Sarah Kay:
Nëse do të kisha një vajzë

TED2011 · 18:25 · Filmed Mar 2011
Watch next...
Suheir Hammad: Poems of war, peace, women, power
arrow

Share this idea

10,007,614
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

"Nëse do të kisha një vajzë në vend të Nënë,ajo do të më thërriste "pika B..." kështu filloi poetja Sarah Kay, një fjalim që inspiroi dhe ngriti në këmbë publikun dy herë në TED2011.Ajo tregon historite e shndërrimit të saj — nga një adolenshente syhapur duke depërtuar me poezi tek Klubi i Poezisë Boweri në New York në një mësuese qe lidh fëmijët më fuqinë e të vetëshprehurit përmes projektit V.O.I.C.E — dhe jep dy interpretime që të lënë pa frymë të "B" dhe "Hiroshima".

Poet
A performing poet since she was 14 years old, Sarah Kay is the founder of Project VOICE, an organization that uses spoken word poetry as a literacy and empowerment tool. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

643 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.