Loading…

Laura Snyder:
Лаура Снајдер: Филозофскиот Клуб за Појадоци

TEDGlobal 2012 · 12:34 · Filmed Jun 2012

Во 1812, во Универзитетот Кембриџ се сретнале четворица мажи за појадок. Она што започнало како страствен оброк набргу прераснало во нова научна револуција, во која овие мажи — кои себеси се нарекувале "природни филозофи" пред да го сковаат називот "научници" — вовеле четири принципи во рамки на научното истражување. Историчарот и филозоф Лаура Снајдер ни ја раскажува нивната интригантна приказна.

Science historian
Laura Snyder weaves tales of Victorian-era scientists that have been described as “fit for Masterpiece Theater.” Full bio