KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 28, 2014
6:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Koprivnica, 06
Croatia

We started slow, we thought it through and now we are ready to make a difference. Libraries are full of ideas and people just have to take a closer look. With great speakers who will try to motivate our local community and give the people a little boost to make a change.

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, 06, 48000
Croatia
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Krešimir Macan

Ugledan je hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije, koji danas uspješno vodi vlastitu savjetničku tvrtku – Manjgura (curica u dubrovačkom dijalektu), osnovana još 1997. kao jedna od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću. Krajem 1998. angažiran je od strane Hrvatske radio televizije, najutjecajnijeg medija u Hrvatskoj, kao njihov prvi direktor korporativnih komunikacija i glasnogovornik. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora hrvatske agencije za odnose s javnošću Madison Consulting, koje je djelovanje uspješno razvio. Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995). Sudjelovao je kao autor i član tima u brojnim promotivnim i PR kampanjama HRT-a i Vlade RH (poput akcija Trajni nalog, Dajmo da čuju, Otvaranje autocesta).Ugledan je međunarodni izborni savjetnik i CIPR certificirani predavač specijaliziran za područje političkih komunikacija, odnosa s medijima i krizno komuniciranje. Diplomirani je inženjer elektrotehnike, govori četiri strana jezika. Član Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog udruženja političkih komunikatora (EAPC).

Sven Šestak

Rođeni Koprivničanac, osnovnu školu završio u Koprivnici, gimnaziju u Varaždinu. Diplomirao Akademiju dramske umjetnosti/odsjek Gluma 1997.g. u Zagrebu. Stalni je član ansambla Gradskog dramskog kazališta “Gavella”. Napravio 30-ak predstava u matičnom teatru, a radio je i u HNK Zagreb, GK “Trešnja”, GK “Žar ptica”, Teatru “Ullyses” i Histrionima. Snimio nekoliko filmova i dramskih serija. Jedan od osnivača koprivničkog Ludens teatra. Živi i radi u Zagrebu.

Toni Milun

Toni Milun je predavač matematike na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine na PMF-u u Zagrebu, smjer profesor matematike i fizike, a 2012. je završio poslijediplomski specijalistički studij Statističke metode za ekonomske analize i prognoziranja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno pohađa doktorski studij iz Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. U slobodno vrijeme bavi se plivanjem, atletikom, jogom, meditacijom, fitnesom, čitanjem knjiga iz različitih područja: matematike, psihologije, ekonomije, obrazovanja itd. U travnju 2011. godine na prijedlog svog studenta Nikole Mujdžića pokrenuo je web-stranicu www.tonimilun.com s besplatnim videopredavanjima iz matematike i statistike. Trenutno ima više od 2000 objavljenih videa, zbog čega je 2012. godine dobio nagradu „Ponos Hrvatske“. Toni Milun vjeruje u čuda i poručuje svim mladim ljudima: „Nemojte se bojati neuspjeha i ne trčite za novcem. Ako se budete bavili onim što zaista volite i stalno se usavršavali tada će novac trčati za vama.“

Goran Živković

Goran Živković je skladatelj, tekstopisac i pjevač u glazbenoj skupini Overflow od 1990. godine do danas. Rođen je 22. lipnja 1973. godine u Zagrebu, a od 1981. godine živi u Koprivnici gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na studiju pedagogije i povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlen je kao stručni suradnik pedagog u OŠ Martijanec te je u siječnju 2014. imenovan voditeljem Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika pedagoga osnovnih škola Varaždinske županije. Početkom 1990., tada još srednjoškolac, sudjeluje u osnivanju Overflowa s kojim do danas izdaje 7 albuma, nekoliko EP-a i singlova za domaće i strano tržište. Tijekom gotovo dvadeset i pet godina postojanja skupina Overflow gostovala je u klubovima i na festivalima širom Europe, u Kanadi i SAD-u.

Ninoslav Pirš

Ninoslav kaže da dok su drugi ganjali loptu, on je crtao. I tako cijeli život. Uzlet je bio tijekom tinejđerskih godina kada je prvi puta u ruke uzeo kanticu spreja. Od tada ta ljubav nije prestala. Iako je u međuvremenu radio mnoge poslove i završio kao učitelj i grafički dizajner, poriv za oslikavanjem ulica nije posustao. Tako se danas osnovno bavi grafičkim dizajnom i oslikavanjem svojeg grada, Zagreba.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer
 • Maja Gačan
  Koordinator odnosa s javnošću
 • Ida Gašpar
  Koordinator uređenja
 • Suzana Jarnjak
  Koordinator vizualnog identiteta
 • Vesna Vrhovec
  Koordinator marketinga