Loading…

Lawrence Lessig:
Lawrence Lessig: Ne, Njerezit dhe Republika qe duhet te rivendosim

TED2013 · 18:19 · Filmed Feb 2013

Ka nje korrupsion ne zemren e politikes Amerikane, e shkatuar nga varesia e kandidateve te Kongresit per te mbledhur para nga perqindja me e vogel e qytetareve tane. Ky eshte thelbi i argumentit ne qender te ketij fjalimi te ashper nga juristi Lessig. Me foto te shpejta, ai na tregon se si ky proces financimi dobeson Republiken ne themelet e saj; dhe leshon nje apel bipartizan qe do te frymezoje shume njerez ne SHBA dhe mbare boten.

Legal activist
Lawrence Lessig has already transformed intellectual-property law with his Creative Commons innovation. Now he's focused on an even bigger problem: The US' broken political system. Full bio