Loading…

Noel Bairey Merz:
Noel Bairey Merz: Rreziku kryesor për shëndetin e grave

TEDxWomen 2011 · 15:59 · Filmed Dec 2011
Subtitles available in 28 languages
View interactive transcript
606,911 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!
Noel Bairey Merz: Noel Bairey Merz: Rreziku kryesor për shëndetin e grave
15:59 · Filmed December 2011 at TEDxWomen 2011 · Subtitles available in 28 languages

E çuditshme, por e vërtetë: Sot më shumë gra vdesin nga sëmundjet e zemrës se sa burra, e megjithatë kërkimet kardiovaskulare kanë kohë që janë fokusuar kryesisht mbi burrat. Pionjerja doktoreshë Noel Bairey Merz ndan me ne atë që dinim dhe që nuk dinim në lidhje me shëndetin e grave— përfshirë këtu edhe simptomat thellësisht të ndryshme të cilat gratë shfaqin gjatë atakut në zemër (dhe pse ato shpesh nuk njihen)***Numri më i madh i vdekjeve sot në Shqipëri shkaktohet nga sëmundjet e zemrës. 50 % e vdekjeve nga infarkti ndodhin brenda dy orësh nga shfaqja e simptomave. Nëse mendoni se keni infarkt, shkoni sa më shpejt në një spital të pajisur me koronarografi (QSUT-Spitali nr.1, Hygeia, Spitali Amerikan)***(Shën. i përkth.)

Physician
C. Noel Bairey Merz is director of the Women's Heart Center at the Cedars-Sinai Heart Institute, where she is a professor of medicine. Full bio
This talk was presented to a local audience at TEDxWomen 2011, an independent event. TED editors featured it among our selections on the home page.

Discuss

144 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.