Manresa
x = independently organized TED event

Theme: Contradicciones

This event occurred on
May 30, 2014
12:00pm - 7:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Manresa, Barcelona (ca)
Spain

La contradicción estimula y permite que ideas opuestas puedan vivir a la vez en nosotros. La resolución de una incoherencia invita a la reflexión. La tensión entre contrarios es motor de cambio.

Kursaal
Passeig Pere
Manresa, Barcelona (ca), 08243
Spain
See more ­T­E­Dx­Manresa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dolors Reig

La Dolors Reig (@dreig) és l´autora principal de l´espai “El caparazón”. Treballa actualment com a freelance en tasques de Conferenciant, consultora, professora per diferents empreses, institucions, Universitats, Escoles de negoci, etc…

Ernest Benach

Com diu el Xavier Amorós, de Reus, de Reus!. Xiquet de Reus i escolta de La Mulassa (ara presideixo la Fundació Escolta Josep Carol). Diputat al Parlament de Catalunya des del 1992 fins el 2010. President del Parlament des del 2003 fins el 2010. President de la Conferència d’Assemblees Legislatives de les Regions d’Europa l’any 2005. He escrit el llibre Política 2.0, assaig sobre la influència de les noves tecnologies en la política i la societat i també he participat en el llibre Educar en política, així com també en “El que mou la meva vida”. Amb Miquel Pueyo hem guanyat el Josep Vallverdú d’assaig amb el treball “Mors certa, hora incerta” que s’ha publicat amb el títol de ”Mort certa, hora incerta, de l’edat mitjana a la societat digital” i la versió en castellà “¿Una eternidad digital? Vida y muerte antes y después de Internet”

Esteve Soler

Esteve Soler (Barcelona, 1976) és el dramaturg més traduït i representat de la seva generació. Els seus textos s’ han traduït a 14 idiomes i els han representat més de 70 directors a tot el món. La seva trilogia ‘Contra el progrés’, ‘Contra l’ amor’ i ‘Contra la democràcia’ l’ han premiat en el festival alemany Theatertreffen i ha merescut guardons como el Serra d‘Or català i el Godot francès.

Jean Pierre Garnier

Físic i autor de la teoría del desdoblament del temps (The Doubling Theory). Un bon alumne que espera amb impaciència la seva majoria d’edat per fer cinema i teatre, doncs el seu pare li prohibeix i l’orienta cap a uns estudis més científics. És admés a la “Centrale”, una prestigiosa escola per a la formació de líders científics del futur, però renuncia degut a que arriba a la majoria d’edat i això li obre les portes de la llibertat. Malgrat tot, influenciat per la gent més propera, acepta iniciar una llicenciatura en física, i tant els professors com el degà de la universitat de Poitiers es fixen amb ell i el degà li demana que treballi al seu laboratori. Des de 1996 Jean Pierre Garnier Malet s’esforça a donar a conèixer la seva teoria al públic per les seves nombroses i importants aplicacions i més especialment: l’anticipació , l’instint i la intuïció vinculats amb el principi vital del desdoblament del temps.

Manel Lucas

Periodista i guionista –i actor ocasional-, ha treballat a diversos mitjans de comunicación, tant de televisió com de ràdio o diaris. Des del 2001 es dedica a l’humor d’actualitat. Ha estat un dels creadors del programa de ràdio Minoria Absoluta (RAC 1 2000-2009, premi Ondas, premi Nacional de Comunicació, premi Ciutat de Barcelona, entre altres), i de programes de televisió com Polònia (TV3, 2006-…, premi Ondas, entre altres) o Crackòvia (TV3 2008-…). Ha publicat diversos llibres, entre ells “ERC: La llarga marxa” i “Sóc perico, i què!”.

Manel Prat

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) de l’IESE – Universitat de Navarra. Postgrau en Direcció General d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Postgrau en “Política i Govern” a ESADE – Universitat Ramon Llull, Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Director general de la Policia del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya des del 2011 fins el 27 de maig d'aquest any

Nadia Ghulam

La Nadia va néixer a Kabul, l’Afganistan, l’any 1985. Quan tenia 8 anys, durant la guerra civil, va caure una bomba a casa seva, cosa que li va provocar ferides molt greus. Les ferides de la guerra són de molts tipus i molt duradores.

Núria López-Beiga

La Núria és doctora en biologia i professora d’investigació ICREA a la Universitat Pompeu Fabra. Lidera el grup de recerca en genòmica biomèdica, que estudia el genoma dels tumors amb tècniques de biologia computacional. L’any 2011 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove atorgat per la Fundació Catalana per la Recerca.

Pep Garcia

Cultura Comunicació Acció Productor Cultural i artistic (La General d’Espectacles des de 1989) Mànager de gires del Circ Raluy Comunicador de continguts 2.0 per a empreses (MoltPersonal des de 2013) Articulista setmanal al diari Regió7 Relator i escriptor de les coses que passen. I les que no passen, les creo: Acabo de publicar el meu primer ebook de relats breus: “ Perduts” prepara el segon: “ Trobats”i està batallant amb una novel.la. Se’n sortirà?

Pera Tantiñá

Pera Tantiñá Almela, neix a Moià (Barcelona ) el 1960. Estudia a les Escoles Pies, la més prestigiosa escola del poble (i única) on coneix a Marcel.lí Antúnez i a Carlus Padrisa. El 1979 vam decidir crear LA FURA DELS BAUS i des de llavors ha estat la seva família i el seu lloc de treball. Dins La Fura, a més de participar en els mítics primers espectacles: Accions, Suz / o / SUZ, Tier Mon, Noun, i Mtm, el 1996 crec i dirigeix "MANES " un espectacle de llenguatge furero. Altres dels projectes realitzats dins de la fura són EL FURAMÒBIL, i ja el 2006, pensa i dirigeix OBIT, un intent de dinamitzar el teatre tal com s'entén, però no té una molt bona acollida, més aviat el contrari. Tot i així, el seu pas per l'escena, no deixa ningú indiferent. Tampoc a ell.

Organizing team

Núria
Cabrera Pla

Manresa, Spain
Organizer
  • Valentí Oviedo
    Organitzador
  • Natxo Tarrés
    Organitzador
  • Carlota Riera
    Organitzador
  • Jaume Ferrer
    Organitzador
  • Esteve Pintó
    Organitzador