Loading…

Svante Pääbo:
Svante Paabo: Të dhëna prej ADN-së së neandertalit brenda nesh

TEDGlobal 2011 · 17:01 · Filmed Jul 2011
Subtitles available in 32 languages
View interactive transcript
1,282,390 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Duke shfaqur rezultatin e një studimi masiv dhe mbarëbotëror, gjenetisti Svante Pääbo vërteton me anë të ADN-së, se njerëzit e hershëm u çiftuan me Neandertalët pasi lanë Afrikën. (Po, shumë prej nesh kanë ADN neandertali). Gjithashtu, ai tregon se si një kockë e vogël prej gishtit të një bebeje, është e mjaftueshme për të identifikuar gjithë specien e re të një humanoidi.

Geneticist
Svante Pääbo explores human genetic evolution by analyzing DNA extracted from ancient sources, including mummies, an Ice Age hunter and the bone fragments of Neanderthals. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

135 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.