Loading…

Kevin Slavin:
Kevin Slavin: Si i japin formë botës sonë algoritmet

TEDGlobal 2011 · 15:22 · Filmed Jul 2011
Subtitles available in 36 languages
View interactive transcript
3,294,918 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Kevin Slavin thotë se rrojmë në një botë të hartuar për — dhe të kontrolluar gjithnjë e më shumë nga — algoritmet. Në këtë fjalë ngërthyese nga TEDGlobal, ai tregon se si këto programe komplekse kompjuteri përcaktojnë: taktika spiunazhi, çmime aksionesh, skenarë filmash dhe arkitekturë. Dhe tërheq vëmendjen mbi faktin që po shkruajmë ko të cilin nuk e kuptojmë, me pasoja të cilat nuk i kontrollojmë dot.

Algoworld expert
Kevin Slavin navigates in the algoworld, the expanding space in our lives that’s determined and run by algorithms. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

285 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.