Manresa
x = independently organized TED event

Theme: Contradicciones

This event occurred on
May 30, 2014
12:00pm - 7:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Manresa, B
Spain

La contradicción estimula y permite que ideas opuestas puedan vivir a la vez en nosotros. La resolución de una incoherencia invita a la reflexión. La tensión entre contrarios es motor de cambio.

Kursaal
Passeig Pere
Manresa, B, 08243
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Manresa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Jean Pierre Garnier

Físic i autor de la teoría del desdoblament del temps (The Doubling Theory). Un bon alumne que espera amb impaciència la seva majoria d’edat per fer cinema i teatre, doncs el seu pare li prohibeix i l’orienta cap a uns estudis més científics. És admés a la “Centrale”, una prestigiosa escola per a la formació de líders científics del futur, però renuncia degut a que arriba a la majoria d’edat i això li obre les portes de la llibertat. Malgrat tot, influenciat per la gent més propera, acepta iniciar una llicenciatura en física, i tant els professors com el degà de la universitat de Poitiers es fixen amb ell i el degà li demana que treballi al seu laboratori.

Ernest Benach

Regidor de l’Ajuntament de Reus des del 1987 fins el 2001 on hi vaig tenir diverses responsabilitats, des de l’àmbit de la salut fins al cultural passant per la política lingüística, la promoció econòmica i les noves tecnologies. Diputat al Parlament de Catalunya des del 1992 fins el 2010. President del Parlament des del 2003 fins el 2010. President de la Conferència d’Assemblees Legislatives de les Regions d’Europa l’any 2005.

Esteve Soler

Esteve Soler (Barcelona, 1976) és el dramaturg més traduït i representat de la seva generació. Els seus textos s’ han traduït a 14 idiomes i els han representat més de 70 directors a tot el món. La seva trilogia ‘Contra el progrés’, ‘Contra l’ amor’ i ‘Contra la democràcia’ l’ han premiat en el festival alemany Theatertreffen i ha merescut guardons como el Serra d‘Or català i el Godot francès.

Manel Lucas

Periodista i guionista –i actor ocasional-, ha treballat a diversos mitjans de comunicación, tant de televisió com de ràdio o diaris. Des del 2001 es dedica a l’humor d’actualitat. Ha estat un dels creadors del programa de ràdio Minoria Absoluta (RAC 1 2000-2009, premi Ondas, premi Nacional de Comunicació, premi Ciutat de Barcelona, entre altres), i de programes de televisió com Polònia (TV3, 2006-…, premi Ondas, entre altres) o Crackòvia (TV3 2008-…). Ha publicat diversos llibres, entre ells “ERC: La llarga marxa” i “Sóc perico, i què!”.

Manel Prat

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) de l’IESE – Universitat de Navarra. Postgrau en Direcció General d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Postgrau en “Política i Govern” a ESADE – Universitat Ramon Llull, Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Director general de la Policia del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya des del 2011 fins el 27 de maig d'aquest anyal de la . Anteriorment, de 2005 a 2010, va ser gerent del Centre d’Estudis Jordi Pujol. També va ser director adjunt de Comunicació del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona.

Nadia Ghulam

Soc Nadia Ghulam, vaig néixer a Kabul -Afganistan-al juny de l’any 1985. El meu pare treballava al Departament de Farmàcia del darrer Govern. Però els talibans el van acabar derrocant… Malgrat les enormes dificultats que comportava viure a l'Afganistan de la guerra civil i el posterior règim talibà, amb ajuda de la meva fe i confiança de la meva Mare vaig poder superar totes les dificultats i obstacles. Vaig entrar en contacte directe amb gent del món de les ONG’s. Va ser llavors quan vaig decidir tornar a estudiar, convalidant així els meus coneixements anteriors. Una vegada finalitzat el batxillerat superior vaig matricular-me a Estudis d’Economia a la Universitat de Kabul. Per circumstàncies de la vida vaig acabar anant a viure a Catalunya (Espanya); On vaig tenir sort per ser tractada de les meves cremades que em va causar la guerra a Afganistán. Aquestes cremades i ferides van ser causades per una bomba que va caure a casa meva. Vaig estar un temps a l’hospital, una época dolorosa per les operacions que em van haver de fer. Quan vaig sortir de l’hospital tenia 10 anys i com que la guerra també havia afectat a la vida familiar em vaig veure obligada a vestir-me de noi per a poder ser més lliure i treballar. A Catalunya vaig estudiar un Cicle professional de Grau Superior informàtica. Vaig estudiar, a continuació , un altre Cicle Formatiu de Grau Superior d'Integració Social. Així vaig poder accedir al ensenyament universitari A dia d’avui, estic estudiant Educació Social a la Universitat Ramon Llull. També he realitzat cursos dels quals m’he tret el carnet de manipulació d’aliments o el títol de monitora de lleure i carnet de conduir. Des que vaig arribar a Catalunya he col·laborat amb la “Casa Àsia”, i en molts altres Projectes de Relacions Interculturals centrats en l'establiment de la Cohesió Social també he fet cursos de teatre sociocultural. Sóc dinamitzadora de teatre social. Juntament amb l’Agnès Rotger vàrem escriure el llibre “El secret del meu turbant”. Un best seller sobre la meva vida,que ha estat editat en català, castellà, portugués, italià i polonés i que va ser premiat amb el “Prudència Bertrana”. Aquest projecte en concret em va empènyer a participar, durant els anys posteriors, en moltes xerrades (més de cent) sobre l’Afganistan, en concret a la situació de les dones i els joves al meu país d’origen. En aquestes xerrades he conegut a moltes persones, algunes de les quals són amics meus avui dia.

Pep Garcia

Cultura Comunicació Acció Productor Cultural i artistic (La General d’Espectacles des de 1989) Mànager de gires del Circ Raluy Comunicador de continguts 2.0 per a empreses (MoltPersonal des de 2013) Articulista setmanal al diari Regió7 Relator i escriptor de les coses que passen. I les que no passen, les creo: Acabo de publicar el meu primer ebook de relats breus: “ Perduts” prepara el segon: “ Trobats”i està batallant amb una novel.la. Se’n sortirà?

Organizing team

Núria
Cabrera Pla

Manresa, Spain
Organizer
 • Valentí Oviedo
  Organitzador
 • Natxo Tarrés
  Organitzador
 • Carlota Riera
  Organitzador
 • Jaume Ferrer
  Organitzador
 • Esteve Pintó
  Organitzador