Loading…

Peter Attia:
Po sikur ta kemi gabim rreth diabetit?

TEDMED 2013 · 15:58 · Filmed Apr 2013
Subtitles available in 33 languages
View interactive transcript
2,023,859 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Si një kirurg i ri, Peter Attia kish ndjerë përbuzje për një paciente me diabet. Duke qene se ajo ishte mbipeshë, ai mendoi se ajo ishte rrjedhimisht përgjegjëse për faktin se tashme kishte nevojë për një amputim këmbe. Por vite më vonë, Attia pati një surprizë të pakëndshme mjekësore që e beri të pyes veten: a e kuptojmë drejt diabetin? A mundet qe shenjat lajmeruese te diabetit të shkaktojnë obezitet, dhe jo anasjelltas? Një vështrim ky se si supozimet mund te na çojne të bëjme luftën mjekësore te gabuar.

Surgeon
Both a surgeon and a self-experimenter, Peter Attia hopes to ease the diabetes epidemic by challenging what we think we know and improving the scientific rigor in nutrition and obesity research. Full bio
This video was produced by TEDMED. TED's editors featured it among our daily selections on the home page.

Discuss

972 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.