela je aktívna už od svojich 13-tich rokov, kedy v rámci skautu začala viesť menšie deti. Jej aktivity ju dostali na mesačný program do USA, až napokon v 16-tich rokoch založila združenie ID Space Team. Momentálne študuje na matfyze, angažuje sa v Leadership Academy od Nexterie a participuje na rôznych neziskových projektoch v Bratislave. Získala ocenenie Most Mladá líderka 2014.

Martin Poliačik

Martin Poliačik je poslanec národnej rady, ale aj cestovateľ, či debatér. V Považskej Bystrici spoluzakladal debatný klub a následne pôsobil aj ako tréner. V roku 2008 sa vydal do Peru, kde počas 9 mesiacov cestoval, a ako on hovorí, hľadal sám seba.

Matej Sapák

Matej SAPÁK už od strednej školy svoje aktivity doťahuje do úspešného konca, či už to znamená 2. miesto na celosvetovom turnaji mladých fyzikov, historicky najlepšie umiestnenie za Slovensko na majstrovstvách sveta v debate alebo titul z Harvardu. Pomáha organizovať letné školy pre študentov stredných škôl, rozhoduje na svetovom šampionáte debatnej asociácie a učí na strednej škole. Sapo má jednu špeciálnu vlastnosť - ak sa pohybuje v skupine ľudí, môžete si byť istí, že do 10-tich minút budú okolo neho všetci sedieť, počúvať a diskutovať na akúkoľvek tému.

Pavol Bartoš

Pavol Bartoš je autorom grafiky populárneho festivalu Grape. Okrem toho stojí za módnou značkou Bratiska, ktorá si originálnym dizajnom získala veľa Bratislavčanov. Palo si tak zarába presne tým, čo ho baví. Na strednej by to naňho možno nikto nepovedal.

Vlado Vaculík

Zakladateľ Connectu, jedného z prvých co-workingových priestorov v Bratislave. Na vysokej škole sa pridal do Aiesecu a precestoval veľa krajín. Vaco má dobré myšlienky, ktoré vie podať tak, že si vás získa už pri prvom stretnutí.

Organizing team

Rastislav
Geschwandtner

Bratislava, Slovakia
Organizer

Martin
Sevecek

Co-organizer
  • Monika Cucikova
    Side program
  • Jakub Lebeda
    Fundraising
  • Jakub Chudik
    Speakers
  • Alzbeta Mojzisova
    Catering
  • Ivana Kunova
    Decoration
  • Misa Dicova
    Volunteers
  • Mirec Gyenes
    Social
  • Eva Polgaryova
    Creative
  • Samuel Gabura
    Design
  • Adam Seruga
    Design
  • Lubos Pernis
    Venue