Loading…

Pearl Arredondo:
Pearl Arredondo: Historia ime, nga vajza e një gangsteri në një mësuese shembullore.

TED Talks Education · 8:03 · Filmed May 2013
Subtitles available in 29 languages
View interactive transcript
871,354 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Pearl Arredondo u rrit në lindje të Los Angeles, si vajza e një gangsteri të njohur i cili hynte e dilte burgjeve. Shumë prej mësuesve ja hoqën vizën me arsyen se ajo kishte probleme me autoritetin. Aktualisht, si një mësuese, ajo ka marrë përsipër krijimin e një shkolle ndryshe dhe ndan me nxënësit historinë e jetës së saj në mënyrë që ata ta dinë se nuk ka ndonjë problem të madh nëse ndonjëherë përgatitja e detyrave të shtëpisë nuk është prioriteti në mendjet e tyre.

Teacher
Pearl Arredondo helped establish a pilot middle school that teaches students to be good communicators in the 21st century. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

113 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.