LaValldUixo
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 21, 2014
6:00pm - 10:30pm CEST
(UTC +2hrs)
La Vall d´Uixó, CS
Spain

TEDxLaVall focuses on Technology, Education and Design for a better world. Our theme is We do build Future.

IES Honori Garcia
Avinguda Benigafull
numero 31
La Vall d´Uixó, CS, 12600
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­La­Valld­Uixo events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Jordi Adell

És llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat de València. Actualment és professor titular d’universitat de l’àrea de Didàctica i Organització Escolar en el Departament d’Educació de la Universitat Jaume I de Castelló. La seua activitat docent està relacionada amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a l’educació. També dirigeix el Centre d’Educació i Noves Tecnologies (CENT), dedicat a la millora de la qualitat de l’ensenyament i l’aprenentatge en l’UJI mitjançant la integració de les noves tecnologies. Al 1993 junt al grup fundacional del CENT va participar en la creació del primer servidor gopher que es va instal·lar a Espanya i del primer servidor web espanyol registrat internacionalment. Va ser també un dels responsables de Donde? una base de dades sobre recursos Internet que va estar en servei fins a l’aparició dels portals comercials. Actualment col·labora a Octeto, un canal de notícies de tecnologia educativa que manté el CENT i al blog del CENT. Fa ús habitualment del Twitter on té molts seguidors.

Paula Bonet

És llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València (2003). Va completar els seus estudis amb la Beca Promoe a la Universitat Catòlica de Santiago de Xile (2002-2003). Va obtenir la Beca de Creació Artística a la NYU de Nova York (2006). Ha participat com a convidada a Kaus Urbino, Itàlia (2002, 2009, 2012). Ha deixat el disseny gràfic i la docència a un institut de secundària per dedicar-se plenament a la il·lustració. Tot i que la seua formació va estar centrada en la pintura a l’oli i el gravat (calcogràfic, xil·logràfic i litogràfic), a partir del 2009 gira cap a la il·lustració i des de llavors està treballant en eixe camp. La seua obra conjuga dibuix (sobretot amb bolígraf, aquarel·la i tinta xinesa), fotografia, poesia, tipografia, vídeoclip d’animació... Els seus dibuixos amb uns colors personals i una tipografia depurada anuncien fires de llibre, festivals de cinema i obres de teatre. També es poden veure a diaris, revistes i, com a pintura mural, a botigues, restaurants i hotels. Ha col·laborat amb músics, poetes i dramaturgs en l’edició de les portades de discos així com en el muntatge de l’escenografia de musicals. Ha exposat de forma individual i col·lectiva a galeries de tot el món: Sala Russafa (València, 2012, Contes a quatre mans), ISSIMM (Solsona, 2012, Les converses amb el mirall), Mad is Mad (Madrid, 2014). Ha participat a l’exposició “The color of optimism” organitzada per l’AECID a Berlín (2013-2014). Ha il·lustrat els llibres Llegeix-me i El meu nom no és Irina (Andana Editorial, 2013) i el poemari Si uneixes tots els punts (Editorial Galerada, 2013). Ha escrit i il·lustrat Qué hacer cuando en la pantalla aparece THE END (Lunwerg Editorial, 2014). Actualment prepara un llibre infantil Pop Up amb editorial Casals i Truffaut un llibre sobre el director de cinema francés, escrit i il·lustrat a cavall entre París i Barcelona que publicarà La Galera.

Laura Borras

És llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora cum laude en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona per la tesi Formes de la follia a l’Edat Mitjana. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques (1997), per la qual va merèixer el títol de Doctorat Europeu (1997) i el Premi Extraordinari de Doctorat (1998). És professora a la UB de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i del Màster de Formació del Professorat del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Ha combinat aquesta docència amb l’e-learning i el blended learning de literatura a la UOC. Des del 2000 dirigeix el grup de recerca Hermeneia, que estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals i està format per professors de diverses universitats europees i americanes. Ha pronunciat conferències i ha impartit seminaris i cursos de doctorat i postgrau en diverses universitats (UB, UAB, Universitat d’Alacant, Universidad de Málaga, Universidad de Jaén, Universidad de Santiago de Compostela, Universidad Carlos III de Madrid, Universidad Complutense de Madrid, etc.). És membre de l’Internacional Advisory Board de l’Electronic Literature Organization (ELO), membre i professora del Programa de Doctorat Europeu Cultural Studies in Literary Interzones, Erasmus Mundus Joint Doctorate (EMJD/University of Bergamo), de l’Erasmus Intensive Program on European Digital Literatures que coordina la Universitat de París, així com membre del jurat del Premi Sant Jordi de novel·la, del Premi Ramon Llull i del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Durant l’any 2012 ha estat nomenada Comissària del Centenari Sales, Calders, Tísner per la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament de Barcelona. Des de gener de 2013 és la Directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Tot i que s’ha especialitzat en la difusió de la literatura en entorns digitals, particularment les xarxes 2.0, el seu centre d’interés és divers i va des del món medieval i els clàssics universals fins a la més recent literatura electrònica, l’hermenèutica, la intertextualitat, la literatura comparada,… les relacions diacròniques i sincròniques entre tradicions literàries en diferents llengües i entre aquestes i les diverses arts.

Jose Franch Ballester

Nacido en Moncofa (Castellón, España) Jose Franch-Ballester, es uno de los clarinetistas más prominentes de su generación. En el 2008 recibió el muy prestigioso premio Avery Fisher Career Grant, y en el 2007 fue uno de los pocos participantes seleccionados para el Carnegie Hall Professional Workshop con Emmanuel Ax, Richard Stoltzman y David Zinman, y seleccionado como uno de los “artistas emergentes mas prometedores” por la revista American Symphony League Magazine. Como ganador del Primer Premio en el prestigioso concurso 2004 Young Concert Artists International Auditions en Nueva York y el Astral Artists 2004 National Auditions en Filadelfia, se ha integrado a la plantilla de ambas organizaciones y ha realizado innumerables conciertos a través de Estados Unidos, Europa, Asia y América del Sur. Jose Franch-Ballester es miembro de la “Chamber Music Society” del Lincon Center 2 en Nueva York, con la cual ha grabado los Contrastes de Bela Bartok para Deutsche Grammophon. Ha realizado conciertos con artistas como Charles Wadsworth, Arnold Steinhardt, Warren Jones, Ida Kavafian, Frederica von Stade, David Schifrin, Saint Lawrance String Quartet, Jupiter String Quartet y con orquestas como la Orquesta de Radiotelevisión Española, I Musici de Montreal y la Orquesta de Saint Luke, entre otras. Jose Franch-Ballester está en demanda en numerosos festivales de música alrededor del mundo, como: Chamber Music Northwest, Skaneateles Festival, Bridgehampton Chamber Music Festival, Music from Angel Fire, e internacionalmente Usedomer Musikfestival en Alemania, el Verbier Festival en Suiza y el YCA Festival week en Channel, Tokyo, Japón.

Alicia Gonzàlez

Nacida en Castellón en 1997. Actualmente cursa estudios de 2º de bachillerato en la modalidad de ciencias de la salud. Desde la infancia ha demostrado excelentes aptitudes para el estudio. Se inició en la lectura a muy corta edad en la etapa de educación infantil manifestando al mismo tiempo interés y constancia en las actividades relacionadas con el cálculo matemático, la música, el arte y la escritura. Llega a publicar a título privado un libro recopilatorio de los relatos escritos durante su etapa de educación primaria y que, en algunos casos fueron premiados por el profesorado. Igualmente se le ha reconocido y premiado la realización de dibujos sobre exteriores al aire libre. Ya durante la educación secundaria incorpora la música (autodidacta de guitarra y piano), el teatro y la danza a su proceso formativo. En todo momento ha mantenido un nivel brillante en el expediente académico, con calificaciones finales siempre de excelencia. Constante en el trabajo, ambiciosa y decidida para la consecución de sus objetivos, no cesa en su empeño de dejar huella en el camino de su propia historia.

Maria de Juan Sanchis

a nàixer a València i va estudiar la Llicenciatura de Ciències Biològiques i Inginyeria Industrial. El 2011, junt amb altres persones de Sagunt, participà en la creació de la Xarxa d’Intercanvi de productes, béns, serveis i coneixement, unit amb una moneda social “Ecoxarxa Morvedre”. La Xarxa Local d’Intercanvi està formada per un grup de persones que volem construir els fonaments i els pilars d’una nova economia popular, sense l’utilització de la moneda oficial, creada des de la base, per i per als de baix, fomentant la solidaritat i les relacions entre les persones. María participa activament a Ecoxarxa, estant una part important de la seva economia en moneda social. Actualment, junt amb altres companys, es dedica a la promoció de noves xarxes d´intercanvi a tota la Comunitat Valenciana.

Vicent Mechó

Llicenciat en Matemàtiques a la Universitat de València a l’any 1976, va començar a treballar de professor d’ensenyament secundari el curs 1979/80, i des de 1988 és professor de matemàtiques a l’ IES ‘Honori Garcia’, La Vall d’Uixó, on ha ocupat diversos càrrecs de direcció. En la actualitat és Cap del Departament de Matemàtiques del centre. És un apassionat de la numismàtica i gaudeix especialment en la història i investigació de les monedes antigues. És president de l’Associació Numismàtica de la Vall d’Uixó i, l’organitzador de la 1a Exposició de Medalla Religiosa Antiga celebrada a la Vall d’Uixó durant la Setmana Santa de 2013. Però la seua gran passió, juntament amb l’ensenyament, és la gastronomia. És, també, president de l’associació gastronòmica SYMPOSIUM, fundada en 1998. Gaudeix cuinant tant en el dia a dia com en les ocasions especials. De la cuina l’interessa especialment la seva vessant didàctica i sempre que es presenta la ocasió aprofita per a fer proselitisme. Ha assistit a diversos cursos de cuina organitzats per l’Escola d’Hostaleria de València i ha organitzat un curs de “Cuina sana i saludable” dirigit als professors del Centre. Ha publicat un parell de receptaris destinats als alumnes: Cocina de supervivencia para alumnos de COU ( 1996) i Cocina elemental para alumnos de COU ( 1997). Té una biblioteca temàtica de cuina i gastronomia de més de 500 exemplars, sense contar llibretes manuscrites, receptaris comercials, minutes de restaurants, revistes de cuina y altres documents en paper relacionats amb el mon de la cuina. Com a repte, en l’any 2011, va composar un pi-ema de 100 paraules amb la recepta de la paella, en el que cada paraula té el mateix número de lletres que la xifra decimal corresponent del número irracional pi. Està penjada en el seu blog de cuina comocomodiadia.blogspot.com, el qual va obrir en 2012. En ell penja cada setmana, sense interrupció, el menú de la setmana anterior. Activitat que ja feia amb fitxes escrites des de setembre de 1981.

Juan Planes

Aquest revolucionari va nàixer a Massamagrell (València), el 1969, i va estudiar amb els pares Caputxins del seu poble. Després de llicenciar-se en Gestió i Màrqueting, començà “full time” la seva carrera com emprenedor i empresari. Ha participat en el naixement de més de quinze empreses o conceptes de negoci, d’àmbits tan diversos com el comerç, la formació, la distribució, els serveis personals, l’hostaleria o el sector immobiliari. Actualment la major part del seu temps professional el dedica a www.pollosplanes.com, encara que també te un ull a www.saguncenter.com. El seu entusiasme pel creixement personal i la recerca de les claus del talent, el varen portar en el canvi de segle a iniciar una carrera professional paral·lela com formador en psicologia positiva i coach en alt rendiment. Dona classes de forma habitual en diverses escoles de negoci i universitats de la seua ciutat (València), a més de ser conferenciant a nombrosos fòrums i d’ajudar a distintes empreses. Els seus seminaris o llibres han cridat l´atenció de diferents mitjans de comunicació on ha estat protagonista de nombrosos reportatges o notes de premsa. Juan, s’aproximà i ho segueix fent, a mestres que li ajuden a sentir-se que encara te coses que aprendre, i ha estudiat, llegit o conversat amb “high performers” d’alçada mundial. Juan comparteix la seva passió per ajudar amb la resta de revolucionaris que creuen que la millor manera de canviar el món és començar a canviar-se u mateix, mitjançant l’associació de voluntariat www.desatatupotencial.org, de la que és president fundador

Organizing team

Carles Roger
Franco Martín

La Vall D Uixó, Spain
Organizer